rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Csuka káposztával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 kg-os csuka, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 6 dkg liszt, 1 dkg paprika, 8 dkg zsír, 3 dl tejföl, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, 6 egyenlõ részre vágjuk. A törzsdarabokat mélyen beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsõségeket a hagymával megfõzzük, majd áttörjük.

    Az így kapott lébe tesszük fel a káposztát fõni. A haldarabokat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forró zsírban kisütjük. Mikor a káposzta puha, felét kiszedjük, beletesszük a sült haldarabokat, majd rá vissza a kiszedett káposztát. A tetejét meglocsoljuk tejföllel és a sütõben 15 percig sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojáslepény szardiniával

    Hozzávalók: személyenként 2 db tojás, szardinia , olajos vagy paradicsomos, só.

  • Tárkonyos halleves

    Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 2 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 kisebb zellergumó, 1 evõkanál tárkonyecet, 1 mokkáskanál frissen õrölt bors, 1 mokkáskanál tárkony, 1 mokkáskanál borsikafû, só.

  • Magyaros sült oldalas

    Hozzávalók: 1 kg sertés oldalas, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, köménymag, olaj.

  • Csirkecomb Frank módra

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 2 evõkanál mazsola, 5 dkg reszelt rokfort, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek konyak, 1 tojássárga, 1 mk törött fehér bors, 1 ek zsemlemorzsa, 1 ek tejföl, ízlés szerint só.

  • Szilvaleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg szilva
    - pár szem szõlõ
    - 1-1,4 l víz
    - 2 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 6 evõkanál kristálycukor, méz vagy édesítõ
    - 1 evõkanál liszt
    - csipet só
    - szegfûszeg
    - fahéj
    - citromlé

  • Sajtos kelbimbó

    Hozzávalók: 1 kg kelbimbó (vagy I doboz mélyhûtött kelbimbó), 1,5 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 10 dkg sajt, só, õrölt bors.

  • Túrókrémleves

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 1,5 dl tejszín, 8 dl húsleves, kapor.

  • Paraj angolosan

    Hozzávalók: 75 dkg paraj, 10 dkg vaj, só, õrölt bors.

  • Sárga mandulás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál õrölt szegfûbors, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, só (ízlés szerint).

  • Aranygaluska

    Hozzávalók: 50 deka liszt, 1/2 liter tej, 8 deka cukor, 2 deka élesztõ, 3 tojás sárgája, 8 deka vaj, 1 deka só és reszelt citromhéja, vagy vanília.

  • Brokkolileves

    Hozzávalók: mirelit brokkoli (kb. 25 dkg), 4 evõkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 2 dl kefir vagy joghurt, 2 tyúkhúsleves-kocka, csipetnyi porcukor, 1 tojásból készített galuska (levesbetét).

  • Amerikai káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 kg-os fejes káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, só, 1/2 üveg ecetes torma, 45 dkg majonéz, 1 nagy pohár tejföl, 1 teáskanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 1 kicsi zeller, 1 szép nagy alma.

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mk só, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Lengyel hal

    Hozzávalók: 4-6 szelet hal, l fej hagyma, l szál fehérrépa, kis darab zeller, karikára vágva, szegfûszeg, egész fahéj, citromhéj, l0 szem mandula, kis marék nagy szemû mazsola, l kanál ecet, só, bors, cukor.

  • Cseresznye tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, fél dl kávélikõr, 30 db babapiskóta, 1 üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Meggyes-joghurtos sütemény

    Hozzávalók: 25dkg Meggy, 20dkg joghurt, 3dkg Porcukor, 35dkg tejszín, 5dkg zselé (olvasztott), 2cl citromlé, 10db Meggy, 2dkg Csokoládé (ét), 1db piskóta lap.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 30 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem).

  • Szerb rakott burgonya

    A rizst megmosom, és fél órára vízbe áztatom. A burgonyát hámozás után kis kockákra vágom. A hagymát nagyon finomra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. A zsírra ráteszem a vöröshagymát, és megfonnyasztom majd, a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát.

  • Lekváros tekercs

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 teáskanál sütõpor, 1 tojássárgája, 25 dkg túró, 4 evõkanál olaj, 8 dkg cukor, 1 csipetnyi só, 45 dkg szilvalekvár, 5 dkg durvára vágott mandula vagy mogyoró.

  • Kukorica málé

    Hozzávalók: 1,5 liter kukoricaliszt, 2 liter tej, 3 tojás, 3 kanál porcukor, 1 evõkanál vaj.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...