rss
  • Mustos marha

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, fél l must, 2 húsleveskocka, 1 sárgarépa, egy gyökér, késhegynyi pirospaprika, késhegynyi frissen õrölt feketebors, 1 dl tejföl, só.

    A húst 1 liter vízben a leveskockákkal, a gyökérfélékkel, a paprikával, a borssal és némi sóval puhára fõzöm. A megfõtt húst felszeletelem és egy elõmelegített tálra teszem. Turmixban összepürésítem a gyökérféléket, majd felfõzöm a musttal és 2 dl húslevessel. Tejföllel finomítom, sózom, borsozom és a hússzeletekre öntöm.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mustáros kakasmell

    Hozzávalók:

    1 kakas melle (kb. 60-80 dkg), só, 3 dl olaj, 6 ek. mustár, 1 késhegynyi bors, 4-5 szegfûszeg, 2 kis fej vöröshagyma

  • Tepsis krumpli

    A meghámozott burgonyát vékony hasábokra vágjuk, egy tepsibe töltjük az olajat, amit sütõben felforrósítunk, majd beletesszük a hasábburgonyát, sózzuk és 200c-on kb. 50 perc alatt aranysárgára sütjük. Végül ízlés szerint pirospaprikával megszórjuk.

  • Alföldi húsgombóc

    Hozzávalók: 25 dkg burgonyás tészta, 30 dkg sertéslapocka, 1 hagyma, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só, õrölt bors, pirospaprika, petrezselyem, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.

  • Indonéz palacsinta

    Hozzávalók: az egyszerû palacsinta hozzávalói, 5 dkg kókuszreszelék, 3 dkg vaj, 1 csapott teáskanál currypor, késhegynyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanál törött feketebors, 1 mokkáskanál sütõpor.

  • Bundás alma

    Hozzávalók:

    5 szép alma, 12 dkg rizsliszt, a palacsintatésztához: 10 dkg rizsliszt, 4 dl tej, 3 tojás

  • Sertésszelet diós szószban

    Sertésszelet diós szószbanA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és pirosra sütjük a hússzeleteket. Oldalanként kb. 3-4 perc kell, majd félretesszük, és melegen tartjuk őket. A visszamaradt szaftra öntjük a konyakot, kiforraljuk belőle az alkoholt. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, enyhén megpirítjuk, majd belekeverjük a mézet, és a diót. Karamellizáljuk. Végül hozzáadjuk az Erős Pistát, a tejszínt, és folyamatos keverés mellett szószos állagúra sűrítjük. Tálaláskor a hússzeleteket meglocsoljuk a szósszal, megszórhatjuk tört dióval.

  • Sült banán zöldborssal és ketchuppal

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöldbors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg héjában fõtt burgonya, 1 kk reszelt hagyma, 1 ek szûrt citromlé, 1 csipet fûszerpaprika, ízlés szerint édesítõszer és só.

  • Tojáspörkölt

    Hozzávalók: 8 tojás, 1 fej hagyma, olaj, pirospaprika, só, bors.

  • Teák

    Fedezze fel a teázás õsi gyökereit. szertartásait és hagyományait, amelyek lágyan körülvesznek minket. Csodálkozzon rá, hány meg hány fajtáját és variációját termesztik szerte a világban.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók: 60 deka sovány marhahús, 5 deka füstölt szalonna, 1 nagyobb fej vöröshagyma, paradicsom, zöldpaprika,, késhegynyi törött bors,só.

  • Sütõtökös pikáns édesség

    Hozzávalók: 1 kisebb amerikai sütõtök, 2 birsalma, citromlé, cukor, tejszín.

  • Sajtos, sonkás omlettekercs

    Hozzávalók: 7 tojás 1 ek liszt, 1+5 ek reszelt sajt, 6-8 szelet gépsonka, 1 ek vágott petrezselyemzöld, 1 mk só, 2 mk olaj, alufólia.

  • Padlizsánkrém

    A padlizsánt egészben megsütöm a gázlángra helyezett lángelosztó szitán, vagy egyenként a gázrózsán. Jó elõtte megszurkálni, mert néha érdekes dolgokat mûvel a héja alatt keletkezõ gõz, és ugyancsak jó sütés közben forgatni.

  • Tepsis burgonya LUPO módra

    Hozzávalók: burgonya, sertéstarja, füstölt szalonna ill. bacon, vöröshagyma, tejföl, sajt, margarin, vegeta, liszt.

  • Joghurtos sütemény

    Hozzávalók: 1 nagy pohár gyümölcsös joghurt, 2 pohár (a joghurtos pohár a mérce) liszt, 1 pohár cukor, fél pohár étolaj, 4 tojás, 1 csomag sütõpor.

  • Csokoládédesszert

    A tojást a cukorral kikeverjük, majd robotgéppel, a legmagasabb fokozaton krémesre verjük. Gõz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd belekeverjük az olvasztott vajat is. Ha langyosra hûlt, belekeverjük a tojáskrémet.

  • Marinált gomba

    Hozzávalók: 1 hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 8 ek olivaolaj, fél kg gomba, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 citrom leve, só, bors.

  • Barnára párolt savanyú káposzta

    Egy jó kanál zsírt fölolvasztunk egy lábasban s beleteszünk két kanál cukrot és barnára pirítjuk. Egy fél vereshagymát apróra vágva beletesszük a pitított cukorba s tovább pirítjuk a hagymával is.

  • Töltött szõlõlevél

    Nagyon jó tavaszi étel a töltött szõlõlevél, melyet tetszés szerint egressel, vagy sóskával lehet elkészíteni. A szõlõ leveleket jól megmossuk s gyenge ecetes vízben leforrázva állni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. Egyenlõ részben veszünk felsál és disznóhúst, megdaráljuk, feleannyi rizst veszünk, mint húst, egy tojást, pirított vereshagymát, kis törött borsót, sót, mindezt jól elkeverjük.