A „molekuláris gasztronómia” meglehetõsen komolyan hangzik, pedig egyszerûen csak a fõzésrõl szól; és arról, hogy módszeresen gondolkodunk a felhasznált anyagokról és fõzés technológiájáról - vallja Hervé This, az új szemléletû konyhamûvészet egyik megálmodója.
A tökéletes ebéd egy ötfogásos, viszonylag egyszerû ételekbõl álló menü elkészítésén vezet minket keresztül, közben pedig számtalan apró trükköt ismerhetünk meg, amelyekkel nemcsak egy báránysült, hanem akár egy szimpla fõtt tojás is sokkal finomabb lesz.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
This sorra dönti meg a fõzés dogmáit: érdeklõdve elemzi a nemzedékeken át örökölt, sosem vitatott konyhai fogásokat, s rávilágít, hogy a megszokott, hétköznapi módszerek gyakran teljesen értelmetlenek. Összegyûjti, módszeresen elemzi, és gyakran megcáfolja e hiedelmeket - közben pedig fõz, csak éppen másképp, s errõl jókedvûen és jóízûen beszél.
A tökéletes ebéd az elsõ kötet az Akadémiai Kiadó új Konyhatudomány címû sorozatában, amely érthetõen, élvezetesen ismerteti meg az olvasót a fõzés folyamataival.