Hozzávalók: 1 kg alma, cukor ízlés szerint (kb. 15 dkg), az alma édességétõl függõen, vaníliás cukor, õrölt fahéj, kb. 10-15 dkg sütõmargarin, liszt, vaníliasodó vagy híg puding, zsemlemorzsa.		
			
		
		Egy sütõtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. Belerakosgatjuk a meghámozott, cikkekre darabolt almát, rászórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és az összemorzsált vajas lisztet (kezünkkel egy külön tálban addig morzsáljuk, míg szórható állapotú lesz). 
Betesszük közepes meleg sütõbe, és pirosra sütjük kb. 10-15 perc alatt. Ha kicsit kihûlt, úgy szeleteljük, mint a tortát, tetejére vaníliás krémet öntünk. Nagyon finom és könnyû.
Jó étvágyat!