rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Absinth cocktail

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 cl Pernod, 3 cl víz, 1 öntet angostura, 1 öntet cukorszirup, koktélcseresznye, citromspirál.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd koktélos pohárba szûrjük, és cseresznyével, citromspirállal díszítjük.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csipkebogyó szörp

    Hozzávalók: 1 kg csipkebogyó, 4 liter víz, 1-1,5 kg cukor, 10 g citromsav/liter.

  • Cukkini rakottas

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 30 dkg cukkini, 4 evõkanál olívaolaj, só, 30 dkg stracchino (olasz friss sajt, ami bármilyen más friss, lágy sajttal helyettesíthet?).

  • Rigó Jancsi torta

    Hozzávalók a tésztához: 7 tojás, 25 dkg cukor, 12 dkg liszt, 7 dkg kakaó, 5 dkg mogyoró, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só.

  • Grillezett zöldség

    Hozzávalók:

    4 kemény húsú paradicsom, 2 csõ kukorica, 2 fej fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál apróra vágott zöld fûszernövény

  • Mascarponés spagetti

    Hozzávalók:

    - spagetti
    - mascarpone
    - reszelt sajt
    - reszelt citromhéj
    - só
    - õrölt bors

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA zsemléket vízbe áztatjuk. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. A darált húshoz adjuk a kifacsart zsemléket, a nyers tojást, a hagymát, a reszelt fokhagymát, az összevágott petrezselymet, a mustárt, a kakukkfűt, a Piros Aranyat. Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, és jól összedolgozzuk a masszát. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olajjal, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a húsmasszát. Megszórjuk reszelt sajttal, majd a szélétől kissé elhagyva rászórjuk a tojáskarikákat, a kolbász karikákat, valamint a paprika darabokat.

  • Jeges erdei gyümölcstea málnával

    A már korábban elkészített, lehûtött gyümölcsteába tegyünk 1 kiskanál vaníliáscukrot és 2 -3 szem málnát vagy szedret. Jégkocka hozzáadása után a poharat friss eperrel díszítsük.

  • Káposztasaláta vörös káposztából

    Hozzávalók: 50 dkg vörös káposzta, 1 fej lilahagyma, 1 cékla, 2 sárgarépa, 1 ánizsgumó, 2 ek. felaprított petrezselyem, 7,5 dkg mazsola, 6 ek. zsíros joghurt, 1 ek. almaecet, 2 ek. édes dijoni mustár, 1 tk. méz, 1 gerezd fokhagyma, tengeri só, bors, rozskenyér.

  • Füstölés

    Füstöléssel úgy tartósíthatók a húsfélék, hogy közben még különleges ízzel gazdagodnak.

  • Déli sertésborda

    Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 30 dkg zöldpaprika, 50 dkg zöldbab, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 10 dkg lángolt kolbász, olaj.

  • Birsalmás csirkemáj

    Hozzávalók: 8 db csirkemáj, 1 közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte), 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 teáskanál cukor, ízlés szerint só és törött fekete bors, késhegynyi õrölt szegfûszeg.

  • Töltött szõlõlevél

    Nagyon jó tavaszi étel a töltött szõlõlevél, melyet tetszés szerint egressel, vagy sóskával lehet elkészíteni. A szõlõ leveleket jól megmossuk s gyenge ecetes vízben leforrázva állni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. Egyenlõ részben veszünk felsál és disznóhúst, megdaráljuk, feleannyi rizst veszünk, mint húst, egy tojást, pirított vereshagymát, kis törött borsót, sót, mindezt jól elkeverjük.

  • Román lángos

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 1 tojássárga, 1 fõtt burgonya, só, tej. A töltelékhez: 25 dkg túró, 1/2 dl tejföl, só, 2 csomó metélõhagyma, olaj.

  • Csirkemellsaláta

    Hozzávalók:

    1 db fõtt vagy sült csirkemell, 1 doboz spárgakonzerv (kb. 40 dkg-os), 15-20 dkg gomba, citromlé vagy ecet
    a mártáshoz: 3 db tojássárgája, 3 dl olaj, 1 dl sûrû tejföl, 1 púpozott kiskanál cukor, só, csipetnyi õrölt fehérbors, 1 kiskanál mustár, negyed citrom leve

  • Metélõhagyma-mártás

    Hámozott, tejben áztatott, kicsavart zsemlét szitán áttörünk, és a majonézmártáshoz keverjük. Kemény tojások sárgáját szitán áttörjük, és a zsemlével elkevert majonézmártáshoz adjuk. Sózzuk, törött fehér borssal, citromlével ízesítjük, hozzákeverjük a finomra vágott metélõhagymát és a tejfölt.

  • Bajai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek õrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erõs paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor.

  • Nápolyi zöldségleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 karalábé, 1/4 zeller, 1 citrom, 1 kk levesizesítõ, 1 kk paradicsompüré, 10 dkg parmezán, õrölt bors, só.

  • Töltött zsömle

    Hozzávalók:

    - 6 db zsemle
    - 1/2 kg túró
    - 10 dkg barna cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 2 db tojás
    - 15 dkg friss eper
    - 1/2 l tej vagy egy doboz madártej

  • Májszelet

    Hozzávalók: Borjúmáj 70 dkg, tojás 2 db, morzsa 15 dkg, liszt 3 dkg, só 1 késh., zsír 1/4 kg.

  • Rizsbor

    Hozzávalók: 1 kg rizs, (törtrizs is megfelelõ), 1,5 kg cukor, 20 dkg mazsola, 3 db. citrom karikára vágva, 10 – 10 szem szegfûszeg, szegfûbors, 1 dkg élesztõ.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...