rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Vadpác vaddisznóhoz

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5 dl vörösbor, 0.5 dl gin, vagy konyak, 2-3 ek chili szósz, vagy erõs paprika, 2-3 gerezd fokhagyma összetörve, vagy kaparva, 1-2 ek mustár, 1 ek szójaszósz, 1 húsleves kocka.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Egy hõálló tálba átöntjük 175 ○C-os sütõbe 1,5 órán át sütjük, közben egyenletes idõközökben a saját levével locsoljuk meg. Ha kevés a lé húslevessel, vagy kevés vízzel is pótolhatjuk. Ha megsült külön tálra tesszük a húst és a pác-sültlébõl szószt készítünk.

    Szósz: A páclevet húslevessel felengedjük, leszûrjük, kevés lisztet, tejszínt adunk hozzá és 6-8 percig fõzzük. De közben hozzáadunk 1-2 kanál fekete ribizli lekvárt, sózzuk, borsozzuk, sült burgonyával tálaljuk. Ne felejtsük el a páclébõl megmaradt vörösbort az asztalra tenni.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Besameles rakott zöldbab

    Hozzávalók 4 személy részére: 60 dkg zöldbab, 15 dkg gépsonka, 5 dkg vaj vagy margarin, szódabikarbóna, só.

  • Dupla-bundás újhagyma

    Tetszés szerinti mennyiségben friss újhagymát tisztítson meg, de nem távolítsa el teljesen a zöldjét.

  • Tojásos melegszendvics

    Hozzávalók: 12 vékony szelet kenyér, 1 db tojás, 2 dkg margarin, 1 evõkanál finomliszt, másfél dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 késhegynyi õrölt szerecsendió, törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Tejfölös -gombás zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg csiperke, 1 jó evõkanál liszt, zöldségléves, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1,5 dl tejföl.

  • Pizza Margherita

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, egy kis csomó bazsalikom, 30 dkg mozzarella, 4 ek frissen reszelt pecorino, vagy parmezán, 70 dkg hámozott húsos paradicsom, 5 ek olivaolaj, só, frissen õrölt bors.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 kocka friss élesztõ, 250 ml tej, 10 dk blansírozott darabos mandula, 15 dkg kandírozott citromhéj, apróra vágva, 25 dkg mazsola (nagyszemû), 10 dkg vaj, 20 ml rum, 50 cukor, 1 tojás, csipet so;

    Továbbá: 5 dkg olvasztott vaj, 1-2 ek porcukor;

  • Csirke karfiol, vagy kalarábéval

    A karfiolt kis rózsákra darabolva, vagy ha kalarábéval készítjük, azokat kocka, vagy tetszés szerinti darabokra vágva egy földarabolt csirkével együtt sósvízben puhára fõzünk.

  • Házi jégkésa

    Házi jégkésaOtthon sokkal egészségesebb vál­to­za­tot ké­szít­hetsz mindössze három hoz­zá­va­ló­ból, fagy­i­gép nélkül. Hámozd meg a barackot késsel, vagy dobd forró vízbe 30 másodpercre, és húzd le a héját. Vágd a gyümölcshúst kockákra, majd add hozzá a vizet és a citromlevet, és turmixold simára. Öntsd a masszát egy laposabb tálba,tedd a mélyhűtőbe, és fagyaszd egy-két óráig,közben néhányszor keverd át villával, hogy ne fagyjon kemény tömbbé. Fogyasztás előtt vedd ki a hűtőből, és ismét keverd át villával, hogy elérje a jégkására jellemző állagot. Azonnal tálald.

  • Magos-burgonyás pogácsa

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 25 dkg burgonya, 45 dkg liszt, 25 dkg vaj/ margarin, 2 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 10 dkg tisztított napraforgómag, 1 tojás a kenéshez.

  • Böjti szilvás gombóc, túróval

    Hozzávalók: 30-40 szem szilva, 2 db zsemle, 1 dl tej, 200 g liszt, 1 db tojás, só, 20 g vaj, 250 g házi túró, 2 dl tejföl, porcukor;

  • Fokhagymás hal

    Hozzávalók: 1-1,5 kg sülõ vagy keszeg, 5 gerezd fokhagyma, 8-10 dkg liszt, 1 kk. pirospaprika, ízlés szerint só, õrölt bors, a sütéshez olaj.

  • Almás máj

    Hozzávalók 4 személyre: 4 szép libamáj, 50 dkg alma, 3-4 evõkanál olaj, 1 csokor zsálya, 40 dkg csirkemáj, só, õrölt bors, 1dl almabor.

  • Banános torta

    Hozzávalók: 13dkg margarin, 12dkg porcukor, 2db tojás, 1cs. vaníliáscukor, 25dkg (finom)liszt, 1 kk. sütõpor, 1,2dl tej, 1/2kg banán.

  • Bevert tojás vadasan

    Hozzávalók: 8 tojás, 7 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g õrölt bors, 1 tk szemesbors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, ecet.

  • Kantoni Fu-yung tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 1 kisebb gyömbér reszelve, 5-6 közepes gomba felszeletelve, 3 újhagyma.

  • Mediterrán szalagtésztasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg szalagtészta, 4 dkg fõtt garnéla, 3 dkg szárított paradicsom, 2-2 ek fekete és zöld olajbogyó, 3 ek olivaolaj, 1 ek metélõhagyma (vágott), 2 ek balzsamecet, só, bors, cukor.

  • Zöldséges spagetti fetával

    Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 2 piros paprika, 20 dkg kiszemû paradicsom, 1 hagyma, 10 dkg feta sajt, só, frissen õrölt bors, 1 pohár száraz fehérbor, 2 teáskanál ételízesítõ, 2 evõkanál vaj, 5 dkg fekete olajbogyó, bazsalikomlevelek a díszítéshez.

  • Almás csirkevagdalt

    Hozzávalók: 2 csirkemell (40-50 dkg), 1 dl tejszín, 1 nagy, savanykás alma, 2 tojássárga, 10 dkg ementáli sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, ízlés szerint õrölt fehér bors, kevés zsemlemorzsa;

  • Hagymás sonkával töltött kifli

    Hagymás sonkával töltött kifliA lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt 2-3 evőkanál langyos vízben elkeverjük, a liszthez öntjük, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A tésztát addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen fél órán át pihentetjük. Közben elkészíthetjük a tölteléket. A hagymát felaprítjuk, és az olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra darált sonkát, megpirítjuk, majd őrölt borssal és mustárral ízesítjük. Az olajbogyót lecsepegtetjük, apróra vágjuk, majd ezt is hozzákeverjük.

  • Rokfortos saláta

    Hozzávalók: 40 dkg tisztított kelbimbó, 10 dkg rokfort sajt, 3 dl tejföl (vagy tetszés szerint 1 dl tejföl és 2 dl joghurt vagy kefír), só, fehér bors, 1 csokor metélõhagyma.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...