rss
  • Sajtos pecsenye

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg mirelit szemes kukorica, 5 dkg vaj, 10 dkg sajt, 3 evõkanál olaj, só, bors, petrezselyem.

    A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd megsózzuk, megborsozom, és az olajban rövid idõ alatt, magas hõfokon pirosra sütjük. A zöldségeket sózott vízben fõzzük meg,majd vajon átpároljuk. A megreszelt sajttal megszórt hússzeleteket hõálló tálba fektetjük, köréje a zöldség ragut és felforrósított sütõben néhány percig sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos hagymaleves

    Sajtos hagymalevesA hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ekkor a liszttel meghintjük, s együtt sütjük. Azután a borral és a levessel fölöntjük. Fölforraljuk, és közben megkeverjük, mert könnyen odaéghet. Majd kis lángon 20 percig főzzük. Közben a kenyeret felkockázzuk, sütőben megpirítjuk, majd trappista sajttal összekeverjük. A levest - ha kell - ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tányérokba merjük és a tetejére reszelt parmezánt szórunk díszítésként.

  • Affinity

    Keverõpohárban készítjük, elõhûtött pohárba szûrjük, végül a citromhéjjal megspricceljük.

  • Diós kifli

    Diós kifliA szobahőmérsékletű margarint morzsoljuk el a porcukorral, adjuk hozzá a darált diót, majd a lisztet, és jól dolgozzuk össze. Nyújtsunk belőle hosszú rudakat, vágjuk őket kb. 7 cm-es darabokra, egy kicsit sodorjuk meg, és formázzuk patkó alakúra. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben kb. 10-15 percig ( sütőtől függ ) süssük világosra. Nagyon vigyázzunk nehogy túlsüssük, mert akkor száraz lesz. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Lehet különböző formákra is szaggatni. Mivel nincsen benne tojás, így sokáig eláll.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Császár-spagetti (bacon)

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárhús (slicced bacon), 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 evõkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 evõkanál só;

  • Húsvéti fonottkalács a sonkához

    Hozzávalók: 150g rétesliszt, 300g liszt, 30 g élesztõ, (vagy 1 csomag por) 150 ml tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db tojás, 100 g vaj, 1 citrom reszelt héja, 2 evõkanál cukor;

  • Slambuc, vagy kunsági lebbencs

    Hozzávalók: 10 dkg sós szalonnát kockára vágva üvegesre sütünk. A szalonnakockákat kiszedjük, a zsírjában megpirítunk 25 dkg lebbencset szép rózsaszínre.

  • Savarin tokajis gesztenyemézzel

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 csomag száraz élesztõ, 2 dl langyos tej, 6 tojássárgája, 1 narancs leve és reszelt héja, 10 dkg porcukor, 3 dkg puha, de nem folyós vaj. Valamint: 2 dl tokaji aszú, 5 evõkanál gesztenyeméz, 20 dkg szeder.

  • Black Russian

    Keverõpohárban, jéggel készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Kakastöke körbetekert partyfalatok

    Hozzávalók: 25 dkg kakashere, 8 dkg vékony baconszelet ("sliced bacon") 1/2 kk frissen õrölt feketebors, 1 bagettkenyér.

  • Sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó, 2 db közepes krumpli nyersen reszelve, 3 gerezd fokhagyma, 2 szál zellerlevél /összekötve/, zöldpaprika félbevágva, só, bors ízlés szerint. A rántáshoz: 2 evõkanál olaj, 2 csapott evõkanál liszt.

  • Nyári citromos szelet

    Nyári citromos szeletA vajat és a cukrot keverjük mixerrel habosra, majd tegyük hozzá a tészta többi hozzávalóját. Kenjünk ki egy tepsit vajjal, és tegyük bele a tésztánkat - jól nyomjuk bele. Ha nem akarjuk, hogy púpos legyen, használhatunk sütőgolyókat is, melyek megakadályozzák a púposságot, de könnyen kivehetőek a sütés után. 18-20 perc alatt süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben. Verjük fel a tojásfehérjéket, majd keverjük bele a sárgáját, és a többi hozzávalót is. Öntsük a tésztára az egészet, és még 10-20 percig süssük. Ha kihűlt, tálalhatjuk is!

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók: 10-10 dkg krémsajt, trapista sajt, vaj, 1-2 kanál tejföl, só, õrölt bors, reszelt szerecsendió, õrölt édesnemes pirospaprika, metélõhagyma.

  • Almaleves habgaluskával

    Hozzávalók: 4 db alma 8 szem aszaltszilva 2-3 evõkanál cukor reszelt citromhéj, 1/2 teáskanál fahéj õrölt szegfûszeg tejföl(zsírszegény) 1-2 kanál finomliszt a habgaluskához: 2 db tojásfehérje, 1 evõkanál kristálycukor 1,5 teáskanál õrölt fahéj.

  • Gesztenyés tejberizs

    Hozzávalók 4 személyre: 150 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej, 40 g rizs, 10 g cukor, 15 g gesztenyepüré, 5 g csokoládé.

  • Csirkemáj naranccsal

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 közepes nagyságú narancs, 5 dkg vaj, 1 mokkáskanál majoránna és borsmenta, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Perzsa joghurtleves

    Hozzávalók: 6 dl joghurt, 2 evõkanál tejföl, 2 dl víz, 4 kicsi uborka, 1 evõkanál fimomra vágott kapor, 5 dkg héjatlan mandula, 5 dkg mazsola, só.

  • Sajtos rúd

    Hozzávalók: 40 dk liszt, 10 dk reszelt sajt, 2 kk. só 1 mk szódabikarbóna, 25 dk Liga,
    1 ek tejföl, 2 sárgája.

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Hamis borjú vagdalt

    Hozzávalók: 50 dkg sovány sertésdagadó, 1,5 dl tejszín, fél citrom, só és törött fehér bors ízlés szerint, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;