Hozzávalók: 70 dkg szilva, fahéj, õrölt szegfûszeg, méz, 2 csomag vaníliás cukor, 2 dl fõzõtejszín.
Néhány szem szilvát félreteszünk. A többit egy fazékba tesszük, rácsorgatunk 3-4 evõkanál mézet, és annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szegfûszeget, és az egészet felforraljuk. Megvárjuk, amíg kissé lehûl, majd krémesre turmixoljuk.
Hozzákeverjük a tejszínt, és visszaöntjük az egészet a lábasba. Megint felfõzzük, majd hagyjuk teljesen kihûlni. Megkóstoljuk, és adunk még hozzá mézet, ha szükséges. Tálalásig a hûtõben tároljuk, majd felvert tejszínhabbal és néhány szem szilvával tálaljuk.
Jó étvágyat!