Hozzávalók: 4 darab körte, 1 darab citrom reszelt héja és leve, 2 darab szegfûszeg, 1 csipet fahéj, 1 csipet fehér bors, 2 dl száraz, fehér bor, 2 darab tojássárgája, 1.5 dl tejszín, 2 ek cukor, 1 ek liszt, csipet só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A meghámozott és kockára vágott körtét tedd fel annyi vízben és borban fõni, hogy ellepje. Cukrozd, reszeld bele a citrom héját, facsard bele a citromlevet, dobd bele a szegfûszeget, ízesítsd fahéjjal, fehér borssal, egy csipet sóval. Forrald fel. Vigyázz, ha puha a körtéd, nem kell sokáig forralnod! A tejszínt a tojássárgájával és egy evõkanál liszttel keverd simára, és sûrítsd be a mártásodat.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!