rss
  • Székelykáposzta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 1 kg savanyú káposzta+1 fej vöröshagyma, 1 vöröshagyma a pörkölt alá, zsír, pirospaprika, õrölt fehérbors, só, 3-4 babérlevél, 2 teáskanál sûrített paradicsom, 2 nagy pohár tejföl.

    A húsból szokásos módon a hozzávalókkal együtt "sertéspörköltet" készítünk. Kevés vízben föltesszük a káposztát fõni, belekarikázunk egy nagy fej vöröshagymát, egy evõkanál zsírt, hogy hamarább puhuljon. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a szintén puhára fõtt savanyú káposztához. Ha a káposzta és a hús együtt megfõtt, ráöntjük a két nagy pohár tejfölt, és készre fõzzük. Összeérve nagyon finom, jól melegíthetõ kiadós étel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kapros túrós rétes

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 1 dkg gríz, 2 tojás, 2 evõkanál apróra vágott kapor, 2 dl tejföl, só.

  • Sajtos-bundás hús

    Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj (csont nélkül), liszt, 2 tojás, 10 dkg trappista sajt reszelve, só, olaj a sütéshez;

  • Rakott káposzta üvegben

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 80 dkg sertéslapocka, 30 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg zsír, 3 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, kevés pirospaprika, 15 dkg füstölt kolbász.

  • Roston sült amúr

    Párolt vegyes zöldség (mélyhûtött) éppencsak annyi olajjal ,amennyivel a teflont kikentem.

  • Sissy torta

    Hozzávalók: A tésztához: 7db tojás sárgája, 60 g porcukor, (kihabosítani) 7 db tojásfehérje, 60 g kristálycukor,(kemény habnak) 70 g liszt, 10 g sütõpor, 70 g pirított darált mandula. Krémhez: 50 g vaníliás pudingpor, 500 ml tej, 150 g kristálycukor, 10 g vaníliás cukor. Díszítéshez: 150 g étcsoki, 50 g pirított mandula, 50 ml Sissy krémlikõr.

  • Párizsi túrógombócszeletek

    Hozzávalók: 75 dkg túró, 6 db tojás, 14 dkg búzadara, 10 dkg liszt, 5 dl olaj, 2 dkg só.

  • Tejfölös gombóc

    Hozzávalók: vaj 7 dkg, liszt 20 dkg, tojás 3 db, tejföl 3 dl, vaj 5 dkg, morzsa 2 dkg, só 1 késh.

  • Almás sütemény a reggeli kávéhoz

    Hozzávalók: 2 dl olvasztott fõzõmargarin, 2 dl méz, 2 dl enyhén összehabart tojás, 1 teáskanál vanília, 4 dl finomliszt, 1 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 2 dl joghurt, 4 dl apró kockákra vágott alma.

  • Majonézes céklasaláta

    15 dg tisztára mosott céklát hámozzunk meg, és sajtreszelõn reszeljük le. Ezután mossunk meg 15 dg jonatánalmát, és kettévágva távolítsuk el a magházát, majd káposztareszelõn héjastól reszeljük le. Végül az egészet keverjük össze fél adag tartármártással.

  • Húsvéti narancsos sárgarépa leves

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 1csomag újhagyma 1-2 ek olívaolaj, 4 dl húsleves, 125 ml fõzõtejszín, 2 db narancs, só, õrölt fehér bors, esetleg kevés cukor, kapor;

  • Répafõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg sárgarépa
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 ek. tejföl
    - 1 ek. paradicsompüré
    - petrezselyemzöld
    - zsír, só

  • Karácsonyi burgonya (fenyõchips)

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, olaj a kisütéshez, só.

  • Kaviáros falatok

    Hozzávalók 8 személyre (kb. 40 darab): 4 db kifli, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája, 10 dkg kaviár, 2 db ecetes uborka, 1 citrom.

  • Sajttal töltött húsgombóc

    Hozzávalók: 2 szikkadt zsemle, 2 kis fej vöröshagyma, 15 dkg juhsajt, 1 kávéskanál mustár, 50 dkg darált hús, 1 tojás, só, bors, 2 evõkanál olaj, 4 db ecetes uborka.

  • Tárkonyos malacleves

    Hozzávalók: 40 dkg malachús, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 csomag tárkony, 1 dl tárkonyecet, 2 dl tejföl, 5 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 5 dkg kiskocka tészta, só, bors.

  • Különleges babos rétes

    Hozzávalók

    4 réteslap, 40 dkg fehérbab, 8 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaníliás porcukor, 5 dkg vaj, 3 tojás,1 rúd vanília, 1 citrom reszelt héja

  • Uborkamártás

    A télire eltett savanyított uborkákból kettõt-hármat egész vékony szeletekre vágunk s az elkészített sárgás rántásba beletéve...

  • Tejesszelet

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 3 evõkanál víz
    - 25 dkg étcsokoládé
    - 8 dkg margarin

    A krémhez

    - 8 dl habtejszín
    - 3,75 dkg zselatin
    - 3,75 dl tej
    - 5 csomag vanilliáscukor
    - 5 evõkanál kristálycukor

    A tepsi kikenéséhez

    - finomliszt
    - margarin

    A tésztához

    - 1 csapott kiskanál mézes sütemény fûszerkeverék
    - 1 csomag sütõpor
    - 4 dkg kakaópor
    - 30 dkg finomliszt
    - 6 evõkanál víz
    - 20 dkg kristálycukor
    - 8 tojás
    - 8 dkg margarin

  • Almás rakott burgonya

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg burgonya, 4 tojás, 2 közepes fej hagyma, 30 dkg sampinyon gomba, 2 nagy savanykás alma, 2 evõkanál citromlé, 1 kis csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 8 dkg vaj/ margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg Trappista / Edami sajt

  • Borsodi palacsinta halom

    Hozzavalok: 10-12 db palacsinta, 1 pupozott ek. kakaopor, 10-10 dkg daralt dio es baracklekvar, 2 alma, 4 tojasfeherje, 4 ek. porcukor, 1 kk. rum, 1 ek. malnaszorp, 1 mk. orolt fahej;