2025.12.19. - Viola

Csuka káposztával

Hozzávalók: 2 kg-os csuka, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 6 dkg liszt, 1 dkg paprika, 8 dkg zsír, 3 dl tejföl, só.
A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, 6 egyenlõ részre vágjuk. A törzsdarabokat mélyen beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsõségeket a hagymával megfõzzük, majd áttörjük.

Az így kapott lébe tesszük fel a káposztát fõni. A haldarabokat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forró zsírban kisütjük. Mikor a káposzta puha, felét kiszedjük, beletesszük a sült haldarabokat, majd rá vissza a kiszedett káposztát. A tetejét meglocsoljuk tejföllel és a sütõben 15 percig sütjük.

Jó étvágyat!