2024.04.19. - Emma

Olasz epertorta

Hozzávalók: 4 db Tojás, 1 dl likõr, 20 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg keményítõ, 75 dkg eper, 10 dkg mandula, 1 dl tej 2.8%, 8 dl tejszín, 2 csomag vaníliás pudingpor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojássárgáját habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk az amaretto /olasz mandulalikõr /felét és a cukorból 12 dkg. A habot összekeverjük a tojássárgájával és az összeszitált liszttel, és keményítõvel.A masszát sütõpapírral bélelt kapcsos formában egyenletesen elkenjük , majd 175C°²25 percig sütjük. Ha kihûlt kivesszük a formából és két lapra vágjuk.

Az egyik lapot visszarakjuk a torta karikába, az epret megmossuk és néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a lapra rakjuk egyenletesen. A tejet és 5 dl tejszínt felrakunk fõni a maradék cukorral, a pudingport kikevertetjük a maradék Amarettoval és besûrítjük.A kész pudingot ráöntjük az eperre és a tetejére tesszük a másik lapot. A tortát 4-5 órára hûtõbe tesszük.

A tejszínt habbá verjük és kidíszítjük vele a tortát. A szeletelt mandulát serpenyõben megpirítjuk, és ha kihûlt a torta oldalára simítjuk, a tetejére a félre tett eperszemeket tesszük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!