2024.03.29. - Auguszta

Õszi tejberizs

Hozzávalók 4-6 adaghoz: 4-5 darab puha körte, 4 dl tej (+ szükség esetén 1-2 dl), 6 dkg rizs, 6 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál porcukor, 1 narancs reszelt héja.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A körtét megmossuk, héjasan is hagyhatjuk, de meg is hámozhatjuk. Szeletekre vagy kockákra vágjuk, összekeverjük a fél narancs reszelt héjával, majd a hûtõbe tesszük összeérni.
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, majd fedõ alatt, közepes lángon, gyakran megkevergetve teljesen puhára fõzzük. (Ha szükséges, 1-2 dl tejet öntünk még hozzá, hogy teljesen puhára fõjön.)

Amikor kész, hozzáadjuk a cukrot és a maradék fél narancs reszelt héját, majd alufóliával szorosan lefedve hagyjuk kihûlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és a kihûlt tejberizsbe forgatjuk. Az így kapott tejszínes rizst tálkákba töltjük, és a narancsos körtével tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!