2024.03.19. - József, Bánk

Csokoládés fánk

Hozzávalók A mártáshoz: 80 g porcukor, 25 g liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 15 g kakaópor, 25 ml rum, 100 g étcsokoládé, 250 ml tej.

A tésztához: 120 g margarin, 120 g liszt, csipet só, 150 ml víz, 4 db tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg elválik az edény falától. Majd lehúzzuk a tûzrõl és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk.

A tésztából diónyi gömböket szaggatunk kanál segítségével, és közepesen forró olajban kisütjük. Csepptálcára szedve lecsöpögtetjük. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, a csokit tördeljük a tejbe és forraljuk fel külön edényben, és összekeverjük a cukros masszával és addig forraljuk, míg besûrûsödik. Tálaláskor a fánkokra öntjük. Készíthetjük úgy is hogy a csepptálcán bevonjuk a csokimázzal!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!