rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Szilvás gombóc

  • Share on Tumblr

    Szilvás gombócHozzávalók: zsemle 6 db, vaj 5 dkg, tojás 3 db, liszt 12 dkg, szilva 0.5 kg, cukor 10 dkg, õrölt fahéj 1 dkg, zsír 10 dkg, zsemlemorzsa 5 dkg, só 1 késh., esetleg szilvaíz 25 dkg.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hat zsemlét tejben áztatunk, jól kicsavarjuk, teszünk bele sót, vajat 5 dkg-t, 3 tojást és annyi lisztet, hogy könnyû tészta legyen. Kinyújtjuk, és kockára vágjuk, szilvával (esetleg szilvaízzel) töltjük, cukros fahéjat hintünk bele.

    Gombócokat formálunk, kifõzzük sós vízben, zsírban pirított morzsával hintjük be.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsomleves

    Az érett piros paradicsomot széttördeljük, miután elõzõleg megmostuk s zöld petrezselyem és egy kis fej vereshagymával kevés vízzel tûzhelyre tesszük.

  • Zserbó

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 5 dkg porcukor
    - 25 dkg margarin
    - 1 dkg élesztõ
    - 1 teáskanál sütõpor
    - 2 evõkanál rum
    - 1 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 2-3 evõkanál tejföl

    A töltelékhez:

    - 30 dkg darált dió
    - baracklekvár
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg porcukor
    - 2 mokkáskanál fahéj
    - 1 citrom reszelt héja

    A csokimázhoz:

    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 2 evõkanál kakaó
    - 2 evõkanál rum
    - 5 dkg margarin

  • Sült töltött paprika

    Hozzávalók: 4 szép nagy paradicsompaprika, 5 db egész tojás, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 evõkanál zsemlemorzsa, késhegynyi törött fekete bors, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál curry-por;

  • A tökéletes ebéd

    A „molekuláris gasztronómia” meglehetõsen komolyan hangzik, pedig egyszerûen csak a fõzésrõl szól; és arról, hogy módszeresen gondolkodunk a felhasznált anyagokról és fõzés technológiájáról - vallja Hervé This, az új szemléletû konyhamûvészet egyik megálmodója.

    A tökéletes ebéd egy ötfogásos, viszonylag egyszerû ételekbõl álló menü elkészítésén vezet minket keresztül, közben pedig számtalan apró trükköt ismerhetünk meg, amelyekkel nemcsak egy báránysült, hanem akár egy szimpla fõtt tojás is sokkal finomabb lesz.

  • Habos almás-mákos lepény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 12 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1-2 ek tejföl vagy pici tej, csipet só, 1/2 tasak sütõpor.

  • 2 perces gesztenyekrémleves

    Hozzávalók: 2 csomag gesztenyepüré, fél liter tej, 2 dl tejszín, 1 cl rum, 2 evõkanál porcukor, 15 dkg mirelit meggy, 1 evõkanál vaj, 0,5 dl vörösbor.

  • Krumpli lepény

    Hozzávalók Kb. 20 koronghoz: 1000 g krumpli 1pohár tejföl 2-3 evõkanál liszt, fokhagyma, só, õrölt bors, olaj a sütéshez.

  • Latin banán

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

  • Hagymás krumplisaláta

    A krumplit fõzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szûrõbe, és öblítsd le forró vízzel. Cukorral, borssal, sóval és borecettel készíts erõsen ízesített salátalevet. A krumplit és a hagymát rétegezd egy salátás tálba, adj hozzá annyi salátalevet, hogy az ellepje és 3-4 órára tedd hûvös helyre. Tálaláskor a hagymás krumplit szûrd le és szórd meg finomra vágott snidlinggel.

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Casanova kávé

    Elõmelegített pohárba óvatosan beleöntöm a tojáslikõrt. Vigyázni kell, nehogy az ital a pohár belsõ felén végigcsurogjon. Közben 6 cl gyöngyözõen forró vízben elkeverem a nescafét, s ezt egy kávéskanál segítségével lassan ráöntöm a pohárban lévõ tojáslikõrre.

  • Különleges csontleves

    Hozzávalók:

    1 csirke csontváza (maradék hússal rajta), 75 dkg sertés orjacsont, 50 dkg sonkacsont vagy marhacsont, 2 l víz, 2 teáskanál só, 2 teáskanál szárított garnélarák

  • Lencsefõzelék pikánsan

    Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél,3 db burgonya, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Túrótorta

    Hozzávalók: 10 dkg(6-8 darab) zabpelyhes sütemény vagy keksz, 2 evõkanál olvasztott vaj vagy margarin, 10 dkg alacsony zsírtartalú túró, 2 tojásfehérje, 1 kávéskanál vaníliaesszencia, 1 negyed kávéskanál mandulaesszencia, 3 evõkanál méz, a díszítéshez friss gyümölcs (mandarin, kiviszeletek bogyós gyümölcsök)

  • Kék szilvás fagyi

    Hány 4 személyre: 30 dkg magozott kék szilva, 2 cl rum, 2 dl tej, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 10 dkg porcukor.

  • Füstölés

    Füstöléssel úgy tartósíthatók a húsfélék, hogy közben még különleges ízzel gazdagodnak.

  • Banánsorbet

    Három-négy érett banánt meghámozunk, felszeleteljük, leöntjük 1 liter forró sziruppal (1 liter vízben fél kilogramm cukrot olvasszunk fel).

  • A burgonyarétes (Szepesi étel)

    Egy kiló deszkára helyezett lisztbe tegyünk egy nagytányérnyi megfôtt és megreszelt burgonyát, két egész tojást és sót. Ezeket gyúrjuk össze jól, és formáljunk belôle kis, tojásnyi nagyságú cipócskákat, amelyeket lisztes deszkán jól nyújtsunk ki tányérnyi nagyságú lepényekké.

  • Sóskafõzelék

    Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...