Hozzávalók: 4 db paradicsom, 1 nagy hagyma, 1 db kaliforniai paprika, 1 nagyobb padlizsán, 50 dkg cukkini, 4 ek olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 marék bazsalikom, 125 ml paradicsomlé, 125 ml tejszín, 2-3 ek reszelt parmezán, só és bors.
A paradicsomokat tegyük rövid idõre (kb. 10 másodperc) forró vízbe, majd hideg vízzel öblítsük le. Hámozzuk meg, vágjuk negyedekbe, és a magos-kocsonyás részt vágjuk ki. Valamennyi zöldséget vágjunk falatnyi darabokra, illetve 1 cm-es szeletekre. A fokhagymát, hagymát és a bazsalikomot szeleteljük fel vékonyan.
Egy nagy serpenyõben forrósítsunk meg 2 ek olajat, pirítsuk meg benne a zöldségek felét (kivéve paradicsom és fokhagyma), majd egy következõ fordulóval a másik felét. A második adaghoz adjuk a fokhagymát. A pirított zöldségeket tegyük egy nagy tûzálló formába, adjuk hozzá a paradicsomot és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, és óvatosan keverjük össze.
Az öntethez keverjük el a paradicsomlevet a tejszínnel, öntsük a zöldségekre. Szórjuk meg a reszelt parmezánnal. 230 fokos sütõben – kb. 30 percig – szép barnára sütjük.
Jó étvágyat!