rss
  • Bourbon Mint Julep

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 9 cl Bourbon, 4-5 mentalevél, 1 kiskanál porcukor, néhány csepp víz, jégkása.

    Pohár: highball

    Díszítés: mentaágacska

    A mentaleveleket és a cukrot a pohár alján néhány csepp vízzel gyengéden összenyomkodjuk. A poharat tört jéggel csaknem színültig töltjük, és ráöntjük a bourbont. A mentaágacskával díszítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 db egész csirkecomb, 2 db alma, 1-1,5 dl olaj, 1-1,5 dl édes fehérbor vagy narancslé, só, bazsalikom, oregánó

  • Rizs tejszínhabbal

    Háromnegyed liter tejben megfõzünk 14 deka rizst puhára és jó sûrûre s teljesen ki hagyjuk hûlni, 1/2 liter tejszint fölverünk s a rizshez keverünk 14 deka cukor és 4 lap feloldott gelatinnal együtt, mindent jól elvegyítve.

  • Török krumplisaláta (Patates salatasi)

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 salátauborka, 1 ek olivaolaj, 1/2 ek ecet, 1/2 ek citromlé, 1 ek mustár, 1 ek majonéz, 1/2 csomó petrezselyemzöld, só, bors.

  • Fejes saláta fõtt marhahússal

    Ezt az összetett salátát maradék fõtt marhahúsból vagy sovány sült húsból készítjük fejes salátával.

  • Karamellizált zöldségek

    Hozzávalók:

    - 2 szál sárgarépa
    - 2 nagyobb fej fõzõhagyma
    - 4 kis fej lilahagyma
    - fél piros húsú kaliforniai paprika
    - 1 marék nagyon zsenge cukorborsó héjastól
    - 7-8 dkg cukor
    - 0,5 dl fehérborecet
    - 1,25 dl forró víz
    - csipet só
    - citromlé
    - bors

  • Meggybólé gyömbérrel

    Hozzávalók 12 személyre: 2 üveg magozott meggybefõtt, 2 üveg pezsgõ, 2 liter gyömbér, 2 liter vaníliafagylalt.

  • Eperleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 600 g eper, 600 ml ribizlilé (piros) 1 db limett, 2 ek. porcukor, tálaláshoz tejszinhab.

  • Rakott kel

    Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 közepes kelkáposzta, 1/2 kg darált hús, 2 db nagyobb vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 db tojás, ételízesítõ, bors, petrezselyem, kakukkfû, zsálya.

  • Birsalmasajt

    Az érett birseket negyedelem, de nem hámozom és eltávolítom a magházát. Forró vízbe téve puhára fõzöm.

  • Krumplis latkesz

    Hozzávalók: fél kg hámozott, reszelt burgonya, l nagy fej reszelt hagyma, 2 tojás, 3 evõkanál liszt, só, bors, a sütéshez olaj;

  • Csirkeszárny fûszeres bundában

    Hozzávalók 4 személyre: 8 db csirkeszárny, 8 csirkemáj, 25 dkg liszt, 1 evõkanál olaj+bõven a sütéshez, 3 tojás, 3 dl sör, 1 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 1 evõkanál apróra vágott zellerzöld, 1 evõkanál apróra vágott snidling, 1 teáskanál apróra vágott tárkonylevél.

  • Csorba

    Hozzávalók:

    50 dkg bármilyen hús (birka, vagy sertés, vagy pulykamell), 1 nagyobb fej vöröshagyma, õrölt pirospaprika, olaj, 4 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, kisebb karalábé, pár darab burgonya, maréknyi zöldpaszuly (zöldbab), maréknyi zöldborsó, só, bors, csípõs paprika, vegeta ételízesítõ, fél csomag petrezselyemzöld

  • Túrófasirt

    A zsemlemorzsa kivételével a hozzávalókat jól összedolgozzuk. Az így kapott masszából fasirt méretû gombócokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk.Olajban pirosra sütjük.

  • Paradicsom csatni

    Hozzávalók:

    1 kg paradicsom, 1 teáskanál vöröscsili por (õrölt erõs paprika), 1 evõkanál friss gyömbér vagy reszelt száraz gyömbér, 2 fokhagymagerezd, 4 evõkanál mazsola, 2 teáskanál só, 1 hagyma, 1 púpozott csésze cukor, 1 teáskanál összetört nagy kardamom, 1 csésze házi ecet, 1 evõkanál hámozott mandula

  • Almás krumplis csirkesaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g sült csirkehús, 150 g füstölt sonka, 400 g alma, 300 g fõtt krumpli, 1 fej saláta, 50 ml olívaolaj, 30 ml balzsamecet, só, bors.

  • Palacsintában sült sajt

    Hozzávalók: 25-30 dkg parmezán sajt, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál currypor, törött fehér bors, kevés szódavíz.

  • Rántott sajt

    Hozzávalók: Trapista, vagy Pannónia sajt 400 gr,liszt 50gr, tojás 2 db,zsemlemorzsa 120gr, olaj a sütéshez, só.

  • Málnatorta

    MálnatortaRobotgéppel a szobahőmérsékletű vajat a kétféle cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a tejjel váltogatja hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon (gáznál 2-es fokozat), kb. 20 percig sütjük. A kihűlt piskótalapot keresztben félbevágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és karimát pattintunk köréje. Az átválogatott málnából egy maréknyit a díszítéshez félreteszünk.

  • Ráckrumpli

    A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogós pirosra sütjük. A meg­tisztított kockákra vágott burgonyát hozzárakjuk, a paradicsomot, meg a zöldpaprikát belevágjuk, és kevés vízzel, idõnként megkeverve, só, l puhára pároljuk. Ha a szalonna nem elég sós, utánasózzuk. Végezetül rövid lére forraljuk, és a tejföllel összekeverve tálaljuk.

  • Tejfölös lecsó

    Hozzávalók:
    5-6 nagyobb zöldpaprika, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 4-5 dkg zsír vagy 4 evõkanál olaj, 1 bõ teáskanál pirospaprika / édes /, 2 paradicsom, 1 teáskanál liszt, 1 dl tejföl, só ízlés szerint.