rss
  • Marton Levente: Konyhanyelv

  • Share on Tumblr

    Egy könyv, amely új stílust teremt.

    A több, mint száz receptet közreadó, ínycsiklandó fotókkal fûszerezett kötet nemcsak ízekben gazdag élményekkel ajándékoz meg bennünket, de az összekötõ írások, kulináris karcolatok a lelkünket is felüdíti, egyben rámutat arra, hogy az ételben az ízeken és illatokon kívül benne van egy-egy nemzet története, kultúrája is. "Marton Levente szavai ízeket idéznek, a receptek, ételek pedig mesélnek, beszélnek hozzánk idõrõl, együttlétrõl, hagyományokról. Kell több a teljességhez?" - ( Molnár Gabriella, a Nõk Lapja fõszerkesztõje)

    "Magyar Elek nagyszerû volt, Bächer, Váncsa pompás, de - meggyõzõdésem - ezek az írások méltó versenytársai a nagy elõdökéinek. Biztosan a könyv is ilyen szórakoztató lesz, amikor összeáll mert, hogy lesz, abban nem kételkedem. Meg is venném már." - (Ráday Mihály, városvédõ, televíziós szerkesztõ-Unokáink sem fogják látni)

    ,,Az irodalom és a kulinária egy tõrõl fakad! Kíváncsivá tesz, emlékeket idéz, elgondolkodtat, gyönyört ébreszt, testet-lelket táplál. Egyszóval éltet minket. Marton Levente ,,gõzölgõ" remekmûve mindenkinek jól fog esni!" (Magos Zoltán, séf, gasztronómus)


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mézben eltett fokhagyma

    Hozzávalók: 25 gerezd fokhagyma, 15 dkg méz, 3 citrom leve, 1 ágacska rozmaring, 1 chilipaprika, só, tej.

  • Szárnyasmáj palacsintatésztában

    Hozzávalók: 3 dl palacsintatészta (sós), 25 dkg szárnyasmáj.

  • Alkoholmentes ünnepi bólé

    A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hûtse be, majd behûtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás elõtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.

  • Zöldséges spagetti

    Hozzávalók:

    - 6 kisebb répa
    - 1 piros húsú paprika
    - 1 zöld húsú paprika
    - 1 sárga húsú paprika
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 15 dkg borsó
    - 8 evõkanál olíva olaj
    - 1 csomag spagetti
    - parmezán a tálaláshoz

  • Boszorkányhab

    Össze kell turmixolni, majd habverõvel habosra kell keverni. Gyorsan meg kell enni!
    Mélyhûtõben fagyasztva, mikor elérte a kellõ hõmérsékletet és szilárdságot, fagyiként fogyasztható.

  • Epres krémtúró

    Hozzávalók (4 adagra): 40 dkg eper, 20 dkg túró, 1 dl tejszín, vanília (esetleg aroma) és édesítõ ízlés szerint.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Burgonyafasírt

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt burgonya, 50 dkg maradék fõtt vagy sült hús, 10 dkg zsír, 2 Tojás, 5 dkg hagyma, zöldpetrezselyem, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Grízes kocka

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 15 dkg cukor
    - 2 ek kakaó
    - 15 dkg liszt
    - 20 dkg margarin
    - 4 db tojás
    - fél csomag sütőpor
    - 1 dl étolaj
    - 1 dl langyos víz

    Krém:

    - fél liter tej
    - 5 ek búzadara
    - 20 dkg margarin
    - 14 dkg kristálycukor
    - 2 cs vaníliás cukor
    - szamócalekvár
    - csokoládéreszelék

  • Húsvéti kenyér 2

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 cs. szárított élesztõ, 1,5 dl víz, 1 dl étolaj, kb. 1cs. tökmag kimagozva, 1 kk. kakukkfû, 2 tojás, 1/2 kk. só, 15 dkg reszelt sajt;

  • Almás máj

    Hozzávalók 4 személyre: 4 szép libamáj, 50 dkg alma, 3-4 evõkanál olaj, 1 csokor zsálya, 40 dkg csirkemáj, só, õrölt bors, 1dl almabor.

  • Csirkemell filé dijoni mustárral

    Hozzávalók 2 személyre: 2 csirkemell filé /25 dkg/, 2 kávéskanál dijoni mustár, néhány mustár mag, 1 evõkanál 12%-os tejföl, fél kávéskanál étolaj, petrezselyem, só,bors.

  • Habart tojás túróval

    Hozzávalók: 2 db tojás, 2 dl tejszín, 20 dkg túró, 1 dkg só, 5 dkg vaj.

  • Almás krémes

    Hozzávalók:

    1,5 kg alma
    tésztához: 8 tojás, 20 dkg liszt, 18 dkg porcukor, 1/2 csomag sütõpor, 3-4 evõkanál víz, 1 púpos evõkanál kakaó
    krémhez: 2 vaniliás pudingpor, 18 dkg cukor, 6 dl tej, 1/4 kg margarin
    tetejére: csokoládémáz

  • Erdei gombás galuska

    Hozzávalók: 6-8 zsályalevél, 10 dkg vaj, 5 dkg szárított erdei gombából õrölt por, 20 dkg liszt, só, õrölt bors, 1 dl tej, 4 ek. víz, 5 dkg reszelt parmezán.

  • Pudingos süti

    Hozzávalók: A krémhez: 1 csomag puncsízû pudingpor, 3 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 1/2 dl rum.

    6 tojásból piskótát készítünk. Amikor kihûlt, rátesszük a következõ krémet, végül olvasztott csokoládéval vonjuk be.

  • Töltött csirke

    Töltött csirkeA zsemlét beáztatjuk a tejbe. Két főtt tojást, a májat, a gombát és a szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, és beletesszük a többi, kockára vágott hozzávalót. Megdinszteljük a hozzávalókat, majd hozzáadjuk a két nyers tojást, összekeverjük, s ha elkészült, hűlni hagyjuk. A csirkét kívül-belül besózzuk, és a belsejét majoránnával bedörzsöljük. Ezután a kihűlt töltelékkel az egész csirkét megtöltjük. (Ha marad ki töltelék, azt bele lehet rakni a tepsibe a csirke mellé.) Sütőben közepes fokozaton sütjük. Ízlés szerint burgonya, rizs vagy zöldségkörettel tálaljuk.

  • Vaníliás rétes

    Megfõzöm a pudingot. A réteslapot kinyújtom, majd kb. 10x10-es négyzetekre vágom. A közepét megtöltöm a pudinggal, majd háromszög alakra hajtom. A tetejét megkenem tojással. (Bármilyen pudinggal tölthetõ)

  • Kókuszleves

    Hozzávalók: 1 liter tej, 1 csomag pudingpor, 8-10 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evõkanál kókuszreszelék.

  • Fonott tejes kalács

    Két deci langyos tejben feloldunk 2 deka élesztõt, kis cukorral s 10 deka lisztbõl kovászt csinálunk. Fél kiló liszthez 2-3 tojássárgáját 1 kanál porcukrot, sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a tészta se kemény, se lágy ne legyen s kézzel folyton tépve és dagasztva a tésztát jól kidolgozzuk.