2025.12.21. - Tamás

Kukoricagombóc

Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj, vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.
1 l forrásban lévõ, sós vízbe folytonos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát, és 1 percig fõzzük. Hozzáadjuk a vegetát, a sót és a vajat, majd a tûzrõl lehúzva hozzákeverjük a tojássárgáját, és fedõ alatt duzzadni hagyjuk a masszát, kb. 10 percig.

Utána vizes kézzel kis gombócokat formálunk belõle, és egy kivajazott tepsire rakjuk õket egymás mellé. A tejfölt elkeverjük egy kis sóval, borssal és evõkanállal a gombócokra rakjuk. Reszelt sajttal megszórjuk és forró sütõbe tesszük, míg a sajt meg nem olvad. Köretként tálaljuk.

Jó étvágyat!