rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Borjúpörkölt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a húst, Megforgatjuk az olajban, majd néhány percnyi kevergetés után felengedjük egy fél pohár vízzel. Fûszerezzük, és fedõ alatt puhára pároljuk. Vigyázzunk, mindig legyen elegendõ víz alatta. Galuskával, rizzsel, résztelt krumplival vagy tarhonyával tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Céklaleves

    CéklalevesA céklákat nyersen megpucolom, gyufa nagyságúra reszelem, és olajon kb. 10 percig pici sóval párolom. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, beledobom a húsleveskockát, és ízesítem, körülbelül egy negyed óra alatt puhára főzzük. (De ezt céklája válogatja mennyi idő kell neki a teljes puhuláshoz.) Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt,és a joghurtot is. (Lehet úgyis csinálni, hogy a levest tejföllel és liszttel elkeverve sűrűsítjük be.) Legvégén lehet még izésíteni citromlével, cukorral aki szereti. Nem csak roppant finom, de nagyon egészséges is.

  • Farsangi fánk

    Farsangi fánkA lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat.

  • Narancsos piskóta

    Habosra keverünk egy egész tojást és három tojássárgát 15 deka porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, belereszeljük két narancs sárga héját, belecsavarjuk a levét. Végül felváltva adogatjuk hozzá a kemény habbá vert három tojásfehérjét és 10 deka réteslisztet.

  • Alföldi zúzapörkölt

    Apró kockákra vágunk, és üvegesre kisütünk 10 deka füstölt szalonnát. Aranysárgára pirítunk rajta egy jókora fej finomra vágott vöröshagymát, meghintjük egy csapott evõkanálnyi édesnemes pirospaprikával, és beleforgatunk egy csomag felengedett, fagyaszott csirkezúzát.

  • Arab mézes rudacskák

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db narancs reszelt héja, 2,5 dl fehérbor, 1 dl finom étolaj, 3 dl méz, 1,5 dl víz, kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez.

  • Amarántos saláta grillezett padlizsánnal

    Keverjük össze az amarántot a fûszerekkel és a padlizsánnak szánt fûszerek felével, pirítsuk meg egy kis olívaolajon, majd hagyjuk állni egy fél órát. Addig a maradék fûszerekkel bedörzsölt padlizsánszeleteket grillezzük meg, majd az amarántos masszával jól kenjük be és tegyük vissza a sütõbe. Néhány perc után hosszúkás edényben tálalhatjuk.

  • Túrós gofri

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 15 dkg liszt, 25 dl sûrített tej, egy késhegynyi reszelt citromhéj, só, 150 dkg száraz túró.

  • Daragaluska

    Hozzávalók:

    2 tojássárgája, 2 evõkanál olaj, só, bors, esetleg csipetnyi májgaluska fûszerkeverék vagy ételízesítõ, buzadara

  • Bounty szelet

    A tésztához: 15 dkg porcukor, 25 dkg liszt 1 tojás, 1/2 cs. Rama margarin, 1 cs. sütõpor, 1 ek. kakaó. A kókuszos töltelékhez: 6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék. A sárga krémhez: 6 tojássárgája 3 ek. liszt, 3 dl tej, 1/2cs. Rama margarin 15 dkg porcukor. A mázhoz: étcsoki tortabevonó.

  • Padlizsán saláta

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 1 db lilahagyma, 5 db paradicsom, 1 csomag retek, só, olaj/ ha lehet olíva/, ecet cukor, bazsalikom, 2 dl joghurt, saláta.

  • Tepsis busa

    Hozzávalók: kb. 3 kg- os busa, 0,5 kg burgonya, 3 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 dl tejföl, hal fûszerkeverék, 2 db. halászlé kocka, zöldpaprika, só, zsír.

  • Szardellás rukkola saláta

    Szardellás rukkola salátaA tojást, az olajat, a szardellát, mustárt, sót, borsot, aprított fokhagymát egy mixer pohárba tesszük.Beleállítjuk a botmixer fejét, majd 1-1 másodpercre bekapcsoljuk, miközben felfelé emeljük a botmixert. Látható lesz, ahogyan elegyednek a különböző állagú folyadékok, hat-hét ismétlés után megkapjuk a tökéletes majonéz állagot. Ekkor belekeverjük a citromlevet, az ecetet, és a tejfölt is. Tálalásnál a tányérba tesszük a rukkolát, a felezett paradicsomot, és a parmezánforgácsokat. Az kész salátát az öntettel locsoljuk meg.

  • Burgonyás, gombás egytálétel

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg szegfûgomba, 1 cs. petrezselyem, személyenként 2-3 tojás, õrölt bors, só.

  • Riói jegeskávé

    Személyenként: Fél csésze erõs kávé, fél csésze kakaó, 1 ek fehér rum, 1 gombóc vaniliafagyi.

  • Uborkasaláta túrókrémmel

    Hozzávalók: 50 dkg salátauborka, 2 dkg só, 3 cl ecet, 3 cl olaj, 5 dkg cukor, 15 dkg túró, 1,5 dl tejföl, 1 dkg fokhagyma.

  • Vegyes saslik

    Hozzávalók: 40 dkg szûzpecsenye, 40 dkg bélszín (gy.k.: ezek ugyanazon alkatrészek, csak más állatból), 20 dkg füstölt szalonna, 25 dkg gombafej, 30 dkg hagyma, grill fûszerkeverék (Kotányi).

  • Kelkáposzta fõzelék

    A kelkáposzta fejeket négy felé vágva feltesszük egy fazékba s ha egy ideig már forrt, ezt az elsõ vizet leöntjük s újból teszünk rá vizet és megsózva fõzzük addig, míg megpuhult.

  • Szilvás pulykamell

    Hozzávalók:

    800 g pulykamell filé egyben, 100 g puha kimagozott aszalt szilva, 1 közepes alma, 1 közepes fej hagyma, 3+3+4 szelet bacon /füstölt szalonna, 1 ágacska rozmaring (20 cm-es) 8-10 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 2 evõkanál olaj

  • Húsvéti csokifészek

    Hozzávalók: Crunchy Nuts, Cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.

  • Különleges császármorzsa

    Hozzávalók: 7 db tojás, 2 dl tejszín, 1 csipet só, 20 dkg liszt, 10 dkg mazsola, 1 evõkanál vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...