rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Citromos-mákos muffin

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/4 csésze mák, 2/3 csésze tej, 2 csésze liszt, 1/2 csésze cukor, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1 tojás, 1/3 csésze növényi olaj, 2 evõkanál citromlé.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elvegyítjük a mákot és a tejet, forrásig melegítjük, majd félrehúzzuk. 20 percig állni hagyjuk. A száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütõpor, só) összekeverjük. A tejes mákot elkeverjük a tojással, citromlével és az olajjal.

    A száraz keverékhez adjuk, majd elkeverjük (amíg a száraz alapanyag éppen átnedvesedik). A sütõt elõmelegítjük 200 °C-ra. A kiolajozott muffin formákat 2/3-ig töltjük a masszával, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mazsolás szeletek

    40 deka lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütõporral, azután hozzágyúrunk 8 deka cukrot, 22 deka zsírt, kanálka rumot és késhegynyi fahéjat. A tésztát tepsibe helyezzük, és egyenletes vastagon elnyomkodjuk.

  • Vagdalthús fõtt burgonyával

    Hozzávalók: 6 dkg marhahús, 1 kisebb nagyságú burgonya puhára fõzve, 1 kk zöldpetrezselyem, 1 kk pirospaprika, 1 dkg zsír, vagy olaj, 2 dkg zsemlemorzsa, 0,5 tojás, kevés reszelt hagyma, 1 fél kapart fokhagyma, ízlés szerint fehérbors, só.

  • Ricottás-spenótos lasagne egyszerûen

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma finomra vágva, 3 zúzott fokhagymagerezd, kb. 2-3 ek olívaolaj, 100 g friss spenót (én bébispenótot használtam), 150 g ricotta, 6 lap lasagne tészta, kb. 3 ek friss parmezán forgács, frissen õrölt só és bors;

  • Mákos pite

    Hozzávalók:

    fél kg liszt, 25 dkg margarin, 3-4 evõkanál olaj, 10 dkg cukor, csipet só, 4 tojás sárgája, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 dkg élesztõ; 4-5 kanál lekvár; máktöltelék: 25 dkg õrölt mák, 1 citrom reszelt héja, 2 fõtt burgonya, reszelve, 4 tojás felvert fehérje, 8 evõkanál cukor, szükség esetén kevés víz

  • Túrótorta - sütés nélkül

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 tojás, 20 dkg cukor, 1/2 csomag margarin, 3 dl tej, 1 csomag zselatin, 3 dl szörp vagy gyümölcslé, tetszõleges gyümölcs.

  • Mogyorókrémes rolád

    Hozzávalók: 8 tojás, 28 dkg cukor, 18 dk liszt, 10 dkg tortabevonó csokoládé.

  • Kacsamell sajttal, almával

    Hozzávalók: 2 kacsamell, 2 alma, 1 evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 20 dkg natúr krémsajt, 1 dl édes fehérbor, 1 evõkanál olívaolaj, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Kis kalácsok (Briosch)

    Kovászt készítünk elõbb 2 deka élesztõ, kevés langyos tej és 7 deka lisztbõl.

  • Retek levél krémleves

    Hozzávalók: 2-3 köteg reteknek a levele, 2 közepes burgonya, 1 közepes hagyma, só.

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 30 dkg tészta, 25-30 dkg brokkoli, 1 csomag sajtszósz, 1 dl tejszín, só, bors.

  • Zselécukros szelet

    Sárga tészta: 10 tojás sárgáját és 30 dkg porcukrot 15 ek forró vízzel habosra keverni. Hozzáadni 35 deka lisztet, melyet fél csomag sütõporral kevertem el. Kizsírozott tepsiben kisütni.

  • Kapros-joghurtos mártás

    Hozzávalók: fél liter joghurt, só, bors, egy citrom leve, 2 ek finomra vágott kapor.

  • Póréhagyma-saláta tojással

    Hozzávalók: 2 kemény tojás, 3 póréhagyma, só, 15 dkg apró paradicsom, 2 evõkanál majonéz, 1 evõkanál tejszínes krémsajt, 3 evõkanál citromlé, 1 evõkanál sherry, Cayenne-bors, 1 csipet cukor.

  • Különleges gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 szép szál kígyóuborka, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl majonéz, 1-1 dl tejföl, ketchup (vagy házilag fûszerezett sûrû paradicsommártás), 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, teáskanálnyi só, csipetnyi porcukor.

  • Petrezselymes túrós húsgombóc

    Hozzávalók: 50 dkg darált hús (fele marha, fele sertés), 25 dkg sovány túró, 2 fej vöröshagyma, 3 szelet kenyér, 3 csokor petrezselyem, 1 evõkanál mustár, 1 tojás, 2 evõkanál vaj, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Meggyleves

    Hozzávalók: 2 l víz, 30 dkg meggy, 4 ek. cukor, 1 cs. vaniliás cukor, pici só, 2 csapott ek liszt, 1 dl tejföl, 2-3 szegfûszeg.

  • Joghurtos csirke-curry

    Simára kikeverek 3dl joghurtot, 1 ek kókuszreszeléket, 1 fej összevágott hagymát, 1 gerezd tört fokit, 2 ek õrölt koriandert, 1 kk reszelt citromhéjat, 1 ek citromlét, csipet sót, 1 csapott ek curryport.

  • Trubadúr turmix

    Hozzávalók: 50 - 50 dkg alma és zeller, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 csokor zellerlevél, 1 l tej.

  • Epres-rebarbarás krémleves

    Epres-rebarbarás krémlevesAz epreket megmossuk és egy edénybe tesszük. A rebarbara szárakat megtisztítjuk és összevágjuk kb. 2 centis darabokra, majd belerakjuk az eper mellé a lábasba. Rászórjuk a cukrot és ráfacsarjuk a negyed citrom levét (ez azért is fontos, mert a citromlé segít megtartani a szép piros színt) és alaposan összekeverjük. Majd felöntjük fél liter vízzel és feltesszük kb. 15 percre főni. A negyed óra letelte után beledobjuk a mentaleveleket is és botmixerrel az egészet alaposan leturmixoljuk. Végül felöntjük a tejszínnel, hagyjuk felrottyanni és elzárjuk alatta a gázt.

  • Fasirtocskák gombás bormártásban

    Hozzávalók: 500 g darált hús, 2 db szikkadt zsemle, 1 kis fej hagyma, 100 g póréhagyma 100 g sárgarépa, 400 g sampinyon gomba, 1 cs. petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 2 csipet szárított kakukkfû, 1 csipet majoranna v. oregánó, 2 tojás, só, bors, 50 g margarin, 1 dl olaj, 20 g liszt, 2 és fél dl száraz fehérbor, 1 db zöldséges fûszerkocka, 1 dl tejszín.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...