rss
  • Paradicsomos ravioli

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 22 deka liszt, 2 tojás, só, 6 deka vaj, 20 deka füstölt fõtt tarja, 15 deka borjúsült, 10 deka marhavelõ, 1 és fél deci tejfel, zsemlyemorzsa, petrezselyem és töröttbors.

    Készítünk egy levél tésztát 22 deka lisztböl, 1 deka sóval, 1 egész tojásból és egy pici sóból. Összegyúrjuk, jól kidolgozzuk ás vékonyra nyújtjuk, mint a lekváros derelyének való tésztát.

    Tölteléke: 20 deka fültölt fõtt sertéstarja, 15 deka borjúsült maradék, 10 deka marhacsontvelõ nyersen megdarálva, mindezt egy kis sóval, töröttborssal és szrecsendióval megízesítjük, azután összekeverjük még egy deci tejfellel, elkeverjük és felhevítjük, azután adunk még hozzá egy kis petrezselyzöldjét.

    Ha már kihült a következõképpen töltjük a tésztába: Egy pogácsaszaggatóval a levéltésztát kiszúrjuk és az így nyert kis gömbölyû tésztalapok közepébe egy kávéskanálnyi hút teszünk s a tésztát tojásfehérjével összeragasszuk félhold alakura, 15-20 percig állni hagyjuk, aztán forró sós vízben kifõzzük.

    Ha a vízbõl kiszedjük, vajas lábasba összerázzuk, elkeverjük. Akkor tojás sárgáját összehabarunk 1 és fél deci tejfellel fél deci paradicsommal és 6 deka reszelt sajttal, ezt azután összekeverjük a tésztával és kivajazott, morzsával hintett formában forró sütõben sütjük 25 percig. Ha elkészült, tálra borítjuk, resszelt sajttal meghintjük és paradicsommártással adjuk fel. Nagyon kiadós vacsora vagy elõétel.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ibolyavirágos túrópuding tojáslikõröntettel

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 4 zselatinlap, 2 csokor ibolya szirmai, 1 narancs reszelt héja.

  • Franciasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg fõtt sárgarépa, 10 dkg fõtt fehérrépa, 20 dkg fõtt burgonya, 20 dkg fõtt zöldborsó, 20 dkg alma, 20 dkg ecetes uborka, tartármártás, mustár, citromlé, õrölt bors, só.

  • Burgenlandi koszorú

    Hozzávalók: 275 g liszt, 250 g hideg vaj, 50 g porcukor, 3 tojássárgája. A díszítéshez: 3 tojásfehérje, 250 g cukor, 3,4 evõkanál sárgabaracklekvár, kevés citromlé.

  • Mákos torta

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 1 bögre cukor
    - 1 bögre liszt
    - 1 bögre tej
    - 1 egész tojás
    - 1 bögre darált mák
    - 1 csomag sütõpor

    Krém:

    - 1 liter tej
    - 2 csomag pudingpor
    - 1 kis kocka margarin
    - cukor

  • Csopaki pincepörkölt

    Apró kockákra vágott 1,5 kiló marhalábszárat zsíron pirított , szeletelt vöröshagymával összepárolok, sózom, paprikázom, borsozom, adok hozzá köményt, zúzott fokhagymát.

  • Angol aszaltszilvás felfújt

    Hozzávalók 10 személyre: 20 dkg liszt, 7 dkg cukor, fél liter tej, 3 db tojás, csipet só, 20 dkg aszalt szilva, fél dl rum, 5 dkg vaj, csipet fahéj.

  • Bajor pulykamelltekercs

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 1 pár virsli, 5 dkg búzadara, 1 ek zsír, 1 tojás egy kevés marinált paprika, 2 dkg mandula, 15 dkg kelkáposztalevél, só, õrölt bors, majoránna, 1/4 csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Csülökegytál

    Hozzávalók: 2 db kisebb bõrös csülökhús, 60 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, só, bors, mokkáskanál reszelt szerecsendió.

  • Hagymás tyúkmáj

    Hozzávalók: 50 dkg tyúkmáj, 6 vöröshagyma, 10 dkg tyúkzsír, só, bors.

  • Bolognai spagetti egyesen Olaszországból

    Hozzávalók: 35 dkg spagetti tészta, 10 dkg vaj, 10 dkg füstölt szalonna, 40 dkg darált marhahús, 2 fej hagyma, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 3 gerezd fokhagyma, 1 g törött bors, 2,5 dkg só, 2 nagy konzerv paradicsompüré, 2 dl barna mártás, petrezselyem, 1 db babérlevél, 2 szál kakukkfû vagy szárított kakukkfû, 1 dl vörösbor.

  • Fahéjas csemege

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 25 dkg hámozott, õrölt mandula, fél citrom leve, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, kevés szódabikarbóna, liszt.

  • Alufóliában sült gyömbéres hal

    Hozzávalók: 80 dkg tonhalfilé, 2 evõkanál frissen reszelt gyömbér, vagy 1 csapott evõkanál gyömbérpor, 4 szál zöldhagyma, 12 fej gomba, 2 evõkanál olaj, 4 evõkanál fehérbor, só.

  • Sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: 600 g sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 60 ml olaj, 2 db babérlevél, 1 kk. paprika, 50 g liszt, só, õrölt bors, 2 ek húsleves esszencia.

  • Kecskesajt fokhagymás olajban

    Hozzávalók: fél kg kemény kecskesajt, 2 ág rozmaring, 1 ágacska kakukkfû, 2 babérlevél, 8 gerezd fokhagyma, 2 szárított piros pepperoni, 10 szem szétnyomott feketebors, olivaolaj.

  • Ananásszal töltött jércemellfilé

    Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg jércemellfilé, 20 dkg ananászbefõtt, 5 dkg mandula darálva, 1 zsömle, 1 tojás, só, õrölt bors.

  • Párolt ördöghal

    Hozzávalók: 30 dkg ördöghal filé, 8 nagy cikórialevél, õrölt sáfrány, chili, olaj, tengeri só, õrölt bors, frissen tartó fólia.

  • Babos spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zsenge zöldbab, 1 cs. csombor, só, 350 g spagetti, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olívaolaj, 150 ml tyúkhúsleves, 250 ml tejszín, 125 g frissen reszelt parmezán.

  • Fûszeres csirkeszárnyak naranccsal

    Hozzávalók 4 személyre: 12 csirkeszárny, 300 g üveges hoisin vagy barbecue szósz, 3 narancs, 130 g zöld salátalevél, 3 zöldhagyma, felszeletelve.

  • Paradicsomkosárkák

    Hozzávalók:8 db kisebb, kemény paradicsom, 10 dkg füstölt sajt, 1 csomó retek, 1 csomó újhagyma, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Tejszínes krumpli

    A krumplit meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és forrásban lévõ vízben kb. 4 percig elõfõzzük, majd leszûrjük és papírtörlõvel felitatjuk a nedvességet. 3 dl fõzõtejszínt 0,5 dl tejjel összekeverünk.