rss
  • Málnás sárgarépalé

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Személyenként 5 dkg málna, 10 dkg reszelt sárgarépa, 1 dl tej, 1 kiskanál citromlé.

    loading...

    A friss, zsenge reszelt sárgarépát a citromlével, a málnával és a tejjel a turmixgépbe töltjük, 2-3 percig turmixoljuk, jégkockával hûtve tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombamártás

    Hozzávalók: 15 dkg gomba, hagyma, olaj, liszt, húslé, só, citrom, tejföl.

  • Karfiolkrémleves

    Hozzávalók:

    1 közepes fej karfiol (40 dkg), 1 nagyobb szál sárgarépa, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanálnyi vaj, 1 dl tejföl, 2 evõkanál finomliszt, fél csokor petrezselyemzöld, csontlé vagy 1 db húsleveskocka, 2 db szikkadt zsemle, szeletelt mandula

  • Hókenyér

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál kókuszreszelék, 1 tojás, 20 dkg háztartási keksz. A tálaláshoz: kókuszreszelék.

  • Cindarella

    Hozzávalók: 2cl kókuszszirup, 1cl grenadine, 8cl ananászlé, 8cl narancslé, 2cl tejszín.

  • Görögsaláta bárányhússal és fehér babbal

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g nagy szemû fehér bab, 1 babérlevél, só, 300 g párolt báránycomb, 1 csõ sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evõkanál borecet, frissen õrölt bors, 4 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom.

  • Téli saláta

    A zöldségeket mosd, tisztítsd és vágd csíkokra, szálazd fel a párizsit is, s az egészet keverd össze egy salátástálban. A joghurtot keverd el a zúzott fokhagymával, ízesítsd mustárral, cukorral, sóval. Az öntetet add a zöldséghez, s a salátát tálalás elõtt hûtôszekrényben pihentesd egy-két órát.

  • Paprikásmártás (klasszikus)

    Hozzávalók: 2 ek zsír (vagy megfelelõ mennyiségû olaj), 3-4 hagyma, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika (télen ezek helyett 3 ek lecsó), 3 ek paprika (édes), 2-3 gerezd fokhagyma (zúzva), só, 1 pohár tejföl, vagy tejszín, 1 ek liszt.

  • Túrógombóc

    Hozzávalók: 60 dkg túró, pici só, 6 dkg liszt, 2 db szikkadt zsemle, 4 tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, 6-8 dkg vaj, 2 dl tejföl.

  • Vörösboros pulykacomb

    Hozzávalók:

    - 2 db pulyka alsócomb
    - 2-3 kk pulykafûszer
    - 5 dl vörösbor

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Céklaleves

    CéklalevesA hagymát megpucoljuk, majd lereszeljük, a céklát és az uborkát i megtisztítjuk, megpucoljuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A céklalevet, a tejfölt és a joghurtot jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Összevegyítjük a felszelt zöldségekkel és jól behűtjük. Tálaláskor a tetejére fektetjük a vékony tojáskarikákat és megszórjuk pici vágott petrezselyemmel. Hozzávalók: Fél kg ecetes céklasaláta, 2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 2 dl céklalé, 3 szem savanyú (vagy kovászos uborka), 1 fej hagyma, 2 kemény tojás, só, bors.

  • Padlizsánsaláta

    Hozzávalók:

    - 4 padlizsán
    - só
    - 25 dkg paradicsom
    - 2 újhagyma
    - 2-3 szál friss bazsalikom

    A szószhoz:

    - 1 kis darab friss gyömbér
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 2-3 evõkanál balzsamecet
    - 2 evõkanál olíva- vagy szezámolaj
    - 2 evõkanál szójaszósz
    - só
    - bors
    - cayenne-bors

  • Brokkoli krémleves

    A zöldséglevesben puhára fõtt brokkolit összeturmixoljuk, majd a tejföllel és a fûszerekkel ízesítve összekeverjük, és a zöldséglevessel összefõzzük.

  • Gombás raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, 10 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 15 dkg vegyes zöldség, zöldpetrezselyem, 1 késhegynyi pirospaprika, majoranna, 1 gyömbérgyökér, köménymag, szerecsendió, 1 dl tejföl, só, törött bors, 1/2 dl olaj.

  • Fokhagymaleves gyarmati módra

    Hozzávalók: 5 dkg fokhagyma, 8 dl húsleves (kockából is lehet), 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tejszín, 2 db zsemle, fél csokor metélõhagyma, só.

  • Babos burgonya

    Hozzávalók: fél kg bab, 1 kg burgonya, 1 db babérlevél, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, késhegynyi pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, vegeta.

  • Kapros-joghurtos uborkakrémleves

    Hozzávalók: 60 deka kígyóuborka, 2 doboz natúr joghurt, 
2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 citrom leve, 4 deci zöldségleves (lehet kockából is fõzni), 5 deka durvára vágott dió, só, fehér bors, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál finomra vágott kapor.

  • Sült csirke, kukoricaliszttel

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 dl konyak, 1 tk cukor, 1 tk só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 5-6 ek kukoricaliszt, 1 dl sûrû majonéz.

  • Gombás karalábé

    Sós vízben megfõzünk 8 zsenge, meghámozott karalábét, majd szitára téve lecsurgatjuk. Éles kiskanállal kivájjuk a belsejüket, és a karalábékat - üregükkel felfelé - margarinnal kikent tûzálló tálra egymás mellé tesszük, s körülrakjuk a karalábéforgácsokkal.

  • Mozzarella paradicsommal

    10 szelet mozzarella sajtot egy tálba lerakunk, 1 db paradicsomot szeletekre vágunk...

loading...