rss
  • Húsvéti csülöktál

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Füstölt fõtt csülök, zöldhagyma, fõtt tojás, frissen reszelt torma, ecetes torma, frissen õrölt feketebors.

    A csülköt elõzõ reggel baáztatom, majd este megfõzöm. Másnapig a saját fõzõvizében hagyom kihülni. Onnét kiemelem, lecsepegtetem, majd felszeletelem. Egy tálra rakom a zöldhagymával, a negyedelt fõtt tojásokkal, valamint a kétféle tormával. A kész tálat megszórom frissen õrölt feketeborssal.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojásos gomba

    Hozzávalók:4 személyre 30-40 dkg gomba(legjobb a természetes, nem termesztett), 5-6 db tojás, egy csomag új hagyma, bors ízlés szerint, egy kevés delikát, egy gerezd fokhagyma, só, étolaj.

  • Syros - görög rizsétel

    Fél kg cukkini, 2 csésze rizs, 1 fej hagyma, 1 húsleveskocka, 40 dkg darálthús, 4 EK tejföl, 2 dkg vaj, 2 kk citromlé, só.

  • Fûszeres csirkemell juhtúrós, parajos pennével

    Hozzávalók: 4 csirkemell, 6 dkg aszalt paradicsom, negyed csokor petrezselyem, negyed csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, 12 dkg juhtúró, 10 dkg friss parajlevél, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, õrölt bors, cukor.

  • Amerikai jellegû sólet

    Hozzávalók: 20 dkg nagy szemû bab, 2 szál sárgarépa, 5-6 nagyobb burgonya, fél csésze gersli, 2 nagy fej hagyma, 80 dkg marhahús, 2 db babérlevél, 2 gerezd foghagyma, 2 kanál libazsír, só, bors, pirospaprika.

  • Édes kuszkusz

    Hozzávalók:

    20 dkg kuszkusz, 20 dkg datolya, 1 marék tisztított mandula, 1 marék tisztított dióbél, 1 marék tisztított mogyoró, 1 darabka fahéj, 2 szegfûszeg, 20 dkg méz, 2 evõkanál mandulaolaj, 1 citrom reszelt héja

  • Ánizsos párolt kacsa

    Hozzávalók 4 személyre: 1 db kisebb kacsa, 5 ek. szójamártás, 60g kacsazsír, 1 db póréhagyma, 3 db csillagánizs, egész bors, só, 1 kk. finomra vágott gyömbér, 50 ml rizsbor ( vagy száraz fehérbor), 100 g friss csiperke gomba, 100 g konzerv bambuszrügy, 2 ek. étkezési keményítõ, 4 db újhagyma díszítésnek.

  • Yogurtlu kebap

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só, Isot paprika.

  • Pite - Pottyantott meggyel

    Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy (lehet befõtt is), 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 dl tej, 1+1/2 dl olaj.

  • Sült túrós tészta

    Hozzávalók:

    - 1 kg kocka vagy metélt tészta
    - 75 dkg túró
    - kevés só
    - 20 dkg cukor
    - 3 db egész tojás
    - 1-2 evõkanál tejföl
    - margarin ízlés szerint
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg mazsola
    - margarin a tepsi kenéséhez

  • Kelleves

    Hozzávalók: 30 deka kelkáposzta, étolaj, 3 deka liszt, 30 deka csont, egy kávéskanálnyi paprika, 6 deka vöröshagyma és néhány szem köménymag.

  • Afrikai csirke

    Hozzávalók:

    4db csirkecomb, só, 1 dl olaj, õrölt zöldbors, kevés fokhagyma
    mártáshoz: 1 dl olaj, 5-10 dkg friss gyömbér, (ki milyen erõset szeret) 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg kockára vágott paradicsom, 1 kanál madrasi curry, 1 pohár kefir, 1 csg bazsalikom levél, 30 dkg szeletelt tök, 1 kanál fûszeres vajkrém

  • Paradicsomkosárkák

    Hozzávalók:8 db kisebb, kemény paradicsom, 10 dkg füstölt sajt, 1 csomó retek, 1 csomó újhagyma, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Disznótoros krumplival és sült céklával

    Hozzávalók:

    - 1 db sütnivaló kolbász
    - 1 db májas hurka
    - 1 db véres hurka
    - 1 szelet csontnélküli fõtt tarja
    - 2 db cékla
    - 3 db krumpli
    - libazsír
    - só
    - õrölt feketebors
    - õrölt kömény
    - kevés sör

  • Bundás pityóka

    Hozzávalók: 500 g burgonya, 2 db tojás, 100 g liszt, 120 g zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez;

  • Karfiolpörkölt

    Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, 2 fej hagyma, 1 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 kicsi paradicsompüré konzerv, 2 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi pirospaprika, vegeta.

  • Kelkáposztafõzelék

    Hozzávalók: 1000 g kelkáposzta, 1 db vöröshagyma,4 gerezd fokhagyma, köménymag, majoránna, 200 g krumpli, 600 ml olaj, 40 g liszt, pirospaprika.

  • Szerb rizses hús

    Hozzávalók: 75 dkg sertéslapocka, 2,5 dkg só, 15 dkg zsír, 1,5 dkg pirospaprika, 10 dkg hagyma, 25 dkg lecsó, 35 dkg rizs.

  • Gombás marhatokány sültzsömlével

    Hozzávalók: 60 dkg marhaapróhús, 12 dkg sampinyon gomba, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál cukor, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, 2
    evõkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, só, bors, majoránna, mustár ízlés szerint.
    Körethez: 4 db zsemle, 4 szelet baconszalonna, 5 dkg parasztkolbász, 6 evõkanál liszt, 3 db tojás, 2 evõkanál étolaj, 1 fej
    vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.

  • Spanyol kulinária

    Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt.

    A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az ország konyhájára: a paella és a tintahal, a vörösbor és a sangría annyira elterjedt a spanyol konyha specialitásaként, hogy alig hagy helyet új felfedezéseknek. Ennek a könyvnek az a célja, hogy "étvágyat" csináljon az olvasónak Spanyolország sokféleségéhez, tájainak, kultúrájának és konyhájának számtalan apró összetevõjéhez.

  • Francia almatorta

    Hozzávalók: 200gramm liszt, 100gramm vaj, 3 evõkanál kristálycukor, vanílliáscukor, só, alma.