rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Fokhagymás hal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1-1,5 kg sülõ vagy keszeg, 5 gerezd fokhagyma, 8-10 dkg liszt, 1 kk. pirospaprika, ízlés szerint só, õrölt bors, a sütéshez olaj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A halat megtisztítjuk, belszervét eltávolítjuk, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd sûrûn bevagdaljuk, azaz irdaljuk. Megsózzuk, megszórjuk õrölt borssal, és 20-30 percig állni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a halat beleforgatjuk, és bõ, forró olajban ropogósra sütjük. Ezután ízlés szerint olajjal elkevert zúzott fokhagymával megkenjük. Tálalhatjuk burgonyapürével, hasábburgonyával vagy bármilyen salátával.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sváb májgaluskaleves

    6 dkg vajat habosra keverünk, összekeverjük 20 dkg elkapart marhamájjal, három tojással, egy beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, 5 dkg zsemlemorzsával, kevés majoránnával.

  • Alföldi leves

    Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, 25 dkg burgonya, 1 liter erõleves, (kockából), 2 dl tejföl, liszt, 2 fõtt tojás, 1/2 cs zöldpetrezselyem, 1/2 citrom leve, 2 babérlevél mustár, só, bors.

  • Gombás, sajtos sült tészta

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, 30 dkg darabolt csirke- vagy pulykamell, 25 dkg sajtkrém, 1 kis pohár tejföl, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1 csomag tészta a család ízlése szerint, só, bors, majoránna, piros paprika, olaj.

  • Ananászos májragu

    Hozzávalók: 15 dkg sertésmáj, 4 karika ananász, 1 db narancs, 1 kávéskanál reszelt gyömbér, csipet morzsolt majoránna, 3 dkg vaj.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, I evõkanál olaj, I evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.

  • Karalábé krémleves

    Hozzávalók:

    1 kisebb vöröshagyma, 2 kis gerezd fokhagyma, 2-3 zsenge karalábé, 3 ek.olaj, pici só, ételízesítõ, 2 dl tejföl, 1 ek.liszt, zsemle vagy levesgyöngy, petrezselyemzöld

  • Csirkecomb cukkinivel

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg cukkini, 4 csirkecomb, 1,5 dl sovány tejföl, õrölt pirospaprika, 2 ek. finomra vágott kapor, só, bors.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

  • Párizsis sajtsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg sajt (ementáli), 20 dkg minõségi marhapárizsi, 1 csomó retek, 1 zöld kaliforniai paprika, 200 g zsírszegény joghurt, 3 ek majonéz, cukor, 2 vöröshagyma, 1 csokor metélõhagyma, só, fehér bors.

  • Zelleres, savanykás bableves

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db friss zeller a zöldjével együtt, 10 dkg szarvacska vagy hasonló száraztészta, 3 db babérlevél, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi cukor, 1 evõkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, fél pohár tejföl, vegeta;

  • Mustáros hentestokány hagymás burgonyával

    Hozzávalók: 4 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 80 dkg sertéscomb, só, õrölt bors, 2 evõkanál mustár, 4 csemegeuborka, 1 nagyobb pritaminpaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt; a körethez: 80 dkg tisztított burgonya, só, õrölt bors, 3 dkg vaj, 2 lilahagyma, 2 szál zellerzöld, 1 evõkanál fûszerpaprika.

  • Csirkesaláta

    CsirkesalátaA csirkemellet összevágjuk, és olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, de használhatunk akár fűszerkeverékeket is (pl. francia, görög). A zöldségeket (paradicsom, kaliforniai paprika, kígyóuborka, hagyma) összevágjuk. Az ecetet az olívaolajat és a mézet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Az öntetet egy üvegben összerázzuk a zúzott fokhagymával, majd a zöldségekre öntjük. Végül ráöntjük a zöldségekre, és rászórjuk a sült csirkét. Legvégül az egészet összeforgatjuk, és kb. 1/2 órai hűtés után tálalhatjuk. De ízlés szerint bármilyen zöldség darabolható a salátába, ki melyiket szereti.

  • Borscs

    Hozzávalók: 3 l víz, 1 kg marhahús, 1 kg marhacsont, 8 db hámozott, reszelt cékla, 2 apróra vágott hagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evõkanál só, 3 evõkanál cukor, l citrom leve, 2 tojás.

  • Bögrés sütemény

    Bögrés sütemény Hozzávalók az alaprecepthez: 4 csapott evõkanál finomliszt, 2-3 csapott evõkanál cukor vagy gyümölcscukor, 1 késhegynyi sütõpor vagy szódabikarbóna, 2 evõkanál fõzõ kakaópor, 1 tojás, 2 evõkanál olaj (pl. dióolaj), 2 evõkanál tej.

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: 4 db burgonya, 25 dkg párizsi, 10 dkg csemegeuborka, 2-3 db édes alma, 4 dl tejföl, 1 tojássárgája, bors, só, pici cukor, pici citromlé, 1 dl olaj, 1 kávéskanál mustár.

  • Káposztás paszuly

    Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg savanyú káposzta, 25 dkg füstölt oldalas, 2 fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, piros csemegepaprika, babérlevél, 1 dl tejföl, 1 evõkanál zsír, só.

  • Báránysült zöldbabbal

    Hozzávalók 4 személyre: 700 g zöldbab, só, 1 cs. csombor, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 8-12 szelet bárányborda, bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olívaolaj, 2 ág rozmaring, 2 babérlevél, 1-2 ek. ecetben eltett zöldbors, 1 ek. vaj.

  • Sajtos csiga

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanál sütõpor, 15 dkg reszelt sajt, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tej.

  • Aioli mártás

    Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 2 tojássárgája, 1/2 citrom leve, 1 mokkáskanál mustár, 2 dl olaj, só, törött bors.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...