rss
  • Fokhagymás hal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1-1,5 kg sülõ vagy keszeg, 5 gerezd fokhagyma, 8-10 dkg liszt, 1 kk. pirospaprika, ízlés szerint só, õrölt bors, a sütéshez olaj.

    A halat megtisztítjuk, belszervét eltávolítjuk, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd sûrûn bevagdaljuk, azaz irdaljuk. Megsózzuk, megszórjuk õrölt borssal, és 20-30 percig állni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a halat beleforgatjuk, és bõ, forró olajban ropogósra sütjük. Ezután ízlés szerint olajjal elkevert zúzott fokhagymával megkenjük. Tálalhatjuk burgonyapürével, hasábburgonyával vagy bármilyen salátával.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tengeri halpogácsa

    Hozzávalók: 1 db paradicsomos halkonzerv, 2 dl párolt rizs, 2 db egész tojás, 2-3 ek zsemlemorzsa, 2-3 ek liszt, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk törött fekete bors, kevés só.

  • Rostonsült rák zöldségekkel

    Hozzávalók 4 személyre:
    1,2 kg folyami vagy tengeri ráktörzs (páncéllal együtt), 40 dkg cukkini, 1 fej hagyma, 10 dkg fekete olajbogyó, 6 szál friss kapor, olívaolaj.

  • Dióbundában sült ponty

    Hozzávalók: 8 vékony szelet pontyfilé, 1 nagy tojás, 5 dkg liszt, 12 dkg dióbél, 10 vaj, só.

  • Burgonyás rák

    Hozzávalók: 20 dkg konzerv rák, 5 dkg fejes vagy galamb saláta, 1 nagy burgonya, 2 evõkanál olaj, 3 evõkanál fehérbor ecet, teáskanál mustár, 1 teáskanál cukor (vagy 1 szem édesítõszer), 9 evõkanál olívaolaj.

  • Sajtos tekercs

    Sajtos tekercsA töltelékhez a margarint kikeverjük, és hozzáadjuk a már lereszelt sajtot. Ha a sajt nem nagyon sós, tehetünk bele egy mokkáskanál sót is. A tésztához valókat jól kidolgozzuk. Szögletes lappá nyújtjuk a tésztát, és megkenjük a sajtkrémmel. Feltekerjük, és alufóliába becsomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. A pihentetés után kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és az alját szezámmagba mártjuk. Tepsibe rakosgatjuk a szeleteket, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha nem szeretjük, a szezámmagot el is maradhat az aljáról.

  • Sajtos körte

    Hozzávalók: 300gr sajt (trappista, ementáli,) 2 tojássárgája, só, õrölt bors,õrölt szerecsendió 8db körte ek.vaj.

  • Tésztával töltött hústekercs

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált hús
    - 30 dkg szarvacskatészta
    - 45 dkg bacon
    - 1 db tömlõs sajtkrém
    - 20 dkg tejföl
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 zöldpaprika
    - só
    - bors
    - petrezselyemzöld
    - 1 teásk. pirospaprika
    - olaj

  • Barna (spanyol) mártás

    Hozzávalók: 1000 g csont, 100 g zsír, 150 g liszt, 50 g cukor, 300 g vegyes zöldség, 150 g zeller, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g paradicsompüré, 50 g gombaszár, 200 ml vörös bor, só, bors egész, 2 db babérlevél, kakukkfû.

  • Rumos sombefõtt

    Hozzávalók: 1 kiló dércsípte som, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum.

  • Párolt káposzta saláta

    Fejes káposztát meggyalulunk s egy lábosba, melyben már elõbb egy fél fej finomra vágott vereshagymát...

  • Borsó püré

    A szárított zöld, vagy sárga borsóból fél litert sósvízben megfõzünk s ha puha, szitán áttörjük.

  • Pulykamell mandulával

    Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg mandula darálva; 2 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 kis fej vörös­hagyma, só, õrölt bors.

  • Ízes muffin

    Hozzávalók:


    25 dkg liszt, 2,5 teáskanál sütõpor, 10 dkg gépsonka, fél teáskanál só, bors, 15 dkg ananász, (konzerv, lecsurgatva, kicsit kinyomkodva), 5 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv, lecsurgatva), 0,7 dl olaj, 2,5 dl kefír, 1 tojás, reszelt sajt a tetejére

  • Zöld spenótsaláta

    Hozzávalók:

    50 dkg spenót, 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, 2 dl joghurt, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez

  • Erdélyi gombás szelet

    Öt deka vajon, vagy margarinon, egyenként kisütünk nyolc kicsontozott, kivert és beborsozott rövidkaraj szeletet, majd tûzálló tálon félig egymásra fektetjük, akár a tetõcserepeket.

  • Narancsdzsem

    Hozzávalók: 4 db (kb. 60 deka) narancs, 3 darab citrom, 1,6 kiló cukor.

  • Karfiol és krumpli curry

    Hozzávalók:
    ¼ darab karfiol, 2 fej közepes lilahagyma, 2 közepes burgonya, 2 nagyobb paradicsom, fokhagyma, gyömbér, 50 ml étolaj, 1 tk kurkuma, 1 tk õrölt koriander, 1 tk garam masala, chilipor (ízlés szerint),1 tk sûrített paradicsom, 2dl víz, 1 tk só, petrezselyem zöldje;

  • Latin banán

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

  • Cseh fánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Krumpli lepény

    Hozzávalók Kb. 20 koronghoz: 1000 g krumpli 1pohár tejföl 2-3 evõkanál liszt, fokhagyma, só, õrölt bors, olaj a sütéshez.