rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gombás szelet

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4-6 szelet borjúhús, 25 dkg gomba, kis fej hagyma, 3 kanál olaj, só, bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az olajat felhevítjük, s a kivert, megsózott hússzeleteket mindkét oldalukon átsütjük. Kevés vizet öntünk hozzá, majd fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült, kivesszük a húst, és az olajba adjuk az egészen apróra vágott hagymát, és a feldarabolt gombát. Kevés liszttel meghintjük, borsozzuk, ha túl sûrû, 1-2 kanál vizet öntünk bele, és visszatesszük a húst. Átforraljuk, rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egres dzsem whiskyvel

    Elkészítése: Az egrest mosás után pépesítjük. A cukrokkal együtt lábosba tesszük, felforraljuk és állandó kevergetés közben 4-5 percen át, fõzzük. Levesszük a tûzrõl, belekeverjük a whiskyt, és azonnal üvegekbe töltjük.

  • Tárkonyos raguleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg csirkemell
    - 20 dkg vöröshagyma
    - 15 dkg zöldborsó
    - 10 dkg sárgarépa
    - 10 dkg gomba
    - 3,5 dl tejszín
    - 1 db húsleveskocka
    - 1 teáskanál citromlé
    - tárkony
    - só
    - bors
    - olaj

  • Rakott zöldbab 1.

    Hozzávalók: zöldbab, szójagranulátum, rizs, Tolna sajt reszelve, olaj, só, bors, fokhagyma, vegeta, 1 pohár tejföl, vagy kefir.

  • Csõben sült paradicsom

    Hozzávalók: 10 érett, nagy szemû paradicsom, 10 szelet sonka, 10 evõkanál pecorino, egy csokor petrezselyem, egy csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors, fokhagyma, zsemlemorzsa.

  • Rizses káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg rizs, só, 2 dl tejföl, 2-3 szem borókabogyó, 1 babérlevél, 1 csipet kapor, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, kevés olaj, liszt.

  • Vadas marha, krumpligombóccal

    Hozzávalók:

    1 kg marhahús, 5 szál sárgarépa, ¼ zeller, 3 fehérrépa, 2 ek mustár, almaecet, 1 lilahagyma, ½ pohár tejföl, só, pár szem fekete bors, 2 babérlevél; Krumpligombóchoz: 1 kg krumpli, 20 dkg finomliszt, 1 egész tojás, csipet só, 1 diónyi zsír

  • Zöldséges csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 csirkecomb, 10 dkg gomba, 20 dkg kelbimbó, 40 dkg burgonya, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg zeller, 5 dkg zöldhagyma, 5 dkg margarin, petrezselyem, majoranna, õrölt fehérbors, só

  • Mézben eltett fokhagyma

    Hozzávalók: 25 gerezd fokhagyma, 15 dkg méz, 3 citrom leve, 1 ágacska rozmaring, 1 chilipaprika, só, tej.

  • Péter-Pál szelet

    Hozzávalók: 12 tojás, 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládé, 36 dkg vaníliás cukor.

  • Rántott tofu párolt zöldséggel

    Hozzávalók:

    fél csomag tofu, fûszersó, 1 tojás, zsemlemorzsa, teljes kiõrlésû tönkölyliszt, olaj a kisütéshez

  • Szecsuáni saláta

    Hozzávalók: 1/2 doboz szójacsíra, 5 dkg üvegtészta, 1 nagy fej hagyma, 15 dkg sült csirkemell, 1 ek Erõs Pista, 2 dl ketchup, késhegynyi õrölt feketebors, só, 1 ek vágot petrezselyemzöld, 1 kk keményítõ, 1 kk szójamártás.

  • Paradicsom mártás

    Az érett paradicsomot megmossuk, kissé szétdarabolva egy fazékba tesszük vereshagyma, zöld petrezselyem és egy kevés vízzel fõzzük, amíg a paradicsom héja leválik a húsától.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Sertéskaraj sajttal

    Hozzávalók: 4 szelet karaj, 10 dkg reszelt sajt / Trapista vagy Óvári /, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 kávéskanál édesnemes paprika, kevés olaj a hús elõ sütéséhez, 3-4 vékony szelet margarin / fagyos /.

  • Gyümölcsös kosárkák

    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 25 dkg, reszelt citromhéj, 10 dkg kristálycukor.

  • Boszorkányhab

    Össze kell turmixolni, majd habverõvel habosra kell keverni. Gyorsan meg kell enni!
    Mélyhûtõben fagyasztva, mikor elérte a kellõ hõmérsékletet és szilárdságot, fagyiként fogyasztható.

  • Pecsenyekacsamáj

    Hozzávalók: 3-4 evõkanálnyi olaj, 50dkg pecsenyekacsamáj, 1 nagy vöröshagyma, 4-5 db érett paradicsom és zöldpaprika, 5 dkg szezánmag.

  • Zöldséges tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 1 db kígyóuborka
    - 3 db paradicsom
    - 1 csokor piros retek
    - 2 db zöldpaprika
    - 6 tojás
    - só
    - õrölt bors
    - 1 csokor petrezselyem
    - 3 evõkanál olívaolaj
    - 3 dl majonéz

  • Zúzapörkölt

    ZúzapörköltA zúzákat megtisztítjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és megdinszteljük a forró zsíron, félrehúzzuk az edényt, belekeverjük a pirospaprikát és azonnal felengedjük két deci vízzel. Beletesszük a zúzát, paprikát, paradicsomot. Hozzáadjuk a borsot, köményt, az erős paprikát egyben, megsózzuk. Csak annyira engedjük fel vízzel, hogy a tetején még kilógjanak a zúzák. Akkor jó, ha rövid a leve. Körülbelül egy órát főzzük, akkor megnézzük mennyire főtt meg. A zúzának teljesen puhára kell főnie. Ha kell, pótolunk egy kis vizet, és még kb. félórát főzzük.

  • Áfonyával töltött alma

    Hozzávalók 8 személyre: 8 db kisebb (savanykás) alma, 2 evõkanál citromlé, 30 dkg áfonyalekvár, 1 csokor friss cit­romfû.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...