2025.12.18. - Auguszta

Fokhagymás hal

Hozzávalók: 1-1,5 kg sülõ vagy keszeg, 5 gerezd fokhagyma, 8-10 dkg liszt, 1 kk. pirospaprika, ízlés szerint só, õrölt bors, a sütéshez olaj.
A halat megtisztítjuk, belszervét eltávolítjuk, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd sûrûn bevagdaljuk, azaz irdaljuk. Megsózzuk, megszórjuk õrölt borssal, és 20-30 percig állni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a halat beleforgatjuk, és bõ, forró olajban ropogósra sütjük. Ezután ízlés szerint olajjal elkevert zúzott fokhagymával megkenjük. Tálalhatjuk burgonyapürével, hasábburgonyával vagy bármilyen salátával.

Jó étvágyat!