rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Prézlis karfiol

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg karfiol, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, 1 kanál tej, tejföl vagy tartármártás.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, leveskockával vagy sós vízben a tejjel megfõzzük. Beleforgatjuk a megpirított prézlibe. Tejföllel vagy tartármártással tálaljuk Köretként is adhatjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Õszi szilvatorta

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg sütõmargarin, 1 evõkanál cukor , 1/2 teáskanál fahéj, só.

  • Jeges narancsos tea

    Hozzávalók: 1 l narancsízû tea 1 dl vörösbor 3 cl rum néhány narancsszelet.

  • Mézes sült kacsacomb

    Hozzávalók:

    - 4 kacsacomb
    - 3 újhagyma aprítva
    - 2 gerezd fokhagyma, préselve
    - 3 ek balzsamecet
    - 3 ek méz
    - 2 ek szójaszósz
    - 1 csipet tengeri só
    - néhány szem bors (õrölve)

  • Almás rakottas

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 5 dl tej, késhegynyi só, 40 dkg alma, 5 dkg vaj vagy margarin, a tál kenéséhez zsír.

  • Diós kifli

    Diós kifliA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát jó alaposan összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk. Megolajozott sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk. Magában is nagyon finom, de fogyasztható mellé baracklekvár is.

  • Zöldborsóval töltött sertéskaraj zöldségágyon

    Hozzávalók: 4 szelet csontozott sertéskaraj, 20 dkg zsenge zöldborsó, 1 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 4 sárgarépa, 50 dkg brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Rokfortos burgonyamártás

    Hozzávalók: 1 burgonya, 5 dkg reszelt rokfort, 2 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma szára vagy snidling, késhegyni törött fehérbors, csipetnyi porcukor.

  • Paradicsomos babsaláta

    Az elõkészített babot fõzd meg sós vízben és szûrd le. A vöröshagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a felforrósított olajon, majd add hozzá a paradicsompürét, végül öntsd fel 1,5 dl vízzel, keverd simára és ízesítsd borsikafûvel , kakukkfûvel, cukorral és sóval.

  • Virgin Bloody Mary

    Hozzávalók: 20 cl paradicsomlé, 2 cl citromlé, néhány csepp Worcester, néhány csepp Tobasco, csipetnyi só, egy kevés bors.

  • Kávés szelet

    Hozzávalók:

    3 db tojás, 100 dkg porcukor, 2 tasak vaníliacukor, 100 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, 40 dkg zsemlemorzsa, 50 dkg darált mandula, 1/8 l erõs kávé, 1/8 l tejszínhab
    a mázhoz: 150 dkg porcukor és kb. fél adag kávé

  • Fácánleves

    Hozzávalók: 1 db fácán, 30 dkg vegyes zöldség, zeller, kis fej hagyma, só, bors, 1 kávéskanál paradicsompüré, 10 dkg gomba, gyömbér, petrezselyemzöld, 1 tojásból készített finom házi cérnametélt.

  • Krumplis tészta

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 50 dkg száraztészta (nagykocka vagy orsó), 0,7 dl étolaj, 2 dl tejföl, só, bors, törött pirospaprika, víz a tészta kifõzéséhez;

  • Gulyás német módra

    40 dkg apróra vágott hagymát zsíron fonnyasszunk meg. Megsózzuk, megpaprikázzuk, hozzáadunk kb. 40 dkg kockára vágott marhahúst.

  • Mézes málnás szelet

    Hozzávalók:

    A krémhez:

    - 2 cs málnás pudingpor
    - 4 dl tej
    - 2 dl málnaszörp
    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 1 cs babapiskóta
    - kevés málnaszörp

    A mázhoz:

    - 10 dkg tortabevonó
    - kevés olaj

    A tésztához:

    - 30 dkg liszt
    - 8 dkg cukor
    - 2 ek méz
    - 2 ek tejföl
    - 5 dkg margarin
    - 0.5 tk szódabikarbóna
    - 2 ek kakaópor

  • Svájci karaj

    Hozzávalók: 4 dupla szelet karaj, 10 dkg gomba, 1 alma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 2 kávéskanál citromlé, só, bors, metélõhagyma, 3 evõkanál fehér bor, liszt, tojás, morzsa, olaj.

  • Pulykamell sárgadinnyével

    Hozzávalók:

    50 dkg pulykamellfilé
    50 dkg sárgadinnye
    1 piros kaliforniai paprika
    1 citrom
    1 dl olaj

    bors

  • Bandi kedvence

    Hozzávalók: 4 személyre: 60dkg sertés karaj, 20 dkg fõtt füstölt csülök, 30dkg gomba, 30 dkg trappistasajt, mustár, vöröshagyma,só, bors, étolaj, tojás, liszt, zsemlemorzsa.

  • Babos palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab palacsinta, 20 dkg fehér szárazbab, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, késhegynyi paprika, 2 ek olaj, 2 dkg cukor, 10 dkg reszelt sajt.

  • Kelkáposztafasírt

    Hozzávalók: egy nagy fej kelkáposzta, 15 dkg fõtt rizs, 2 tojás, 4 ek morzsa, só, fûszerek, olaj.

  • Hátszín párolva

    Hozzávalók: 60-80 deka hátszín, egy kis zöldség, vöröshagyma, néhány szem bors, 1 babérlevél, 2 evõkanálnyi mustár, fehér borecettel ízesítve.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...