rss
  • Húsos-káposztás tészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma (lila hagyma is lehet), 7-8 dkg vékony szelet húsos szalonna, 3 evõkanál olívaolaj, 1 szép libacomb, 1 sárgarépa, 1 dl száraz fehérbor, 2-3 dl húsleves (kockából is jó, só, õrölt bors, fél fej (kb. 30 dkg) kelkáposzta, 35 dkg rövid csõtészta, fél csokor zeller zöld, 1 csokor petrezselyem.

    A megtisztított hagymát finomra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. Együtt az olajra dobjuk, kis lángon 8-10 percig pároljuk-pirítjuk. Ak­kor jó, ha a szalonna zsírja kiolvadt, a hagyma pedig szép aranysárga színt kapott. Közben a libacombot kicsontozzuk, bõrével együtt félkis­ujjnyi csíkokra vágjuk.

    A hagymás szalonnára dobjuk és kevergetve fe­héredésig sütjük, majd a kis koc­kákra aprított répát is hozzáadjuk. A borral és egy kevés levessel föl­öntjük, megsózzuk, megborsozzuk és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben elfövõ le­vét idõnként pótoljuk. A kelkáposz­tát - miután megtisztítottuk - kis­ujjnyi csíkokra metéljük.

    A tésztát elõírás szerint kifõzzük, de 3 perc­cel azelõtt, hogy elkészülne, a kelt is beleszórjuk. Ha megfõtt, leszûr­jük, jól lecsöpögtetjük, majd az ízes libaraguval összekeverjük. Végül fölaprított zeller zölddel és petrezse­lyemmel tesszük zamatosabbá.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás tojáskrém sajttal

    Hozzávalók: 8 db tojás, 20 dkg reszelni való sajt, 2 fehér joghurt, 2 kanál majonéz, fokhagymás olaj, snidling, só, cukor.

  • Csípõs uborkaleves paprikával

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g salátauborka, 1 db sárga húsú paprika, 3 ek. csíraolaj, 1 l zöldséges tyúkhúsleves, 3 ek. szójamártás, 1 limet leve, 2 ek. szezámolaj, 1 tk. õrölt pirospaprika, só, bors, 1 ek. csípõs chilimártás, metélõhagyma a díszítéshez.

  • Túrós delkli

    Hozzávalók: a burekásnál leírt leveles tészta, fél kg tehéntúró, 2 tojássárgája, 1 vaníliás cukor, 3 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint még cukor.

  • Tojáslepény szardiniával

    Hozzávalók: személyenként 2 db tojás, szardinia , olajos vagy paradicsomos, só.

  • Babapiskótás

    Hozzávalók: 6-7 tojásból piskóta, baracklekvár, 4 személyes kávé, 1 dl rum, babapiskóta.
    Krém: 20 dkg vaj, 5 tojás, 25 dkg porcukor. Tetejére: reszelt csokoládé.

  • Golden Drink

    Hozzávalók: 2 cl vodka, 5 cl pezsgõ, 4 cl narancslé, 1 szelet narancs, 1 k.kanál áfonya.

  • Grillezett hal sajtos spárgával

    Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 1 kg spárga, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, só, olaj, 1 citrom, 1 dl tej.

  • Póréhagymás burgonyaleves

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg póréhagyma, 3 csirkehúsleves kocka, margarin a pároláshoz, só, frissen õrölt bors, currypor, szerecsendió, 40 dkg friss krémsajt, 1 csokor petrezselyem, 4 szelet toast, kenyér, 15 dkg zöldfûszerekkel ízesített sajtkrém.

  • Sárga mandulás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál õrölt szegfûbors, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, só (ízlés szerint).

  • Tejfölös krumpli paprikás

    Hozzávalók: 800 g újkrumpli, 50 g finomliszt, 40 ml olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, finomra vágott petrezselyem, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, pirospaprika, õrölt fehér bors, kevés só.

  • Ferencesek húsvéti kedvence

    Hozzávalók: 6 tojás, 18 dkg kristálycukor, 18 dkg finomliszt.

  • Halpástétom

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, l evõkanál paradicsom püré, kevés só.

  • Barackos kifli

    30 deka lisztet gyúródeszkára teszünk s közepén mélyedést csinálva beleteszünk 2 deka tejbe feloldott élesztõt, 3 tojássárgáját, sót, kis cukrot, 1-2 kanál tejfelt s mindebbõl rétes tészta keménységû tésztát gyúrunk és kissé kelni hagyjuk.

  • Tavaszi rizs

    Hozzávalók: 25 deka rizs, 50 deka zõldborsó, 25 deka kolbász, 4keménytojás, 5 deka vaj, 2 evõkanál olaj, 5 deka reszelt sajt, 1 húsleveskocka, só, csipet cukor, 1 csomó petrezselyemzõld.

  • Ázsiai becsinált leves

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg kínai kelkáposzta, 2 szál sárgarépa, 15 dkg gomba, 1 filézett csirkemell (35 dkg), 1 db gyömbér, 1 l tyúkhúsleves (kockából), 10 dkg rizs, 2 evõkanál szójaszósz, 1 csokor metélõhagyma.

  • Cseh túrós

    Hozzávalók A tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 1 egész tojás, 1/2 csomag sütõpor, 15 dkg margarin.

  • Színezékek és veszélyeik

    A színezékek az élelmiszerek kozmetikumai, hiszen segítségükkel az áru magakelletõen tetszetõssé, étvágygerjesztõvé válik. Vásárlásra ingerelnek, a valósnál jobb minõséget sejtetnek, vagy - mint pl. az édességeknél - a "gyümölcs" képzetét keltik bennünk. A színezõadalékokat elsõsorban az édességeknél, üdítõitaloknál, szörpöknél, égetett szeszes italoknál, puding- és fagylaltkészítményekben alkalmazzák, de felhasználják a margaringyártásnál, a sajt és a haltermékek készítéséhez is.

  • 1 tészta - 50 pizza

    Több mint száz évvel ezelõtt indult világhódító útjára a pizza. Ebbõl a közkedvelt és laktató ételbõl ma már sokféle változat kapható bármerre járunk. A könyv segítségével magunk is könnyedén elkészíthetjük az ízlésünknek megfelelõt a klasszikus pizzakenyértõl az ananászos pizzáig. A tészta ugyanaz csak a feltétek változnak attól függõen, hogy az amerikai stílusú babecue pizzát szeretnénk kipróbálni, vagy az egyszerû spárgás és zöldfûszeres pizza keltette fel az érdeklõdésünket.

  • Fokhagymaleves gyarmati módra

    Hozzávalók: 5 dkg fokhagyma, 8 dl húsleves (kockából is lehet), 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tejszín, 2 db zsemle, fél csokor metélõhagyma, só.

  • Flambírozott garnélatányér

    Hozzávalók: 20 dkg konyhakész koktélrák, 20 dkg csiperke gomba (konzerv), 1 dl fehérbor, 1 ek olaj, 1 ek apróra vágott zöldõetrezselyem, frissen õrölt feketebors, só, 4 fóliatányér, fél dl flampírozó párlat.