rss
  • Tejes kalács (Kuchen)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg liszt, 2 dkg élesztõ, l tojás, 2 kanál tejfel, kb. 2-3 dl tej, 10 dkg cukor, csipet só, 10 dkg vaj.

    Az élesztõt összekeverjük fél dl tejjel, 1 kanál cukorral, és felfuttatjuk.

    A lisztet, az élesztõt, a tojást a tejfellel, cukorral, csipet sóval elkeverjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Géppel jól kidolgozzuk, majd amikor a tészta jól összeállt, hozzáadjuk a langyos vajat, ezzel is jól elkeverjük.

    Kivajazott, lisztezett formába öntjük, kb. 2 órán át kelesztjük.

    A tetejét tojással megkenjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymaleves gyarmati módra

    Hozzávalók: 5 dkg fokhagyma, 8 dl húsleves (kockából is lehet), 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tejszín, 2 db zsemle, fél csokor metélõhagyma, só.

  • Lazacos jégsaláta

    Hozzávalók: egy csomag füstölt lazac, egy csomag jégsaláta, egy pohár tejföl vagy tejszín, tormakrém.

  • Szardellás spagetti

    Hozzávalók:

    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 1 fej piros chili, kimagozva
    - 50 g lecsöpögtetett szardella
    - 175 g kimagozott fekete olívabogyó
    - 1 evõkanál lecsöpögtetett kapribogyó
    - 400 g darabos paradicsomkonzerv
    - 1 evõkanál paradicsompüré
    - só
    - fekete bors
    - 225 g- 275 g spagetti
    - friss, aprított bazsalikom
    - frissen reszelt parmezán sajt

  • Kivitorta

    KivitortaA margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 6 db tojássárgát és tovább keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A tejszínt felverjük keményre, a tejfölbe belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, végül a tejszínt óvatosan hozzákeverjük. Megkenjük a kihűlt tortalapot és díszítjük kivivel. Tetejére tortazselét teszünk, amit a tasakon található leírás szerint készítünk el. Hűtőben tároljuk amíg a zselé rá nem dermed.

  • Hóember alakú párizsi saláta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg párizsi
    - 5 db fõtt tojás
    - 3 db savanyú uborka
    - 1/2 nagy tubus majonéz
    - 2 dl tejföl
    - só, bors
    - 1 ek mustár
    - pici citromlé

    Díszítéshez:

    - olívabogyó
    - piros paprika

  • Káposztás pirog

    Hozzávalók Tészta: 50 dkg túró 45 dkg liszt 35 dkg Rama só Töltelék: 25 dkg húsos füstölt szalonna 1 nagyobb fej, kb. 1,5 kg-os káposzta Só, bors és 6 db kockákra vágott kemény tojás 1 tojás a kenéshez.

  • Sztrapacska

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, só.

  • Villámgyors muffin

    Villámgyors muffinEz a muffin igazán gyorsan elkészíthető, csak néhány dolog kell hozzá és ami a legfontosabb: istenien finom. Elkészítés: A tojást jó alaposan elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót és a sütőport. A lisztet, a kakaót hozzáadjuk, majd a tejet is hozzáöntve csomómentesre elkeverjük. Ez a tészta alapja, innen mindenki úgy ízesíti, ahogy ő szereti és akarja. Lehet bele mazsolát tenni, csokidarabokat, cukorkát vagy esetleg gyümölcsdarabokat, ennek már csak tényleg a képzelet szab határt.

  • Bodzavirág bor

    Hozzávalók: 1 l lemorzsolt bodzavirág, 1 kg cukor, 1 karikára vágott citrom, 3 l víz, 50 g élesztõ.

  • Tepsis burgonya LUPO módra

    Hozzávalók: burgonya, sertéstarja, füstölt szalonna ill. bacon, vöröshagyma, tejföl, sajt, margarin, vegeta, liszt.

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg tészta
    - 60 dkg kukorica
    - 30 dkg cukorborsó
    - 40 dkg sajt
    - 40 dkg füstölt sonka
    - 20 dkg savanyú uborka
    - 4 db tojás
    - 3 dl tejföl
    - 2 dl majonéz
    - 2 teáskanál mustár
    - só
    - bors

  • Sand Dance

    Hozzávalók: 5 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 3 cl Cherry Brandy, 6 cl áfonyalé, jég.

  • Olasz lencseleves

    Hozzávalók: 30 dkg lencse, 3 db répa, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg fontina sajt (v hasonló), 2-3 szelet toszkán kenyér (szikkadt), 1-2 csipet só, 1-2 ek extra szûz olíva olaj.

  • Epres frissítõ ital

    Hozzávalók: 0,5 l tej, 2 dl eperszörp, 2 kanál eperíz, 1 tojás.

  • Sóskamártás

    Hozzávalók: 1 kg sóska, 2 fej salotta hagyma (apró hagyma), 1 liter húsleves (leveskockából), 8 evõkanál fehérbor, 7 evõkanál száraz vermut, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 citrom leve, só, fehér bors;

  • Sonkás tekercs

    Hozzávalók:
    / kb. 20 db. / 1 csomag mirelit vajastészta; a töltelékhez: 30 dkg darált fõtt sonka, 15 dkg natúr sajtkrém / aki nem szereti a sajtot fel válthatja kb. 10 dkg tepertõkrémmel is / 2 evõkanál friss reszelt torma / ez el is maradhat, de nagyon finom /, õrölt bors, só ízlés szerint;

  • Spagetti pizza

    Alap: 1 csomag spagetti, 2 tojás, 2 dl tej, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Paradicsomturmix

    2 dl forralt és lehûtött vízhez 1 nagyobb vagy 2 kisebb meghámozott, kimagozott és szitán áttört paradicsomot és 1 kávéskanál cukrot keverünk.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Joghurttorta - sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta vagy magunk által sütött vékony piskóta lap, 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt, gyümölcs ízlés szerint, 1 cs. zselatin, 1 cs. tejszínhabpótló por vagy 1 pohár habtejszín, cukor ízlés szerint (5-10 evõkanál), kb 3 dl tej.