2024.03.29. - Auguszta

Székelykáposzta

Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 1 kg savanyú káposzta+1 fej vöröshagyma, 1 vöröshagyma a pörkölt alá, zsír, pirospaprika, õrölt fehérbors, só, 3-4 babérlevél, 2 teáskanál sûrített paradicsom, 2 nagy pohár tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húsból szokásos módon a hozzávalókkal együtt "sertéspörköltet" készítünk. Kevés vízben föltesszük a káposztát fõni, belekarikázunk egy nagy fej vöröshagymát, egy evõkanál zsírt, hogy hamarább puhuljon. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a szintén puhára fõtt savanyú káposztához. Ha a káposzta és a hús együtt megfõtt, ráöntjük a két nagy pohár tejfölt, és készre fõzzük. Összeérve nagyon finom, jól melegíthetõ kiadós étel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!