rss
  • Mustos marha

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, fél l must, 2 húsleveskocka, 1 sárgarépa, egy gyökér, késhegynyi pirospaprika, késhegynyi frissen õrölt feketebors, 1 dl tejföl, só.

    A húst 1 liter vízben a leveskockákkal, a gyökérfélékkel, a paprikával, a borssal és némi sóval puhára fõzöm. A megfõtt húst felszeletelem és egy elõmelegített tálra teszem. Turmixban összepürésítem a gyökérféléket, majd felfõzöm a musttal és 2 dl húslevessel. Tejföllel finomítom, sózom, borsozom és a hússzeletekre öntöm.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mézes zserbó

    Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt, 6 dkg zsír vagy 10 dkg margarin, 16 dkg cukor, 2 egész tojás, 5 evõkanál olvasztott méz, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: 600 g sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 60 ml olaj, 2 db babérlevél, 1 kk. paprika, 50 g liszt, só, õrölt bors, 2 ek húsleves esszencia.

  • Alufóliában sült gyömbéres hal

    Hozzávalók: 80 dkg tonhalfilé, 2 evõkanál frissen reszelt gyömbér, vagy 1 csapott evõkanál gyömbérpor, 4 szál zöldhagyma, 12 fej gomba, 2 evõkanál olaj, 4 evõkanál fehérbor, só.

  • Párolt káposzta

    A káposztát vékony szálakra vágjuk, besózzuk, és 1 óra hosszat állni hagyjuk. A sóból kicsavarjuk, az olajban rózsaszínûre pirított reszelt hagymával együtt, törött borssal ízesítve, fedõ alatt puhára pároljuk.

  • Forró csók

    Hozzávalók: 2 banán, 1 narancs leve és reszelt héja, 5 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, a díszítéshez néhány gerezd narancs és 2 kanál felvert tejszínhab.

  • Csokoládé: Ízek és desszertek

    A csokoládékóstolás kézikönyve, 40 csokoládés recepttel és ínycsiklandó fotókkal, trükkökkel, ötletekkel, tanácsokkal.

  • Almamártás

    1/2 kg savanyú almát meghámozunk, darabokra vágjuk és beletesszük a
    2 evõkanál liszttel, tejfellel készített habarásba.

  • Svéd gombasaláta

    A gombát felszeleteljük,megmossuk. A hagymát vékony karikára vágjuk, olajban pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, paradicsompürét, sót, borsot,babérlevelet, citromlevet. Puhára pároljuk. Kihûlés után kimerjük az olajból és tálaljuk.

  • Bográcsgulyás

    Hozzávalók:

    80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, köménymag, majoránna, 20 dkg lecsó, 50 dkg burgonya, csipetkebetét

  • Pulykaragu leves

    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé, 1 fej vöröshagyma, 1 dl olaj, só, õrölt fekete bors, kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél, 1 liter csontlé (lehet húsleveskockából is), 20 dkg vegyes zöldség, 1 cikk zeller, 10 dkg gomba, 2 dl tejszín, 1evõkanál tárkonyecet, néhány csepp citromlé.

  • Gombás máj

    Hozzávalók:

    30 dkg marhamáj, 40 dkg gomba, 1 darab póréhagyma, 1 db vöröshagyma, bors, bazsalikom, kakukkfû, só, szójaszósz, petrezselyem, 2 dl fõzõtejszin, liszt, szerecsendió

  • Klasszikus gyümölcstál

    A klasszikus gyümölcstál tartalmaz:sárgadinnyét, háromféle almát, (zöldet, sárgát és pirosat), körtét, nasikörtét, lime-ot, mandarint, fehér és rozé szõlõt, kiwit, ananászt, valamint a legfinomabb trópusi ínyencséget, a mangót.

  • Sóskaleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg sóska
    - 5 evõkanál étolaj
    - 5 evõkanál liszt
    - 6-7 evõkanál kristálycukor
    - 6 dl víz
    - 2 dl tej
    - csipetnyi só
    - 4 db tojás

  • Káposztasaláta

    Egy kg fehér és egy kg vörös káposztát külön-külön meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk -, és 2-2 evõkanál sóval meghintve másnapig állni hagyunk. Ezután kicsavarjuk, deszkán szétterítjük, 1 kávéskanál tört köménymaggal és 4 evõkanál porcukorral behintjük. Két dl ecetet ízlés szerint hígítva felforralunk és hûlni hagyjuk.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Gesztenyés kocka

    Gesztenyés kockaA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát rásimítjuk.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Franciasaláta

    FranciasalátaA zöldségeket megtisztítjuk, megpucoljuk majd megfőzzük. (Ha nem mirelit zöldségekből készítjük a salátát, akkor a répát csak a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és a felaprított ecetes uborkát. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük. Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük. Jól lehűtve kínáljuk. Ha valaki kicsit szeretné "tartalmasabbá" tenni, vágható bele néhány karika virsli is.

  • Sörösen sült csirkecomb

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkecomb
    - 4 db nagy vöröshagyma
    - 8 gerezd fokhagyma
    - 4 szelet vékony füstölt szalonna
    - 2 ek olaj
    - 4 tk cayenne bors
    - 2 ek mustár
    - 2 tk õrölt kömény
    - 4 db babérlevél
    - 1,5 dl sör
    - só
    - frissen õrölt bors
    - tetszõleges húsfûszer
    - petrezselyem

  • Ecetes sárgadinnye

    Hozzávalók: 1 kg sárgadinnye, 30 dkg cukor, 2 dl borecet, 1 késhegynyi bors, szalicil.