2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Ecetes karfiol

Hozzávalók: 2 kg karfiol, 1 citrom, 1,5 liter fehér ecet 5 %-os, só, babérlevél, szemes feketebors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A karfiolról leválasztom a zöld leveleket, kisebb rózsákra szedem, majd alaposan megmosom. A rózsákat beáztatom hideg sós vízbe kb 2 órás idõtartamra.

Egy edényben sós vizet forralok és a karfiolokat 2 percre beleteszem, majd onnét kivéve leszûröm és szárazra csepegtetem. Ekkor sterilizált üvegekbe teszem a rózsákat és felöntöm a lével.

Felöntõlé: 1,5 liter ecet, 3 babérlevél, 1 ek szemes bors, 2 ek só.

Az üvegeket lezárom és másnapig dunsztba teszem.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!