rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, hidegre tesszük kb. fél órára, aztán kinyújtjuk fél centi vastagságúra, különbözõ sütõformákkal kiszaggatjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, és közepes lángon kisütjük a kekszeket, kb. 10-12 perc alatt megsülnek.

    Könnyen megéghet, úgyhogy figyeljünk rá, inkább gyakrabban nyitogassuk a sütõ ajtaját, ha a kekszek alja már pirul, kivehetjük. Érdemes két tepsivel felváltva sütögetni, kb. 6-8 tepsinyi keksz lesz ebbõl a mennyiségû tésztából, fémdobozban tárolva sokáig eláll.

    A megsült kekszeket felolvasztott tortabevonó csokiba is márthatjuk, majd ha a csoki megdermedt, akkor tegyük a fémdobozba. Az alaptésztát variálhatjuk tetszés szerint, pl.: mézesfûszer-keverékkel, ánizzsal, kakaóporral, kókuszreszelékkel, citromhéjjal, citromlével, mandulaaromával stb.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kapros cukkinileves

    Hozzávalók:

    40 dkg zsenge cukkini, 1 póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 cs.kapor, 10 dkg gépsonka, 8 ek.olivaolaj, 2 zöldségleveskocka, 2 dl tejföl, 2 ek.citromlé

  • Töltött tojás

    Két-három személyre elég, ha négy tojást keményre fõzünk, megtisztítva kétfelé vágjuk, a sárgáját kiszedjük és szitán áttörjük. Egy fél zsemlyét tejben áztatunk s ezt is áttörjük.

  • Ribizlis vaníliakocka

    Hozzávalók:

    A tésztához: 25 dkg sütõmargarin; 20 dkg ribizli; 1 csomag vaníliás cukor; 15 dkg porcukor; 3 dl tej; 2 evõkanál kristálycukor; 1 csomag vanília ízû pudingpor; 1 db kakaós piskótalap A díszítéshez: tejszínhab; mandulaforgács

  • Gyors tejfölös pogácsa

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 20 dkg fagyos zsír, 1 kk. só, 1 sütõpor, tejföl.

  • Rizses véres hurka

    Hozzávalók: 1 kg tokaszalonna, 50 dkg sovány hús, 25 dkg rizs, 1,5 liter disznóvér, 3 dkg pirospaprika, 0,5 dkg törött bors, 2 gköménymag, 10 dkg zsír, 25 dkg vöröshagyma, só;

  • Kakaspörkölt

    Hozzávalók: 1 kakas, 1 dl olaj, három nagy fej hagyma, só, 4-5 ek paprika, 2-3 ek lecsó.

  • Halfilé zöldségesen

    Halfilé zöldségesenA bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, bedörzsöljük citromlével, sóval és borssal. A parmezánt 6 dkg mandulával finomra őröljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább őröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halat a tálba fektetjük, szétosztjuk rajta a bazsalikomos krémet, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a tésztát forró, leveskockával ízesített vízben kifőzzük.

  • Virsli sült burgonyában

    Hozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint só.

  • Borjúpárizsis brokkoli saláta, graham pirítós

    Hozzávalók: 5 dkg borjú párizsi, 5 dkg graham kenyér, 1 dl sovány joghurt, 15 dkg fõtt brokkoli, só - ízlés szerint.

  • Sütiből készült nyalóka

    Sütiből készült nyalókaA vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kakaóport és jól elkeverjük. Ekkor keverjük hozzá a darált kekszet. Szép egynemű tésztát kell kapnunk. Golyókat formázunk belőle és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Közben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér és az étcsokoládét., külön-külön. Mindegyikbe egy-egy kiskanál vajat keverünk bele. A pálcikákat egy kis csokival körbekenjük, ahol majd a a süti vége lesz, ez azért kell, hogy ne csússzon le a süti a pálcikáról. A hűtőből kivesszük a keksz golyókat, mindegyikbe egy-egy pálcikát szúrunk, de vigyázzunk, hogy ne szúrjuk át.

  • Szénégetõ spagetti (Spaghetti carbonara)

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 25 dkg sonka, 1 cs petrezselyemzöld, 3 ek olaj, 6 tojás, 1 dl tejszín, 25 dkg parmezán, só, 1 tk frissen õrölt bors, késhegynyi szerecsendió.

  • Epres frissítõ ital

    Hozzávalók: 0,5 l tej, 2 dl eperszörp, 2 kanál eperíz, 1 tojás.

  • Bolond körte

    Hozzávalók: 5 db (50 dkg) körte, meghámozva és kimagozva, 5 dkg porcukor, 1 evõkanál méz, 2 teáskanál citromlé, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 1 evõkanál kukoricaliszt egy evõkanálnyi vízben elkeverve, 1 dl zsírszegény tejföl.

  • Burgonya-gombóc

    Puhára fõzünk négy-öt középnagyságú burgonyát a héjában s még forrón átnyomjuk a szitán.

  • Tojáslikõr gyerekeknek

    Hozzávalók: 1 liter tej, 4 egész tojás, kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint), 2 csomag, vaníliáscukor, õrölt szerencsendió a díszítéshez.

  • Bolognai sós fánk

    Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztõt. A vajat a kovásszal a maradék tejjel és a liszttel összekeverjük. Megsózzuk. Duplájára kelesztjük, majd néhány órára a hûtõszekrénybe tesszük. A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, 6x6 cm-es négyzeteket vágunk. Bõ olajban aranysárgára sütjük.

  • Kelkáposzta fõzelék

    Hozzávalók: kelkáposzta 1 kg, köménymag 1 késh., burgonya 0.5 kg, zsír 15 dkg, liszt 2 kanál, fokhagyma 1 cikk, bors, paprika, só 1-1 késh.

  • Halpaprikás

    Hozzávalók 3-4 személyre : kb. 1 kg-os ponty, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 csipetnyi csípõs paprika, 2 csipetnyi õrölt bors, 1 késhegynyi õrölt kömény, só ízlés szerint, 1/2 tubus pirosarany.

  • Olasz almatorta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 db tojás sárgája, 50 ml tej, 1 csipet só 4-5 db savanykás alma (nagy), 20 dkg sárgabaracklekvár.

  • Bakonyi palacsinta

    A palacsintához: 15 dkg finomliszt, 3 tojás, 2 dl tej, 2 evõkanál olaj, szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 1 csokor petrezselyem, csipet só; a töltelékhez: 30 dkg darált hús sertés- vagy szárnyas húsból, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 evõkanál olaj, 1 kiskanál édes-nemes paprika, 3 dl zsírszegény tejföl, 1 evõkanál liszt, néhány szál kakukkfûlevél, só, frissen õrölt bors, vaj az edény kivajazásához.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...