rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Texasi krumpli

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5 nagy krumpli, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma,1 ek olaj, 50 dkg darált sertés és marhahús keverve, 2 ek paradicsompüré, 1 doboz hámozott paradicsom, cazenne bors, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1/2 csokor petrezselyem zöld, fehér bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A krumplikat héjában 25-30 percig fõzzük, a hagymákat apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük és beletesszük a darált húst, megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát és együtt sütjük. Belekeverjük a paradicsompürét, sóval, borssall ízesítjük, majd belekeverjük a paradicsom konzervet és a forrástól számítva 10 percig fõzzük, Cayenne borsal füszerezzük.

    A meghámozott krumplit félbe vágjuk és a vajjal kikent tüzálló tálba rakjuk. A húst elosztjuk rajta, tejfölt rakunk rá és megszórjuk sajttal. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. Petrezselyemmel megszórjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egzotikus gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, 2 db banán, 2 db kivi, fél ananászkonzerv, lehetõség szerint mangó- és kókuszdarabok, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evõkanál cukor, 1 evõkanál citromlé, 2 szem szegfûszeg, 1 kávéskanál rum, 1 pohár tejszín.

  • Zelleres tojáskrém

    A majonézt összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal, egy pár csepp citromlével és egy fél kk. mustárral. Felkockázzuk a zellerszárat, a tojást és az egészet összekeverjük. Piritosra kenve tálaljuk.

  • Részeges nyúl

    Hozzávalók: 4-6 db nyúl hátsó combja, 20-25 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dl konyak, 3 dl vörösbor, 2 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, kakukfû, szerecsendió;

    A páchoz: 3 evõkanál olaj, 2-3 mokkáskanál só, 2 mokkáskanál zöldségkrém, 1 mokkáskanál cseresznyepaprika krém, 1 mokkáskanál paradicsom püré, 1-1 késhegynyi õrölt bazsalikom, babérlevél, köménymag, fehér bors, csipetnyi cukor;

  • Banana Bliss

    Keverõpohárban készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Vaniliashake

    Hozzávalók: 4 gombóc vaniliafagylalt, 2 dl tej, 2 ek cukor.

  • Tepsis zöldbab

    Hozzávalók (4 személyre): 75 dkg zöldbab, 2 tojás, 2 dkg margarin, 2 dl tej, 2 evõkanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só.

  • Olasz zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy, 2 csomag mélyhûtött zöldbab, 3 szép nagy paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, só, õrölt bors.

  • Meggyes baklava

    Hozzávalók: 50 dkg réteslap, 1 üveg meggybefõtt, 2 dl cukor, 2 dl joghurt, 5 tojás, 2 dl olaj, 1 kávéskanál fahéj. A sziruphoz: 4 dl víz, 4 dl cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve.

  • Hamis marcipán

    Egy púpozott evõkanál búzadarát 0,5 dl vízben megfõzünk és néhány percig állni, hagyjuk, hogy minden vizet magába szívjon. Kb. 15 dkg sült tököt még melegen, meghámozunk.

  • Hajdina

    Hozzávalók: 1 csésze hajdina, 3 csésze víz, 1 kis fej vöröshagyma, só, majoránna, bazsalikom, kakukkfû, kis olaj.

  • Lecsós pulykamell tarhonyával

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csipõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

  • Isler

    Hozzávalók: 14 dkg porcukor, 14 dkg darált dió, 25 dkg Rama margarin, 40 dkg liszt, ½ sütõpor.

  • Nutellás krémes

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mascarpone, 15 dkg Nutella, 5 dkg porcukor, kész réteslap.

  • Bodzavirág bor

    Tegye a lemorzsolt bodzavirágot rozsdamentes fazékba, adja hozzá a cukrot és a citromot, majd forrázza le 3 liter lobogva forró vízzel. Ha kihûlt adja hozzá az élesztõt. Az így elkészített alapot hagyja állni egy éjszakán keresztül, majd másnap szûrje le, töltse üvegekbe, és gyengén ledugaszolva tegye azokat hûvös helyre (ne a hûtõszekrénybe!). Az érlelés során többször kiugorhat a nyakas üvegek dugója, ha elõfordulna, dugaszolja gondosan vissza azokat. Amikor már letisztult lé, szûrje le az idõközben képzõdött üledéket, majd dugaszolja be véglegesen az üvegeket.

  • Wellington pulykamell

    Hozzávalók: 1 pulykamell, gombapép, só, bors, szárított bazsalikom, olaj, 20 dkg leveles tészta, 1 tojás.

  • Boronkai marhahúspástétom

    Hozzávalók 12 személyre: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre fõzve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna.

  • Mézes zserbó

    Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt, 6 dkg zsír vagy 10 dkg margarin, 16 dkg cukor, 2 egész tojás, 5 evõkanál olvasztott méz, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Almás csirkevagdalt

    Hozzávalók: 2 csirkemell (40-50 dkg), 1 dl tejszín, 1 nagy, savanykás alma, 2 tojássárga, 10 dkg ementáli sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, ízlés szerint õrölt fehér bors, kevés zsemlemorzsa.

  • Vaníliás banántej

    Hozzávalók: 6 dl csökkentett zsírtartalmú tej, 4 db jó érett (közvetlen fogyasztásra már nem nagyon alkalmas) banán, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál citromlé, 1 púpozott evõkanál porcukor (vagy édesítõszer).

  • Muffin cukkinivel

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 25 dkg tönkölyliszt, fél csomag sütõpor, 10 dkg olvasztott margarin, 2 db tojás, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint õrölt feketebors, kevés pirospaprika.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...