rss
  • Szilvás gombóc

  • Share on Tumblr

    Szilvás gombócHozzávalók: zsemle 6 db, vaj 5 dkg, tojás 3 db, liszt 12 dkg, szilva 0.5 kg, cukor 10 dkg, õrölt fahéj 1 dkg, zsír 10 dkg, zsemlemorzsa 5 dkg, só 1 késh., esetleg szilvaíz 25 dkg.

    Hat zsemlét tejben áztatunk, jól kicsavarjuk, teszünk bele sót, vajat 5 dkg-t, 3 tojást és annyi lisztet, hogy könnyû tészta legyen. Kinyújtjuk, és kockára vágjuk, szilvával (esetleg szilvaízzel) töltjük, cukros fahéjat hintünk bele.

    Gombócokat formálunk, kifõzzük sós vízben, zsírban pirított morzsával hintjük be.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Spagetti a tenger gyümölcseivel

    40 dkg mélyhûtött tenger gyümölcsét egy szitába teszem és szomahõmérsékleten mintegy 15 perc alatt hagyom kiolvadni. 25 dkg spagettit sós vízben fogkeményre (al dente) fõzök. Leszûröm és lecsepegtetem.

  • Áfonyasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg érett áfonya, 10 dkg cukor, 1/2 dl édes vörös bor, és egy darabka citromhéj.

  • Tárkonyos vese

    A veséket félbe vágjuk, és minden fehér, faggyús részt kiszedünk belõlük. Az olajon megfuttatjuk a reszelt hagymát, majd átsütjük rajta a vékony szeletekre vágott vesét. Meghintjük tárkonnyal és egy-két evõkanál vízzel, és nagyon kis lángon, idõnként megkeverve puhára pároljuk. Ezután néhány csepp tárkonyecettel ízesítjük.

  • Meggyes márvány

    Hozzávalók:

    1 pohár tejföl, 1 tejfölös pohár étolaj, 2,5 tejfölös pohár cukor /50 dkg/, 4 tejfölös pohár liszt /60 dkg/, 1/2 csomag sütõpor, 6 egész tojás, 2 evõkanál kakaó, 20 dkg magozott meggy, porcukor a hintéshez

  • Szebeni mazsolás leves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 10 dkg mazsola, 10 dkg apró szõlõ, 1 pohár tejföl, 15 dkg egres, kevés citromhéj, fahéj, 4 db szegfûszeg, 5 dkg vaj, 2 ek. liszt, só.

  • Rákpörkölt rizzsel

    Hozzávalók: 60 dkg elõkészített rákfarok és olló (crevet, homár, crab), 1 dkg só, 3 g paprika, 2 dl csontleves (lehet húsleves, vagy zacskós leves is), 15 dkg vaj, 2 dkg liszt, 30 dkg rizs.

  • Reszelt sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók: 800 g sárgarépa, 40 g vaj, 2 ek. húsleves esszencia, 1 pohár tejföl, 1 tojássárgája, 40 g l liszt, 1/2 csomó petrezselyemzöld.

  • Ringló cukorban

    A még nem egészen érett szép nagy zöld ringlót, ha megmostuk és leszárítottuk, tûvel megszurkáljuk s rézüstben gyenge ecetes vízbe fõzzük, míg a héja kissé megreped.

  • Chapati – indiai kenyérféle

    Hozzávalók:
    Kb 200 gramm indiai búzaliszt (ha nincs, teljes kiõrlésû magyar búzaliszt is jó), 200 gr finom liszt, só, 1-2 dl víz;

  • Gesztenyekrém leves

    Hozzávalók:

    - 1 csomag fõzés nélküli vaníliás pudingpor
    - 9 dl tej
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1 teáskanál õrölt fahéj
    - fél kávéskanál õrölt gyömbér
    - 10 db szegfûszeg
    - 20 dkg gesztenyepüré
    - 1 teáskanál rumaroma

  • Lengyel hal

    Hozzávalók: 4-6 szelet hal, l fej hagyma, l szál fehérrépa, kis darab zeller, karikára vágva, szegfûszeg, egész fahéj, citromhéj, l0 szem mandula, kis marék nagy szemû mazsola, l kanál ecet, só, bors, cukor.

  • Gyümölcs bomba

    Készítünk egy piskótát: 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, pici só, 1 kk sütõpor, 3 ek. kakaó, 3 tojás A fehérjét külön felverjük, a sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük robotgéppel, majd nagy mozdulatokkal a két részt összekeverjük. Óvatosan azért, hogy ne essen össze a fehérjehab.

  • Bársonyos kávé

    Hozzávalók 4 személyre: 4 evõkanál/60 ml kakaókrém, 4 evõkanál/60 ml mogyoró, vagy diókrém, 1 csésze/225 ml hideg feketekávé, 2/3 csésze/175ml tejszín, a díszítéshez: 4 rövid szívószál.

  • Rakott krumpli fokhagymásan

    Rakott krumpli fokhagymásanA megmosott krumplit héjában puhára főzzük. Ha kihűlt, a héját lehúzzuk, felkarikázzuk. Közben felaprítjuk a fokhagymát, és a tejföllel jól elkeverjük. A tojásokat is körülbelül 15 percig főzzük. Ha az alapanyagokat előkészíttettük, kikent jénai tálba rétegezve belerakjuk az ételt: egy sor krumpli, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a karikára vágott lecsókolbászt és a tojást, gazdagon meglocsoljuk a fokhagymás tejföllel, majd ugyanígy folytatjuk. Mikor a jénai megtelt, a tetejét krumplival és a tejföllel fejezzük be. Előmelegített sütőben kb. 45 percig 180 fokon sütjük.

  • Máj nyárson

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 15-20 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db nagy húsos zöldpaprika (mirelit is lehet), 2 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint fûszerezett paradicsomlé, mustár, törött bors, só.

  • Cseresznye tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, fél dl kávélikõr, 30 db babapiskóta, 1 üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Klasszikus gyümölcstál

    A klasszikus gyümölcstál tartalmaz:sárgadinnyét, háromféle almát, (zöldet, sárgát és pirosat), körtét, nasikörtét, lime-ot, mandarint, fehér és rozé szõlõt, kiwit, ananászt, valamint a legfinomabb trópusi ínyencséget, a mangót.

  • Almatorta hercegnõ módra

    Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg leveles vajastészta, 5 db jonatánalma, 5 dkg vaj kevés fahéj, 5 dkg porcukor, 3 dkg mazsola.

  • Szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 evõ. kanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet.