rss
  • Füstölt húsvéti leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg sonka, 1,2 db sonkacsont, 20 dkg borjúhús, 5 dkg mangalica zsír, 4 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, fûszerpaprika, só.

    Egy liter vízben feltesszük fõni a csontot és a húst. A zsíron megpirítjuk a kockára vágott sonkát, majd a fokhagymát is, hozzáadjuk a húshoz. Meghintjük a készülõ levest fûszerpaprikával, sózzuk. Addig fõzzük, míg a hús meg ne puhul.

    Egy felmelegített cserépedényekbe tálaljuk a következõképpen: mindegyik csésze aljába beleütünk egy tojást, ráteszünk egy-két szelet házi kenyeret, majd erre merjük a levest.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Málnapuding

    25 deka málnát másfél deci vízzel 5 percig forralunk, majd leszûrjük, kihûtjük. Levébõl egy decit elveszünk, ezt öt percig 4 evõkanál porcukorral keverjük, hozzáadunk egy pohár joghurtot, egy csapott evõkanálnyi, kevés kompót lében megáztatott, átszûrt zselatint, és a leszûrt málnát.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 800 g burgonya, 2,5 dl tej, 60 g vaj, 1 kávéskanál porcukor, 2 csipet só, 150 g átszitált liszt, 4 tojás, só és bors, 1 csipetnyi õrölt szerecsendió, 2 l napraforgóolaj.

  • Mézes fehérrépaleves

    Hozzávalók: 1 kg fehérrépa, 1 póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 4 evõkanál méz, 2 dl tejszín, 3 evõkanál vaj, 3 evõkanál liszt.

  • Tojásos nokedli

    Hozzávalók: galuska, tojás, só, olaj;

  • Aranysárga tyúkleves

    Hozzávalók: 1 egész tyúk, 30 dkg marhafartõ, 1 borjúláb, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 3 dkg vaj, 7-8 dkg rizs, só, bors.

  • Rántott tojás

    Húsmentes: 10 keménytojás, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, olaj.

  • Dinnye csemege

    Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.

  • Gesztenyés kocka

    Gesztenyés kockaA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát rásimítjuk.

  • Almafánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 50 dkg tisztított reszelt alma, fél liter tej, 2 db egész tojás, fél dkg élesztõ, 3 dkg zsír, 1 evõkanál porcukor, 1 mokkáskanál só, a sütemény tetejére fahéjas porcukor.

  • Baklava

    Hozzávalók 1 tepsihez: 3 csomag réteslap, 25 dkg darált dió, fahéj, 3 dl olaj. A cukorsziruphoz: 75 dkg cukor, fél liter víz, 1 evõkanál citromlé.

  • Grízes tészta

    Egy nagyobb (lehetõleg teflon) lábosba öntsük bele a búzadarát, kissé sózzuk meg, majd locsoljuk meg egy kis olajjal. Gyakori kevergetés mellett pirítsuk világosbarnára, majd egy fedõt elõkészítve gyorsan öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

  • Habos málnás

    Hozzávalók:

    - 25 dkg édeskés kétszersült
    - 2 dl nem túl erõs fekete kávé
    - 25 dkg friss málna
    - 5 db tojásfehérje
    - kevés cukor

  • Kókuszos rolád

    Hozzávalók:

    30 dkg darált keksz, 15 dkg porcukor, 2 dkg kakaó
    töltelékhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. kókuszreszelék, egy kevés rum

  • Párizsi kosár

    Hozzávalók: 6 dkg (2 szelet) párizsi felvágott, 10 dkg cukorborsó, 2 ek tejszín, 1 mk apróravágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só, a kisütéshez olaj.

  • Tepsis karaj

    Hozzávalók:

    - 1 kg burgonya
    - 4 fej vöröshagyma
    - 8-10 szelet csontos karaj
    - 2 pohár tejföl
    - 1 pohár víz
    - 10 dkg füstölt szalonna

  • Majorannás aprópecsenye

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 60 deka marhapacsni ( marhafartõ) majoránna, 1 deci tejfel, kis kanál liszt, só.

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Almás kukoricalepény

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g kukoricadara, 250 ml tej,3 db tojás, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 60 g porcukor, csipetnyi fahéj, fél citrom reszelt héja, l00 g vaj, 300 g alma, 70 g mazsola, 30 ml rum, porcukor a szóráshoz.

  • Roston sült süllõ

    Hozzávalók: 4 db süllõ, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Mézes kukoricagolyók

    Egy tágas serpenyõben pirítsd barnáspirosra a mézet, keverd bele a zsírt, majd folytonos kevergetés mellett add hozzá a pattogatott kukoricát. Addig kevergesd lassú tûzön, amíg a kukorica fel nem szívja a mézet, s akkor húzd félre. Vizes kézzel formálj kis gombócokat a masszából, azokat tedd zsírpapírra, és hagyd kihûlni.