Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ha eltelt a 7-10 perc, vedd elõ a hûtõbõl az anyagot, végy kézbe egy evõkanalat, vedd le a fedõt a lassú forrású vízrõl és mártsd meg benne a kanalat, majd nem túl nagy, hosszúkás - olyan harmadkanálnyi - darabokat finoman eressz bele a vízbe. minden szaggatás elõtt mártsd meg a kanalat!
Amikor már minden tésztaanyag a vízben van, ne zavarjon, hogy egyik-másik nokedli leragad, ne nyúlj hozzá. A beszaggatástól kicsit lehûl a víz, de ez a jó. Ugyanis ha nem ilyen alacsony hõfokú vízbe szaggatod az anyagot, akkor a külsõ réteg túl gyorsan megfõ annyira, hogy utána a tészta belseje már nem kap vizet, ezért kõkemény marad. Ezen a gyenge lángon fõzd a víz újramozdulásától, fedõ nélkül kb. 5 percig, majd tedd vissza rá a fedõt és zárd el a gázt és hagyd ott 20 percig. Kóstold meg!