2024.04.25. - Márk

Cukkinis tésztasaláta

Hozzávalók: 25 dkg tészta, egy cukkini, 1 fej hagyma, 2 dl fõzõtejszín, só, õrölt bors, 3 evõkanál fehérborecet, fél csomag rukkola, fél marék magozott tökmag.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát enyhén sós vízben megfõzzük, leszûrjük, leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett tésztát salátatálban elkeverjük az ecettel. A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk. A cukkinivégeket levágjuk, a cukkinit hosszában felszeleteljük, majd ferdén vágva felcsíkozzuk. 2 evõkanálnyi olajon serpenyõben megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a cukkinicsíkokat, pár percig pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, ízesítjük sóval, õrölt borssal.

A rukkolát megmossuk, leszárítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Helyette fejes salátát is használhatunk. A tökmagot serpenyõben olaj hozzáadása nélkül halványbarnára pirítjuk. A tejszínes-cukkinis öntetet a tésztához adjuk, óvatosan elkeverjük. Hozzáadjuk a rukkolát, ezzel is összeforgatjuk. A fenyõmaggal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!