2024.03.29. - Auguszta

Spanyol kulinária

Spanyol kulinária
Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt.

A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az ország konyhájára: a paella és a tintahal, a vörösbor és a sangría annyira elterjedt a spanyol konyha specialitásaként, hogy alig hagy helyet új felfedezéseknek. Ennek a könyvnek az a célja, hogy "étvágyat" csináljon az olvasónak Spanyolország sokféleségéhez, tájainak, kultúrájának és konyhájának számtalan apró összetevõjéhez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Már az olyannyira eltérõ éghajlati adottságok miatt is kézenfekvõ, hogy nem lehet egységes konyhamûvészete: északnyugat nedves-hûvös klímája teljesen más terményeket eredményez, mint a Földközi-tenger állandóan enyhe partvidéke vagy Közép-Spanyolország kopár fennsíkja forró nyaraival és jeges teleivel.

A könyv meghívás az élvezetekre. Spanyolországon végigvezetõ kulináris utazásra csábítjuk az olvasót. Még ha a szívhez a gyomron át vezet is az út, ennél talán tovább is jutunk - hiszen az evés érzéki élmény: a szemnek és a nyelvnek, a szívnek és az észnek.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!