rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Narancslekvár

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6 db narancs, 2 db citrom, az elkészítésnél leírt mennyiségû cukor.

    A narancsot és a citromot meg kell tisztítani, a belsõ részében lévõ fehér csutkarészt kivenni. Ezt követõen fel kell kockázni, lemérni, és kétszer annyi súlyú vizet ráönteni. 24 órát állni hagyjuk.

    Másnap a forrástól számított 1/2 órát kell fõzni, majd újabb 24 órát állni hagyni. Ismét le kell mérni, és ugyanannyi súlyú cukorral a forrástól számított 1/2 órát kell fõzni. Langyosra hûtve kis üvegekbe kell tenni, és másnap lezárni.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi sajtos perec

    Házi sajtos perecA langyos tejet elkeverjük 1 evőkanál liszttel, a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyre téve felfuttatjuk. A lisztet a puha margarinnal, a sóval és a sajttal elkeverjük, összegyúrjuk a tojássárgával és a felfuttatott élesztővel, majd langyos helyen 25-30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkára borítjuk. Henger formájúra sodorjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. A darabokból ceruza vastagságú tésztát sodrunk. A tészta két szárát keresztezzük, a végét visszahajtjuk, így kapunk perec formát.

  • Galambleves (zöldborsóval, új zöldségekkel)

    Hozzávalók: 2 galamb, 2 liter víz, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma, zöldborsó, új zöldségek.

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Mediterrán bólé

    Hozzávalók: 40 dkg pisztáciafagylalt, 1 dl tejszín, 7 dl száraz fehérbor, 15 dkg ananász, 15 dkg banán, 1 narancs, 2 mandarin.

  • Pingui szelet

    Hozzávalók:

    Piskóta:
    1 csomag sütõpor
    3 dkg kakaó
    16 dkg liszt
    3 evõkanál víz
    15 dkg cukor
    6 db tojás
    csipet só
    pár csepp citromlé

    Krém:
    1 csomag zselatin
    5 dl tejszín
    vanília aroma

    Máz:
    10 dkg margarin
    1,5 dl tej
    35 dkg étcsoki

  • Töltött csuka

    Hozzávalók:

    1 nagyobb csuka, 1 zsemle, 1 tojás, 3 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 3 kanál morzsa, só, cukor, bors, petrezselyem zöldje

  • Paprika-savanyúság

    Hozzávalók:


    2 liter víz, 1 liter (10%) ecet, 250 gr cukor, 2 evõkanál só, 2 dl méz, 1 csomag tartósítószer, Ízlés szerint bors, mustármag, de el is maradhat

  • Darázsfészek

    Hozzávalók:

    fél kg liszt, 7 tojás sárgája, 1 g só, 3 dkg élesztõ, 23 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg dió, 2 dl tejszín

  • Ánizskrémleves

    Hozzávalók: 1 evõkanálnyi vaj, 2 fej hagyma, 2 szál közepes sárgarépa, ugyanennyi ánizsgumó, 2 db burgonya, só, fehér bors, 0,5 liter víz vagy húsleves, 1-2 evõkanál liszt, 0,5 liter tej, kis csokor snidling.

  • Diós-majonézes halsaláta

    Hozzávalók: fél tengeri hal, 1 citrom, 1 közepes zeller, 6 evõkanál majonéz, 6 evõkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 10 dkg dióbél, 1 nagy alma, 2 csemegeuborka, néhány salátalevél, só, bors.

  • Csokoládés fogyikeksz

    Hozzávalók: 1 vaníliarúd, 6 dkg étcsoki, 15 dkg barna cukor, 1 dl cukorrépaszirup vagy méz, 3 ek repceolaj, 28 dkg szilvapüré, 2 tojás, 2 tojásfehérje, 22,5 dkg zabpehely, 15 dkg zabkorpa, 24 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 2 tk sütõpor, 3 dkg zsírszegény kakaópor.

  • Atholl Brose

    A whiskyt és a mézet elõmelegített pohárban õsszekeverjük és forró tejjel felöntjük.

  • Kókuszleves

    Hozzávalók: 1 liter tej, 1 csomag pudingpor, 8-10 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evõkanál kókuszreszelék.

  • Karamellás tetejû puding

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 25 dkg liszt
    - 1/2 csomag sütõpor
    - 10 dkg porcukor
    - 5 dkg vaj
    - 1 ek méz
    - 1 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 0,5 dl tej

    Sárga krém:

    - 5 dl tej
    - 2 cs vaníliás pudingpor
    - 2 dl víz
    - 2 ek liszt
    - 15 dkg porcukor
    - 1 kocka margarin

    Fehér krém:

    - 6 ek cukor
    - 1/2 l tejszín
    - 1 tk zselatin
    - 1 dl víz

    Máz:

    - 8 dkg porcukor
    - 1 cs karamellpuding
    - 1 nagyobb ek napraforgó olaj
    - 2 ek forró víz

  • Habos-rácsos sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25 dkg finomliszt
    - 25 dkg rétesliszt
    - 3 tojás sárgája
    - 15 dkg cukor
    - 20 dkg zsír
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1,5 dl tej
    - kevés kekszmorzsa

    A töltelékhez:

    - 3 tojás fehérje
    - 15 dkg porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg sárgabaracklekvár
    - 5-6 szem reszelt alma
    - 1 kávéskanál fahéj

    A tetejére:

    - durvára vágott dió

  • Baranyai töltött káposzta

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 8-10 savanyú káposzta levél, 3 evõkanál olaj vagy 5 dkg zsír, só, törött bors, pirospaprika, vöröshagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, 1 tojás.

  • Paradicsomlekvár

    Hozzávalók: 2,5 kg paradicsom, 10 dkg vaj, csipetnyi sáfrány, 4 evõkanál méz, 1 fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 2 evõkanál szezámmag, só, bors.

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás, 1 tk mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 tk pirospaprika, 1 tk szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mk õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Pácolt csirkecomb Júlia módra

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg gomba, 2 evõkanál mazsola, 4 szál zöldhagyma (szárával együtt), 1/2 dl tejszín, 2 tojás, 3-4 evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, olaj a sütéshez;

  • Narancsos-kókuszos rizsfagylalt

    Hozzávalók: 4 dl tej, 0,5 dl rizs, 1 dl narancslé, 12-15 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál kókuszreszelék, csipetnyi só;