rss
  • Húsvéti csokifészek

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Crunchy Nuts, Cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.

    A csokit darabokra töröm és a vajjal vízfürdõ felett megolvasztom, belekeverem a kakaót és a cukrot. A Cornflakes-et kissé összetöröm - de nem porítom - és a csokoládéba keverem.

    A Cornflakes mennyiségét érzéssel kell megállapítani, hogy fészek legyen belõle. Egy desszertes tálat kibélelek alufóliával és egy kanállal belesimítom a masszát, majd hûtõbe teszem. kihûlés után leveszem az alufóliát, egy szalvétára teszem és megtöltöm édességekkel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zserbó

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 5 dkg porcukor
    - 25 dkg margarin
    - 1 dkg élesztõ
    - 1 teáskanál sütõpor
    - 2 evõkanál rum
    - 1 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 2-3 evõkanál tejföl

    A töltelékhez:

    - 30 dkg darált dió
    - baracklekvár
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg porcukor
    - 2 mokkáskanál fahéj
    - 1 citrom reszelt héja

    A csokimázhoz:

    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 2 evõkanál kakaó
    - 2 evõkanál rum
    - 5 dkg margarin

  • Graten mártás

    Hozzzávalók: 7 dkg margarin, 5 dkg liszt, 4 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, só, szerecsendió.

  • Kajszibarack dzsem

    Elkészítése: 2 kg érett kajszibarackot mossunk meg, és csöpögtessük le. Forraljunk vizet, majd a gyümölcsöt apránként, egyszerre csak 8-10 szemet téve a szûrõbe, merítsük a lobogva forró vízbe. Könnyen hámozhatjuk meg a barackot, ha még forrón lehúzzuk a héját.

  • Almás tekercs Karácsonyra

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 1 natúr joghurt, csipetnyi só.

  • Almás csirkeleves

    Almás csirkelevesA csirkeaprólékot alaposan megmossuk, a lábát, nyakát, farhátját kettévágva és még a szárnyait is bele lehet tenni, aki szereti az a fejet is felhasználhatja a levesbe. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, feldaraboljuk, 1 almát nyolcfelé. Hideg sós vízben feltesszük főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen a leve. Amikor már félig puha, beletesszük az almát. Mikor a hús és az alma is megpuhult, a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk, még egyszer felforraljuk. Egy csipet cukorral ízesíthetjük a kész leves ízét. Aki úgy szereti főzhet bele egy kis zöldséget és borsót is.

  • Cukkini fánk

    Hozzávalók: 3 közepes cukkini, 10 dkg feta sajt, 2 fej vöröshagyma, 3-3 evõkanál finomra vágott kapor és petrezselyem, 4 evõkanál liszt, 3 tojás, olívaolaj, só, õrölt bors. A díszítéshez
    kaporlevél, petrezselyemlevél, paradicsomgerezdek.

  • Bounty szelet

    A tésztához: 15 dkg porcukor, 25 dkg liszt 1 tojás, 1/2 cs. Rama margarin, 1 cs. sütõpor, 1 ek. kakaó. A kókuszos töltelékhez: 6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék. A sárga krémhez: 6 tojássárgája 3 ek. liszt, 3 dl tej, 1/2cs. Rama margarin 15 dkg porcukor. A mázhoz: étcsoki tortabevonó.

  • Kaviáros palacsinta

    Hozzávalók: 12 db vékony, sós palacsinta, 1 kis doboz (5 dkg) fekete kaviár, 1 csokor zöldhagyma, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál konyak, a bundázáshoz liszt és tojás

  • Virslis kifli

    Hozzávalók:

    - 2 dl tejföl
    - 2 tojás (egyik fehérjét kihagyjuk, megkenni a tetejét)
    - 1 kocka + 2 kanál margarin
    - 5 kk. só
    - 1 ek. cukor
    - 1 élesztő
    - 2 dl tej
    - 1 kg liszt
    - 12 db virsli

  • Algíri krumpli

    Aki szereti a különleges ételeket, az próbálja ki ezt az arab köretet.

  • Sárga, vagy görögdinnye cukorban

    Vastag héjú hámozott dinnyékbõl egyforma darabokat vágva azt gyenge ecetes vízben 1/4 órán át állni hagyjuk. Kiszedve onnan, egy-kétszer felforraljuk s szitára rakjuk.

  • Babgulyás, szójakockából

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél csomag Sója-vita szójakocka, fél kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, csipetnyi pirospaprika, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Parmezános májszeletek

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Ajvar

    Hozzávalók: 2 kg vastaghúsú paradicsompaprika, 1 kg padlizsán, 4 dl olaj, 1 fej fokhagyma, só, törött bors, csípõs paprika, cukor, és ecet ízlés szerint.

  • Káposztás paszuly

    Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg savanyú káposzta, 25 dkg füstölt oldalas, 2 fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, piros csemegepaprika, babérlevél, 1 dl tejföl, 1 evõkanál zsír, só.

  • Babgulyás

    Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 60 dkg sertéslapocka, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 5 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi zsír, 2 kanál paprika, só.

  • Almachutney, sültekhez

    Hozzávalók: 2 alma ,fél vöröshagyma ,fél marék mazsola ,kis mokkáskanál õrölt gyömbér ,csipet chilipor ,2 dl almaecet ,1 csipet só,1 evõkanál barna cukor

  • Káposztás tészta (Káposztás kocka)

    Hozzávalók: fél kg liszt, 10 dkg zsír, 2 tojás, 1 kg fejeskáposzta, só, bors, cukor.

  • Pásztortarhonya

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász.

  • Lecsó túrós csuszával

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 1 kg lecsópaprika, fél kg paradicsom, 30 dkg hagyma, 1-2 erõspaprika, 5-6 gerezd fokhagyma, só, cukor, szines paprika.