rss
  • Absinth cocktail

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 cl Pernod, 3 cl víz, 1 öntet angostura, 1 öntet cukorszirup, koktélcseresznye, citromspirál.

    loading...

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd koktélos pohárba szûrjük, és cseresznyével, citromspirállal díszítjük.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gesztenyés muffin

    Hozzávalók:

    10 dkg étcsokoládé, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg puha vaj, 2 ek rum, 2 ek sárgabaracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipetnyi só, 5 dkg liszt, 1 tk sütõpor, a tetejére tejszínhab és õrölt fahéj

  • Katóka

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 2 tojás, 30 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, tejföl, kevés cukros tej, 2 evõkanál baracklekvár, 1/2 dl rum, 10 dkg vaj.

  • Spareribs (amerikai sült oldalas)

    Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 5 EK olivaolaj, 1 EK méz, 3 EK ketchup, 5 gerezd fokhagyma, 1-2 csepp Tabasco, só, bors.

  • Narancslekvár

    Hozzávalók: 6 db narancs, 2 db citrom, az elkészítésnél leírt mennyiségû cukor.

  • Retektzatziki és szalonnás csirkemellek

    Hozzávalók:

    A retektzazikihez: 1 nagy csomag retek, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl görög joghurt, só

    A csirkemellekhez: 60 dkg (három) csirkemell, 9 szelet szalonna, 2 ek. olaj, 2 ek. citromlé, 1 ek. õrölt római kömény, 1 ek. szárított oregánó, bors

  • Fagylalttal töltött sárgadinnye

    Hozzávalók: két kisebb sárgadinnye, 12 gombóc fagylalt, 20 szem meggy, ostya, tejszínhab, Triple-sec.

  • Gesztenyés rétes

    Hozzávalók:

    60 dkg készen vett vajas tészta, 40 dkg gesztenye, 40 dkg alma, 25 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg mazsola, 5 dkg zsemlemorzsa, õrölt fahéj, reszelt csokoládé.

  • Belga rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 30 dkg sajt, 10 dkg vaj, só.

  • Borsóleves nokedlivel

    Borsóleves nokedlivelA zöldborsót ételízesítős vagy sós vízbe feltesszük főni, majd hozzáadom a karikára vagy kockákra vágott sárgarépát. Ha mindkettő megpuhult,akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici piros paprikát adunk hozzá,és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítünk és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből, üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön, és csak utólag adjuk hozzá a borsót.

  • Kelkáposzta fõzelék marhapörkölttel

    Hozzávalók a fõzelékhez: 1 közepes kelkáposzta, 50 dkg burgonya, víz vagy erõleves, 4 evõkanál liszt, 1 evõkanál pirospaprika, só, bors. A marhapörkölthöz: 1,5 kg marhahús, 60 dkg vöröshagyma, olaj, só, bors, 2 evõkanál pirospaprika, 2-3 dl vörösbor.

  • Rakott csokis palacsinta

    Rakott csokis palacsintaMegsütjük a palacsintákat. Az elsőt margarinnal kikent sütőlapra helyezzük, megszórjuk reszelt csokoládéval, rátesszük a második palacsintát, azt megkenjük barackízzel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az összes palacsintát felhasználtuk. A legfelső palacsintát üresen hagyjuk, majd sütőben átforrósítjuk. Közben a tojásfehérjékből habot verünk. Hozzákeverjük a porcukrot és ezzel egyenletesen beborítjuk. Visszatesszük a sütőbe és a habot rózsaszínűre sütjük. Tortaszerűen felszeleteljük és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

  • Bajor csirkecomb

    Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál zsemlemorzsa, flekkenfûszer, késhegynyi õrölt bors.

  • Túrós-ananászos sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 25 dkg cukor
    - 25 dkg Rama margarin
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 tojássárgája
    - 3 kanál kakaópor

    A töltelékhez:

    - 50 dkg tehéntúró
    - 15 dkg cukor
    - 1 citrom héja lereszelve
    - 1 kockázott ananász konzerv
    - 2 kanál liszt
    - 3 tojássárgája
    - 5 tojásfehérje
    - 1 csomag vaníliás cukor

  • Pikáns húsgombóc

    Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 20 dkg rizs, 3 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 evõkanál mustár, 2 szelet kenyér, 5 dl marhahúsleves (kockából), 2 evõkanál frissen facsart citromlé, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, 15 szem kapribogyó, 1 tojássárgája, 2 babérlevél, só, õrölt bors.

  • Ká desszertje

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 3-4 evõkanál cukor, 1 doboz túró, 3-4 evõkanál cukor, baracklekvár, áfonya (lehet málna vagy eper is).

  • Golden Drink

    Hozzávalók: 2 cl vodka, 5 cl pezsgõ, 4 cl narancslé, 1 szelet narancs, 1 k.kanál áfonya.

  • Citrom zselatin

    Hozzávalók 2 személyre: 1,5 ek. zselatin, 2 citrom reszelt héja, 1 dl forró, száraz fehérbor, 4 ek. citromlé, 2 dl forró víz, 12 dkg cukor.

  • Sajtos hagymaleves

    Sajtos hagymalevesA hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ekkor a liszttel meghintjük, s együtt sütjük. Azután a borral és a levessel fölöntjük. Fölforraljuk, és közben megkeverjük, mert könnyen odaéghet. Majd kis lángon 20 percig főzzük. Közben a kenyeret felkockázzuk, sütőben megpirítjuk, majd trappista sajttal összekeverjük. A levest - ha kell - ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tányérokba merjük és a tetejére reszelt parmezánt szórunk díszítésként.

  • Palócleves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg sertéslapocka
    - 50 dkg zöldbab
    - 30 dkg burgonya
    - 20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen
    - 1-1 zöldpaprika és paradicsom
    - 1 vöröshagyma
    - 1/2 dl olaj
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 2 babérlevél
    - tárkony
    - õrölt bors
    - majoránna
    - csipet kömény
    - õrölt paprika
    - 1 csokor petrezselyem
    - só
    - 2-3 dl tejföl
    - 1 evõkanál liszt
    - pár csepp ecet

  • Gombapaprikás

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 3-4 szál petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 evõkanál zsiradék, liszt, pirospaprika, só.

loading...