Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson
Hozzávalók: 36 db friss kagyló (nyársanként 6 db ), 6 szelet füstölt (borjúszegy) sonka, 1 dl olaj, 4 citrom, 2 piros színû paprika.
Göngyöljük be egyenként a kagylóhúsokat a csíkokra vágott sonkaszeletekbe. Magozzuk ki a paprikát, és vágjuk le egyenlõ darabokra. Tûzzük hurkapálcikára a kagylókat és a paprikaszeletkéket. A két végén kagylóval zárjuk a sort. 2 citrom kifacsart levében 10 percig pácoljuk meg a nyársat, utána csöpögtessük jól le, és locsoljuk le olajjal. Grillsütõben forgassuk öt percig. Tálaláskor tegyünk a tányérokra negyedbe vágott citromokat.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!