2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Édes-savanyú zöldség

Hozzávalók: 60 dkg hagyma, 60 dkg zöldpaprika, 80 dkg apró paradicsom, 2 ek. só, 7,5 dl fehérborecet, 18 dkg cukor, 3 ek. koriandermag, 5 szem egész bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A magoktól megtisztított paprikát felcsíkozzuk, a paradicsomot keresztbe bevagdossuk, majd mindkettõt besózzuk, és éjszaka állni hagyjuk. Ekkor a sós levét leöntjük, felöntjük 5 dl vízzel, majd felforraljuk.

A sós lében megpároljuk a karikákra vágott hagymát, majd a zöldségeket üvegekbe tesszük. A zöldséges lébe öntjük az ecetet, a korianderrel, borssal és cukorral ízesítjük, majd az egészet felfõzzük. Az üvegekbe öntjük és egy napig állni hagyjuk. Másnap a levet újra felforraljuk, majd visszaöntjük, és így tároljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!