rss
  • Édeskés babsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, fél csokor petrezselyem, vegeta.

    A babot megmossuk, és 10 órán át, kb. 1 l vízben áztatjuk. Utána ugyanebben a vízben odatesszük fõni a sóval. Ahogy megpuhult (ne essen szét!), belekeverjük a paradicsompürét, a vegetát és a cukrot, majd hagyjuk teljesen kihûlni. Közben a hagymát és a répát megtisztítjuk, majd kis lyukú reszelõn lereszeljük, és a babhoz keverjük. A petrezselymet finomra vágjuk, és meghintjük vele a salátát.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tökfõzelék

    Hozzávalók: 800 g gyalult tök, 1 db vöröshagyma, 1 csokor kapor, 50 ml olaj, ecet, só, húsleves esszencia, 4 ek. liszt, 2 pohár tejföl, csipet cukor, pirospaprika.

  • Tejkocsonya

    Hozzávalók: 1 liter tej, 8 dkg cukor, fél rúd vanilia, 1 ek zselatin.

  • Túrós kifli

    Hozzávalók: 14 deka tehéntúró, 14 deka vaj, 14 deka liszt, 1 tojás sárgája, só, 1 kávéskanál porcukor.

  • Hagymás, szalonnás röszti

    Hozzávalók: 1 kg héjába fõtt burgonya, 3 evõkanál olvasztott vaj, 2 evõkanál tej, 10 dkg sovány füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, csipet só.

  • Syros (görög rizsétel)

    Hozzávalók: fél kg cukkini, 2 csésze rizs, 1 fej hagyma, 1 húsleveskocka, 40 dkg darálthús, 4 EK tejföl, 2 dkg vaj, 2 kk citromlé, só.

  • Dinsztelt káposzta

    A káposztát (vöröse vagy fehéret, mindegy), a lehetõ legvékonyabbra felszeletelem, vagy káposztareszelõn legyalulom.

  • Rizses sonkasaláta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg rizs
    - 1 evõkanál olaj
    - 30 dkg sonka
    - 1 avokadó
    - 20 dkg koktél paradicsom
    - 1/2 jégsaláta
    - 10 dkg trappista sajt
    - 2 dl tejföl
    - 1 dl majonéz
    - 1 csipet curry

  • Padlizsánsaláta télire

    Két-két kiló padlizsánt, sárga és piros színû zöldpaprikát veszünk hozzá, megmossuk, és tepsiben egymás mellé fektetve megsütjük. A paprikák külsõ, megbarnult hártyáját lehúzzuk, kicsumázzuk, és a meghámozott padlizsánnal együtt megdaráljuk.

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Göngyölt zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 gerezd fokhagyma, 6-8 tojás, 1 dl tejföl, 15 dkg gépsonka vagy füstölt fõtt sonka, 3-4 evõkanál olaj, 8-10 dkg reszelt sajt, 1-2 teáskanál liszt.

  • Karaláb, vagy kelrépa töltve

    A nem túl nagy és még fiatal kelrépát megtisztítjuk, a gyönge zöldjét félre tesszük. Ha meghámoztuk, kanállal kellõen kivájjuk mindegyiket, megmossuk és gyönge sós vízben fõzzük, de nem egész puhára.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Sajtmártás

    A mártáshoz egy szál póréhagymát szeletekre vágunk, olívaolajban megpároljuk, ráteszünk 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, fél csomó vágott petrezselymet, negyed mokkáskanál frissen õrölt borsot, és pár perc után felengedjük 2 dl húslevessel.

  • Párolt körte

    Hozzávalók: 10 dkg vörös rizs, 1 evõkanál pálmacukor, 6 db. közepes nagyságú, kemény húsú, sárga körte, 5 dkg pálmacukor az öntethez.

  • Daragaluska egyszerûen

    Hozzávalók: 1 db tojás, 3 evõkanál búzadara, só, finomra vágott zödségzöld, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Csokis isler

    Csokis islerA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót, reszelt citromhéjat, fahéjat, sót és tojást, majd sima tésztát gyúrunk. A tésztát fóliával betakarjuk és 2 órára hideg helyre tesszük. Ezután 4 mm vastagra nyújtjuk, korongokat szúrunk belőle, és a korongokat előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. A krémhez felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, elfőzzük a margarin víztartalmát, majd hozzákeverjük az étcsokoládét, végül a folyékony tejszínt. Folyamatosan kevergetve kis lángon főzzük 2-3 percig.

  • Kiwis almalekvár mézzel

    A kiwit meghámozzuk, megmossuk, és apróra vágjuk. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük a vizet, a mézet és a cukrot.

  • Zöldséges spagetti

    Hozzávalók:

    - 6 kisebb répa
    - 1 piros húsú paprika
    - 1 zöld húsú paprika
    - 1 sárga húsú paprika
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 15 dkg borsó
    - 8 evõkanál olíva olaj
    - 1 csomag spagetti
    - parmezán a tálaláshoz

  • Sült banán zöld borssal és ketchuppal

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöld bors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

  • Csirkemájjal töltött hús

    Hozzávalók:

    - 2 egész csirkecomb
    - 40 dkg csirkemáj
    - 2-3 dl vörösbor
    - 2 ek méz
    - rozmaring
    - só
    - bors
    - 1 zsemle
    - 1 tojás
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 5 szál medvehagyma
    - áfonyalé (vagy lekvár)
    - 2 nagy burgonya
    - vaj
    - tej