2025.12.27. - János

Tatár bifsztek

Hozzávalók: 60 dkg marhabélszín, 4 tojás­sárgája, 1 közepes fej reszelt vöröshagyma, só, õrölt piros­paprika és bors, mustár; ketchup, 8 dkg vaj.
A bélszínt finomra daráljuk, a tojások sárgájával meg a puha vajjal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát meg a fûszereket, és alaposan elkeverjük. Pirítós kenyérre kenve vagy savanyú káposzta-levelekbe göngyölve kínáljuk.

Adhatjuk úgy is, hogy a darált húst adagonként lapos pogácsává formázzuk, a közepébe mélyedést készítünk, és a tojássárgáját beleütjük. Köré szépen elrendezzük a hozzá­valókat és a tányérján mindenki magának, kikeveri.

Jó étvágyat!