Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 evõkanál cukor, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál ketchup, 3 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál narancslé, 3 evõkanál konyak, 4 kiskanál kukoricaliszt, 1 ízlés sz. csilipaprika.
		
			
		
		Forró olajon piríts kevés gyömbért, pár gerezd szeletelt fokhagymát, és két szál apróra vágott újhagymát. Öntsd hozzá az alábbi keveréket (mindenbõl ugyanannyi kell, mondjuk három evõkanál): cukor, borecet, ketchup, szójaszósz, narancslé, konyak, (vagy vörös rum). 
Amíg egyet rottyan, kevés langyos vízben keverj el négy kávéskanál kukoricalisztet, öntsd a mártáshoz, és folytonosan keverve addig fõzd, míg szépen elsimul. Ha csípõsen akarod, morzsolj el benne két kisebb csilipaprikát is. Hûtõben eltartható, (azért forrósítsd fel, ha újra elõveszed), szinte bármivel fogyasztható (hal, brokkoli stb.).
Jó étvágyat!