rss
  • Gombás szelet

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4-6 szelet borjúhús, 25 dkg gomba, kis fej hagyma, 3 kanál olaj, só, bors.

    Az olajat felhevítjük, s a kivert, megsózott hússzeleteket mindkét oldalukon átsütjük. Kevés vizet öntünk hozzá, majd fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült, kivesszük a húst, és az olajba adjuk az egészen apróra vágott hagymát, és a feldarabolt gombát. Kevés liszttel meghintjük, borsozzuk, ha túl sûrû, 1-2 kanál vizet öntünk bele, és visszatesszük a húst. Átforraljuk, rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gratenírozott sonkás torony

    Hozzávalók: 4 személyre: 8 db krumpli lepény, 8 db rántott hagyma karika, 1 pohár tejföl, 150 g füstölt sonka, 1 db tojás, 100 g reszelt sajt, zöldfûszerek, só, õrölt bors.

  • Erdélyi kapros káposztafõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 5 cl étolaj, 12 dkg kolozsvári szalonna, 1 csomó kapor, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.

  • Szójás töltött tök

    Hozzávalók 10 személyre: 2 kg spárgatök, 1 kg szójagranulátum, 5 dkg szójapehely, 1 dl étolaj, 4 dl tejföl, 0,5 dl ecet, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, 30 dkg rizs, 10 dkg vöröshagyma, 3 tojás, 1 csomó kapor, kevés õrölt bors, kevés õrölt paprika.

  • Kocsonyás hal

    Hozzávalók: kb. 1 kg ponty, 2 nagy fej hagyma, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, só, pár szem bors, pirospaprika.

  • Lencsefőzelék tükörtojással

    Lencsefőzelék tükörtojássalA lencsét áztassuk be (állhat akár egy egész éjszakát is, annál könnyebben és gyorsabban fő meg), majd főzzük meg. Öntsük le róla a vizet majd és hagyjuk teljesen lecsöpögni. Az apróra vágott vöröshagymát vajon pirítsuk üvegesre, aztán adjuk hozzá a lencsét és a zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk meg. A kolbászt süssük meg(lehet összedarabolva is sütni), aztán készítsünk el a tükörtojásokat is. A kész lencsefőzeléket a sült kolbásszal és a tükörtojásokkal tálaljuk.

  • Vargabéles

    Hozzávalók: 4 fõ részére:

    200 g cérnametélt, 5 db gyermelyi tojás, 150 g margarin, 300 g cukor, 1 kg túró, 2 dl tejföl, 100 g mazsola, 1 citrom, 2 evõkanál vaníliás cukor, fél-fél adag vanília és gyümölcsmártás.

  • Lucullusi csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 szép nagy csirkeszárny, 10 dkg gomba, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 10-12 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, másfél dl világos sör, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só, 1 csokor petrezselyem-zöld, 1 db egész tojás.

  • Sajtos-sonkás muffin

    Sajtos-sonkás muffinA sütőt előmelegítjük. A formákat kikenjük vajjal, és belisztezzük. A sonkát nagyon apróra kockázzuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálban a liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, majd jól összekeverjük. Egy másik tálban a tojást az olajjal kikavarjuk. A két részt összeforgatjuk. Belerakjuk a sajtot és a sonkát. A tejet és a tejfölt is lassan hozzákavarjuk. Minden formába teszünk 2 evőkanál masszát, hogy a forma ¾-ét ellepje körülbelül. Sütőben megsütjük 15- 20 perc alatt megsütjük. Reggelire és vacsorára is kitűnő választás.

  • Virgin Banana Colada

    Hozzávalók: 1 nagyon érett banán karikákra vágva, 12 cl ananászlé, 5 cl sûrû kókusztej, 1 gömb ananászsörbet vagy fél csésze tört ananász, 1 gömb jégkása.

  • Tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 1 pohár tejföl, 1 ek liszt, só, Vegeta.

  • Rumos-szilvás rétes

    Hozzávalók: fél kg szilva, 15 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg cukor, 1 dl rum, 1 dl víz.

  • Gomba vadasan

    A tisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg zsírban megpároljuk, sóval, borssal meghintjük. Ezzel egyidejûleg ugyancsak 5 dkg zsíron megpirítunk karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel, és puhára fõzzük, majd szitán áttörjük.

  • Sonka leves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja
    - 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta)
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 1 dl tejföl
    - 1 dl tejszín
    - 1 evõkanál natúr reszelt torma
    - 1 púpozott teáskanál liszt

  • Palermói körözött

    Hozzávalók: 20 dkg juhtúró, 15 dkg márványsajt, 5 dkg vaj, 2 dkg olajbogyó, fél-fél csokor metélõhagyma és petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 8 db zsemle, só.

  • Gyümölcsmorzsa

    Hozzávalók: 50 deka gyümölcs, 25 deka liszt, 12 deka + egy kicsi cukor, 10 deka margarin.

  • Tükörtojás tejfölben

    Hozzávalók: tejföl 2 dl, tojás 6 db, só 1 késh.

  • Budapest májkocka

    Hozzávalók: füstölt szalonna, vöröshagyma, gomba, zöldpaprika, paradicsom, zöldborsó, máj, só, bors, petrezselyem.

  • Paradicsomos báránysült

    Hozzávalók: 8 szelet bárányhús, 50 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evõkanál mazsola, 5 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál fehérborecet, 1 mokkáskanál cukor, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Fokhagymás spagetti

    Hozzávalók: 300 g spagetti, 1,5 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kicsi, erõs pirospaprika, 1 piros húsú édes paprika, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Bahama Mama

    Az alapanyagokat keverõpohrában összekeverjük. Áttörjük a jéggel félig megtöltött pohárba, és díszítjük.