rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Édes-savanyú mártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 evõkanál cukor, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál ketchup, 3 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál narancslé, 3 evõkanál konyak, 4 kiskanál kukoricaliszt, 1 ízlés sz. csilipaprika.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Forró olajon piríts kevés gyömbért, pár gerezd szeletelt fokhagymát, és két szál apróra vágott újhagymát. Öntsd hozzá az alábbi keveréket (mindenbõl ugyanannyi kell, mondjuk három evõkanál): cukor, borecet, ketchup, szójaszósz, narancslé, konyak, (vagy vörös rum).

    Amíg egyet rottyan, kevés langyos vízben keverj el négy kávéskanál kukoricalisztet, öntsd a mártáshoz, és folytonosan keverve addig fõzd, míg szépen elsimul. Ha csípõsen akarod, morzsolj el benne két kisebb csilipaprikát is. Hûtõben eltartható, (azért forrósítsd fel, ha újra elõveszed), szinte bármivel fogyasztható (hal, brokkoli stb.).

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldséges hústekercs

    Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 2db zsemle, 1db tojás, 20 dkg vegyes zöldség, 20 dkg apróra vágott gyümölcs, 10 dkg szeletelt gomba, olaj vagy sütõmargarin, hagyma, petrezselyemzöld, kakukkfû, borsikafû, só;

  • Barackbólé fagyival

    Hozzávalók 12 személyre: 8 szem barack, 2 liter baracklé, 2 liter multivitaminlé, 1,5 liter szénsavas szõlõlé, 2 liter vaníliafagylalt.

  • Kacsasaláta

    Hozzávalók:


    kacsamell, 2ek halszósz, fél zöldcitrom leve, fél narancs leve, 1 chili (aprítva), 1cm gyömbér, (reszelve), néhány csepp szezámolaj (opcionális)

  • Kapros, joghurtos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 pohár joghurt, csipetnyi tárkony, 2 evõkanál liszt, fél csokor kapor, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Egres mártás

    A frissen szedett még savanyú és kemény egrest legjobb, ha elõbb blanchírozzuk, vagyis tiszta vízbe egy darabka cukor hozzáadásával, egyszer-kétszer forrni hagyjuk.

  • Habos rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, kb. 0,5 l tej, 2 dkg vaj, 25 dkg nyers gyümölcs, csipetnyi só; a mártáshoz: két tojás, négy evõkanál cukor, késhegynyi rétesliszt, 2 dkg kakaópor, 0,5 l tej, 2-3 evõkanál rum.

  • Makaróni babosan

    Hozzávalók:

    - 1 nagy fej hagyma
    - 1 paprika
    - 1 paradicsom
    - 5-6 gerezd fokhagyma
    - bors
    - pirospaprika
    - só
    - majoránna
    - oregano
    - petrezselyem
    - leheletnyi bazsalikom
    - paradicsompüré
    - ízlés szerinti cukor
    - 1 konzerv bab
    - 25 dkg makaróni tészta
    - 1 kis pohár tejföl
    - 20 dkg sajt

  • Gombával töltött tök

    Hozzávalók: 1 nagyobb tök, fél kg gomba, 3 db zsemle, 5 dkg roquefort sajt, 2 db tojás, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi õrölt bors, vegeta.

  • Americana

    A hozzávalókat keverõpohárban jéggel elkeverjük, pezsgõspohárba szûrjük, majd felöntjük pezsgõvel, és az õszibarackkal díszítjük.

  • Mézescsók

    Hozzávalók: fél kg liszt, 15 dkg cukor, 1 dl olvasztott méz, 15 dkg margarin, 1 dl tejszín, 1 ek õrölt fahéj, 1 kk õrölt szegfûszeg, 1 kk gyömbérpor, 1 ek szódabikarbóna, 1 tojás.

  • Diós zellersaláta

    Hozzávalók:

    - 1 közepes zeller
    - 1 alma
    - daráld dió
    - petrezselyemzöld
    - só
    - bors
    - 2 evőkanál olívaolaj
    - 2 evőkanál citromlé

  • Blenheim

    Shakerben összerázzuk, és jéggel félig töltött pohárba szûrjük.

  • Töltött sárgadinnye gyümölcssalátával

    Hozzávalók: 1000 g sárgadinnye, 150 g õszibarack, 250 g ananász konzerv, 50 g porcukor, 50 g citrom, 0,25 dl rum.

  • Gyümölcsös golyók

    Hozzávalók:

    20 dkg müzli, 10 dkg porcukor, 3 dkg margarin, idény gyümölcs és gyümölcslé ízlés szerint

  • Egyszerû Latte

    Ha nem szereti az erõs kávét, akkor próbálja ki a Latte italokat, amelyek több tejet tartalmaznak, mint a cappuccino, de ugyanolyan egyszerûen elkészíthetõ.

  • Angol töltött paprika

    Hosszában félbevágunk és kicsumázunk 4 nagy húsos zöldpaprikát. 20 deka sertéscombot 20 deka fõtt füstölt sertéshússal átdarálunk, összekeverjük 8 deka félig fõtt rizzsel. 2 kis kockákra vágott paradicsommal, 2 apróra vágott ecetes uborkával, egy nyers tojással, sóval, törött borssal, késhegynyi kakukkfûvel meg bazsalikommal ízesítjük.

  • Húsos burgonyarétes

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 tojás, 40 dkg liszt, 1 kávéskanál olaj, 5 dkg vaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa, só; a töltelékhez: 10 dkg tepertõ, 20 dkg sonka, vagy megmaradt sült hús, 5 dkg füstölt szalonna, só, õrölt bors.

  • Cukkinis tócsni

    Hozzávalók: 1 kg cukkini, 2 db burgonya, 3 tojás, só, bors, 1 vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 30 dkg liszt, mokkáskanál szódabikarbóna, olaj, petrezselyemzöld, tejföl, 1 cs kapor, só.

  • Apricot Nog

    Turmixgépben kevés jéggel összedolgozzuk, füles pohárba öntjük, s a tetejére szerecsendiót reszelünk.

  • Görög saláta magyarosan

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 5 db paradicsom, 1 füstölt makréla konzerv, 15 dkg feta sajt, 2-3 gerezd fokhagyma, egy marék olívabogyó (zöld v. fekete, mindegy).

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...