rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gesztenyeleves olaszosan

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 70 dkg gesztenye, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 fej zeller, 2.5 dkg vaj, 1 l víz, petrezselyem, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A gesztenyéket éles késsel bevágjuk, majd 10 percre forrásban lévõ vízbe tesszük. Leszûrjük és azon melegében meghámozzuk. A zöldségeket megmossuk és fel-aprítjuk. A sárgarépából és a zellerbõl meghagyunk egy-egy kis darabot, ezt durva lyukú reszelõn lereszeljük.

    A vajat megolvasztjuk, 5 percig pároljuk benne a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Kis lángon kb. 40 percig fõzzük, míg a gesztenye és a zöldségek megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a finomra metélt petrezselyemzöldjét, és azonnal, forrón tálaljuk. A gesztenye édeskés íze jól kiegészíti a forró zöldségeket. Melengetõ téli leves készíthetõ belõlük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tartármártás

    Hozzávalók: 10 dkg majonéz, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál cukor, só.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.

  • Mustáros burgonyamártás

    Hozzávalók: 1 burgonya, 2 ek. mustár, 1 1/2 dl tejföl, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 tk. kristálycukor, 1 ek. olaj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj.

  • Gyömbéres csirkemell

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemellfilé, 1 fej hagyma, 6 centis gyömbérdarab, 4 szem borókabogyó, só, bors, fél kiskanál õrölt fahéj, 1 kisebb csilipaprika, szétmorzsolva, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 evõkanál liszt, 2 körte, 2 dl fehérbor.

  • Olasz gombaleves (Zuppa di funghi)

    Hozzávalók: fél kg vargánya, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Csokoládés puszedli

    A vajat, két féle cukrot, és a tojást habosra keverjük. Szitáljuk bele a lisztet, sütõport, a sót, a kakaóport és alaposan dolgozzuk ki. Keverjük hozzá a csokoládét. Vajazzunk ki egy sütõlemezt (vagy alufólián) és kiskanállal osszuk rajta szét a puszedliket.

  • Egyszerû gofri

    Hozzávalók: 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1/2 l. tej, 50 dkg liszt, 1 sütõpor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom.

  • Túrógombóc

    Hozzávalók: 1 dkg dara, 7 dkg áttört túró, 1 dkg liszt, 2 ek tejszín, 0,5 tojás, só.

  • Vegyes nyársonsült

    Hozzávalók: 50 dkg hátszín, 50 dkg borjúszelet, 3 paradicsom, 1 fej hagyma, 1-2 piros színû paprika, 1 dl olaj, só, bors;

  • Céklasaláta majonézzel

    Hozzávalók: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt, só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez.

  • Rántott kelkáposztatekercs

    Hozzávalók: 8 szép nagy kelkáposztalevél, 2 dl sûrû tejföl, 1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, csipetnyi köménymag, só, törött bors ízlés szerint;

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: 4 db burgonya, 25 dkg párizsi, 10 dkg csemegeuborka, 2-3 db édes alma, 4 dl tejföl, 1 tojássárgája, bors, só, pici cukor, pici citromlé, 1 dl olaj, 1 kávéskanál mustár.

  • Cukkinis rakott tészta

    Cukkinis rakott tésztaA tésztát kifőzzük, leöblítjük, félretesszük. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. 5 dkg vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (világos vajas rántás tejjel kiforralva/, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.) A maradék vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük az összepréselt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a kiengedett parajt. Sózzuk, borsozzuk. 8-10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ha felforr, levesszük a tűzről és belekeverjük a kifőtt tésztát, tepsibe, vagy jénaiba terítjük.

  • Citromkrém-szeletek

    6 deka vajat (5 deka zsírt) 7 deka cukorral és 1 tojással negyedóráig keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 deka liszttel kevert fél csomag sütõport lassan, keverés közben hozzáadunk.

  • Céklamártás

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt cékla, két evõkanál liszt, só, 4 dkg zsír, egy evõkanál cukor, 2 dl tejföl, 2,5 dl húsleves vagy csontlé, ecet.

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz;

  • Gyúrt tészta levesbe

    Három-négy személynek elég 1 tojásból gyúrva, annyi lisztet hozzátéve, amennyit a tojás felvesz. Ha reszelt tésztát akarunk, kissé keményebbre gyúrhatjuk, ha metélt, kocka, vagy szalagra akarjuk vágni, mely utóbbit kerekcsével vagdaljuk szét, akkor kicsit lágyabbra gyúrhatjuk, de sohase lágyra.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Krumplipogácsa - köret

    A krumplit héjában sós vízben megfõzzük, héját lehúzzuk, áttörjük. Bele 1 tojás, só, és annyi liszt, hogy tésztává álljon össze.

  • Hagymás sajtos túrótorta

    Hozzávalók:

    1 vékony, kerek, sós piskótalap (2 tojásból), 20 dkg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 dl kefir, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 3 evõkanál zselatinpor, 1 teáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a tetejére zöldhagyma és reszelt sajt

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...