2024.05.13. - Szervác, Imola

Csõben sült mediterrán zöldségek

Hozzávalók: 4 db paradicsom, 1 nagy hagyma, 1 db kaliforniai paprika, 1 nagyobb padlizsán, 50 dkg cukkini, 4 ek olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 marék bazsalikom, 125 ml paradicsomlé, 125 ml tejszín, 2-3 ek reszelt parmezán, só és bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A paradicsomokat tegyük rövid idõre (kb. 10 másodperc) forró vízbe, majd hideg vízzel öblítsük le. Hámozzuk meg, vágjuk negyedekbe, és a magos-kocsonyás részt vágjuk ki. Valamennyi zöldséget vágjunk falatnyi darabokra, illetve 1 cm-es szeletekre. A fokhagymát, hagymát és a bazsalikomot szeleteljük fel vékonyan.

Egy nagy serpenyõben forrósítsunk meg 2 ek olajat, pirítsuk meg benne a zöldségek felét (kivéve paradicsom és fokhagyma), majd egy következõ fordulóval a másik felét. A második adaghoz adjuk a fokhagymát. A pirított zöldségeket tegyük egy nagy tûzálló formába, adjuk hozzá a paradicsomot és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, és óvatosan keverjük össze.

Az öntethez keverjük el a paradicsomlevet a tejszínnel, öntsük a zöldségekre. Szórjuk meg a reszelt parmezánnal. 230 fokos sütõben – kb. 30 percig – szép barnára sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!