2024.04.25. - Márk

Texasi krumpli

Hozzávalók: 5 nagy krumpli, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma,1 ek olaj, 50 dkg darált sertés és marhahús keverve, 2 ek paradicsompüré, 1 doboz hámozott paradicsom, cazenne bors, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1/2 csokor petrezselyem zöld, fehér bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krumplikat héjában 25-30 percig fõzzük, a hagymákat apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük és beletesszük a darált húst, megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát és együtt sütjük. Belekeverjük a paradicsompürét, sóval, borssall ízesítjük, majd belekeverjük a paradicsom konzervet és a forrástól számítva 10 percig fõzzük, Cayenne borsal füszerezzük.

A meghámozott krumplit félbe vágjuk és a vajjal kikent tüzálló tálba rakjuk. A húst elosztjuk rajta, tejfölt rakunk rá és megszórjuk sajttal. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. Petrezselyemmel megszórjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!