2024.04.19. - Emma

Grízgaluska

Tegyél fel 5-6 deci vizet forrni egy kávéskanál vegetával, fedd le. Egy keverõtálba egy evõkanál olívaolajat tegyél. Egy púpozott kiskanál Maggi ízvarázs-granulátumot szórj az olajra majd egy szép sárga sárgájú tojást üss rá.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ezt keverd ki egy kis fakanállal. Amikor már nem különül el a keverék, illetve nem látszik külön a tojás fehérje, 4 (négy) enyhén púpos evõkanál grízt tegyél hozzá. Ezt keverd ki néhány mozdulattal úgy, hogy száraz gríz ne legyen látható az edényben. Ez az anyag olyan lesz, mint egy közepesen híg nokedlitészta. Tedd be tálastól 7-10 percre a hûtõbe. Amikor a víz felforrt, vedd takarékra úgy, hogy alig mozogjon.

Ha eltelt a 7-10 perc, vedd elõ a hûtõbõl az anyagot, végy kézbe egy evõkanalat, vedd le a fedõt a lassú forrású vízrõl és mártsd meg benne a kanalat, majd nem túl nagy, hosszúkás - olyan harmadkanálnyi - darabokat finoman eressz bele a vízbe. minden szaggatás elõtt mártsd meg a kanalat!

Amikor már minden tésztaanyag a vízben van, ne zavarjon, hogy egyik-másik nokedli leragad, ne nyúlj hozzá. A beszaggatástól kicsit lehûl a víz, de ez a jó. Ugyanis ha nem ilyen alacsony hõfokú vízbe szaggatod az anyagot, akkor a külsõ réteg túl gyorsan megfõ annyira, hogy utána a tészta belseje már nem kap vizet, ezért kõkemény marad. Ezen a gyenge lángon fõzd a víz újramozdulásától, fedõ nélkül kb. 5 percig, majd tedd vissza rá a fedõt és zárd el a gázt és hagyd ott 20 percig. Kóstold meg!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!