rss
  • Jeges erdei gyümölcstea málnával

  • Share on Tumblr

    A már korábban elkészített, lehûtött gyümölcsteába tegyünk 1 kiskanál vaníliáscukrot és 2 -3 szem málnát vagy szedret. Jégkocka hozzáadása után a poharat friss eperrel díszítsük.

    Hozzávalók:
    1l erdei gyümölcs ízû tea,
    1 kiskanál vaníliás cukor,
    2 - 3 szem málna vagy szeder,
    friss eper

    Jó italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Borzas teasütemény

    Hozzávalók: 2 db tojásfehérje, csipetnyi borkõsav, 1 dl méz (melegített, hogy jól folyós legyen), 4 dl kukorica-, vagy zabpehely, 1 dl apróra vágott datolya, 1 dl apróra vágott dió, 1 teáskanál vanília.

  • Ananászos-currys csirke

    Hozzávalók:

    2 db csirkemell, 1 doboz ananászkonzerv, 3 dl tejszín, curry fûszerkeverék, olaj, só, bors, kiskanál liszt

  • Sült oldalas (Rippenfleisch)

    Hozzávalók: 1,5-2 kg oldalas, 2 hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma, zsír, köménymag, só.

  • Mézes citromos csirkemell

    Mézes citromos csirkemellSütőt előmelegítjük. Egy jénai tál aljába öntünk kevés olívaolajat, és pakoljuk rá a csirkemell szeleteket, és hintsük meg sóval, borssal. Mikor a sütő felmelegedett, rakjuk be a csirkét kb. 10 perce, vagy amíg ki nem fehéredik. Miközben a csirke a sütőben van, vágjuk fel szeletekre a citrom felét, készítsük elő a mézet és a kakkukfüvet. Mikor a csirkemell kifehéredetett vegyük ki a sütőből, pakoljuk rá a citromszeleteket, szórjuk rá a kakukkfüvet, és csepegtessük le mézzel. A citrom másik felét kézzel facsarjuk a csirkére.

  • Camembert-túró kence

    Hozzávalók: 20 dkg Camembert, 5 dkg vaj, 10 dkg sovány túró, 1 kis fej hagyma, só, bors, paprika.

  • Erõleves

    Hozzávalók:

    1 kg marhacsont
    25 dkg darált marhahús
    1 tojásfehérje
    1 kiskanálnyi paradicsompüré
    30 dkg sárgarépa
    10 dkg fehérrépa
    10 dkg zeller
    bors

  • Hagymás vaddisznókaraj

    Hozzávalók (4 személyre): 800 g karaj, só, törött bors, sima liszt, 40 g zsír, 20 g füstölt szalonna, 60 g hagyma.

  • Lencseleves gazdagon

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 5 dkg füstölt szalonna, 1 ek olaj, 1 hagyma, kevés zellerzöld, 20 dkg leveszöldség, 1 póréhagyma, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 3 szegfûszeg, só, 1/4 tk egész fekete bors, 1 db nagy burgonya, ízlés szerint tejföl, 1/2 citrom leve, 2 pár virsli.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 12 egyforma burgonya, 3 tojás, 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 gerezd fokhagyma, 5-6 evokanál liszt, 5-6 evokanál zsemlemorzsa, só és törött bors ízlés szerint, olaj a sütéshez, 4 adag mustáros uborkamártás a tálaláshoz;

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Krémes sárgarépa leves

    Krémes sárgarépa levesA hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy minimum két literes fazékban az olajon közepes lángon megpirítjuk. Miközben kavargatjuk a hagymát, megtisztítjuk a sárgarépákat, és nagyobb darabokra vágjuk, egyenesen mehet a fazékba. Ráöntjük az egy liter vizet, beletesszük a két leveskockát, és lefedve főzzük forrástól 20 percig. Ha lejárt az idő, fakanállal kiveszünk egy darabot a fedőre, és ha már el tudjuk vágni vele, eléggé megpuhult. Ekkor levesszük a tűzről, beleszórjuk a szárított snidlinget és beleöntjük a tejet. Picit várunk, hogy hűljön, majd az egészet összeturmixoljuk.

  • Fonott mákos kalács

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 10 dkg margarin, 3 ek olaj, 3 ek cukor, 15 db édesítõszer, 2,5 dkg élesztõ, tej.

  • Hatlapos sütemény

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 2 evõkanál méz
    - 2 tojás
    - 6 dkg zsír vagy Rama
    - 16 dkg. porcukor
    - 4 evõkanál kakaópor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna

    Krém:

    - 20 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg Rama
    - 1 teáskanál zselatin
    - 1 tojássárga
    - 5 dl tej
    - 3 evõkanál liszt
    - 1 vaníliás pudingpor

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 8 dkg vaj vagy margarin.

  • Kabak kizartmasi - Sült cukkini

    Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

  • Makaróni babosan

    Hozzávalók:

    - 1 nagy fej hagyma
    - 1 paprika
    - 1 paradicsom
    - 5-6 gerezd fokhagyma
    - bors
    - pirospaprika
    - só
    - majoránna
    - oregano
    - petrezselyem
    - leheletnyi bazsalikom
    - paradicsompüré
    - ízlés szerinti cukor
    - 1 konzerv bab
    - 25 dkg makaróni tészta
    - 1 kis pohár tejföl
    - 20 dkg sajt

  • Prézlis karfiol

    Hozzávalók: 15 dkg karfiol, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, 1 kanál tej, tejföl vagy tartármártás.

  • Vegyes grill

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 kisebb cukkini, 2 paradicsom, 2 kis endívia, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál citrom kifacsart leve, 2 szelet tonhal, 8 garnélarák, néhány szál bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors.

  • Darálós, vagy gépi-keksz

    Hozzávalók: 70 dkg liszt, 25 dkg RÁMA margarin, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 cs sütõpor, 2 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3-4 ek kókuszreszelék, 1 púpos ek kakaó.