rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Káposztás metélt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 db tojás, 1 dkg só, 1 kg káposzta, 1 fej hagyma, 7 dkg zsír, 1 dkg cukor.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Tésztát készítünk, lisztbõl, tojásból, sóból, kevés vízbõl, kisodorjuk, kockákra vágjuk, és megfõzzük. A káposztát legyaluljuk, lesózzuk, a cukrot, hagymát megpirítjuk a zsírban, hozzáadjuk a káposztát, és megfonnyasztjuk. Végül az egészet összekeverjük, és borssal ízesítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brandied Banana Collins

    Jéggel félig töltött pohárba öntjük a brandyt, a likõrt és a citromlevet, megkeverjük, majd szódával felöntjük.

  • Buenosi marhapörkölt (Argentína)

    Hozzávalók: 1 kg tarja kockára vágva, 1 ek. csípõs pirospaprika, 25 dkg kockára vágott füstölt sonka, 35 dkg áztatott fehér szárazbab, 2 ek. zsír, 1 felkockázott nagy hagyma, 1 hámozott, kimagozott aprított paradicsom, 1 csésze fõtt kukorica (só nem!).

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 6 db tojás, 15 dkg sonka, 1 pohár tejföl, reszelt sajt, só és vaj.

  • Csirkesaláta

    Hozzávalók:

    - sült csirkemell
    - 3-4 levél medvehagyma
    - 1 nagy pohár joghurt
    - 1 db kígyóuborka
    - 2 db paradicsom
    - 1/2 fej saláta
    - 2 db paprika
    - 1 csokor piros retek
    - olívaolaj
    - só
    - õrölt fehérbors

  • Serpenyõs gyros

    Hozzávalók: 60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

  • Szebeni mazsolás leves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 10 dkg mazsola, 10 dkg apró szõlõ, 1 pohár tejföl, 15 dkg egres, kevés citromhéj, fahéj, 4 db szegfûszeg, 5 dkg vaj, 2 ek. liszt, só.

  • Májjal töltött tojás

    Hozzávalók: 8 db tojás, 10 dkg kenõmájas, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál mustár, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 db piros, retek.

  • Jércemell-saláta almával

    Elkészítés:
    A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az elõmelegített margarinban megsütjük. Hagyjuk kihûlni. Az almát, uborkát alaposan megmossuk, az alma magházát eltávolítjuk, majd mindkettõt felcsíkozzuk. Kevés szûrt citromlével megöntözzük, hogy az alma ne barnuljon meg. A hozzávalókat tálba tesszük, a salátaöntetet kevés fahéjjal utóízesítjük, majd a salátára öntjük, átkeverjük. Felhasználásig hûtõben tartjuk. Tálaláskor szezámmaggal hintjük meg.

  • Cukkini leves

    Cukkini levesAz olajat feltesszük melegedni, majd az apróra vágott hagymákat kicsit üvegesre pároljuk, a sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágjuk össze. A félig megpárolt hagymához hozzáadunk fél deci alaplevet, majd amikor jól megpárolódott hozzáadjuk a többi alaplevet a kakukk füvet és a bazsalikomot, sót és őrölt borsot. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini, az egészet összeturmixoljuk. A végén hozzáadjuk a főző tejszínt egyet forr és máris lehet tálalni. Pirított kenyér kockákkal lehet tálalni. A leves készíthető fagyasztott cukkiniból is, de természetesen friss cukkiniből sokkal ízletesebb.

  • Töltött sült alma

    Hozzávalók: 4 kisebb, savanykás alma, 4 dkg mazsola, 4 dkg mandulacsík, 1,5 ek méz, késhegynyi gyömbérpor, 5 dkg puha vaj.

  • Zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 2,5 kg hüvelyes, vagy 75 dkg kifejtett zöldborsó, 3 ek étolaj, 6 dkg liszt, 1,5 dkg só, 3 dkg cukor, 1 csomó zöldpetrezselyem.

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Majorannás metélt

    Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús, zsír vagy olaj, egy kis fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, bors, só (ételízesítõ), egy evõkanál morzsolt majoranna, 1 csomag jó minõségû széles metélt tészta (vagy házilag gyúrt tészta).

  • Gesztenyekrémleves

    GesztenyekrémlevesA mazsolát beáztatjuk egy kevés rumba. A pudingporból és a tejből híg pudingot főzünk a cukorral együtt. A gesztenyepürét villával összetörjük, és ha a puding elkészült hozzákeverjük, és még 1-2 percig főzzük. Ha megfőtt akkor az egészet botmixerrel összeturmixoljuk és a tetejére szórjuk a mazsolát. Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 8 dl tej, 3 ek cukor, egy csomag főzős vanília ízű pudingpor, 10 dkg mazsola, rum. Ez egy igazán különleges és ízletes leves, gyorsan, könnyen elkészíthető és a gyerekek is imádják!

  • Csirkekrémleves

    Hozzávalók:

    1,2 l csirkeleves (kockából), 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg darált dió, 2 dkg durvára vágott pirított dió, 30 g liszt, petrezselyemzöld, currypor, õrölt fekete bors, só, 6 dkg levestészta

  • Ázsiai becsinált leves

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg kínai kelkáposzta, 2 szál sárgarépa, 15 dkg gomba, 1 filézett csirkemell (35 dkg), 1 db gyömbér, 1 l tyúkhúsleves (kockából), 10 dkg rizs, 2 evõkanál szójaszósz, 1 csokor metélõhagyma.

  • Sóskafõzelék

    Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só.

  • Húsvéti joghurtos kevert saláta

    Hozzávalók:2 db fõtt tojás, 1 csomag újhagyma, 1 csomag retek, 1 -1 db. vagy fej friss saláta és húsvét napján hogy nem dolgozzunk olyan sokat 1 üveg joghurtos saláta öntet (azonban készíthetjük 1 pohár joghurt, 1 csomag zöldfûszer és pár csepp Stevia kivonat, esetleg cukor hozzáadásával a dresszingünket);

  • Vegyes leves

    Hozzávalók: fél kg karalábé (nem fás!), fél kg fejtett zöldborsó, 3 ek olaj, só, cukor, pirospaprika, jó adag csipetke (1 tojás, maréknyi liszt, csipetnyi só), vágott petrezselyemzöld, 1 ek olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt.

  • Acapulco saláta

    A kukoricát és a kelbimbót párold meg, és csepegtesd le. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a salátát tépdesd csíkokra. Az összekevert zöldséget öntsd le vágott kaporral ízesített tartármártással és hûtsd le.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...