rss
  • Dinnye finomság

  • Share on Tumblr

    Összetevõk kekszes keverék: 1/2 kg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 1 cs margarin, 1 kevés tej, hogy a massza összeálljon.

    Piros: 20 dkg dió, 1 db piros ételfesték, kevés rum vagy aroma, 1 csomag csokidara.

    Zöld: kb. 5-6 dkg kókuszreszelék, 1 db zöld ételfesték.

    A kekszes keverék hozzávalóit összegyúrom, majd kettéveszem. Egyik adag kekszes keverékhez (ez lesz a piros) hozzáadom a diót, az ételfestéket, a kevés rumot, és a csokidarát (ebben a sorrendben).

    A másik adaghoz (ez lesz a zöld) hozzáadom a kókuszt, és a zöld ételfestéket.

    A piros tésztából kb. 10-11 nagyobb golyót formálunk, majd ugyanennyi zöld golyót. A zöldet kicsit kilapítjuk, és vékonyan a piros golyót bevonjuk vele. Ha eldeformálódik, kicsit gömbölyítjük. Tálcára rakjuk, és hûtõben 1 napig pihentetjük.

    Másnap felvágjuk: elõször félbe, majd a feleket 3 gerezdre, így egy dinnyébõl 6 kis szeletke lesz.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Diós kockák

    Hozzávalók: 17 dkg méz, 40 dkg liszt, 15 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 1/2 csomag sütõpor, 1/2 citrom héja és leve, 15 dkg málnadzsem. Tojásfehérje hab: 3 fehérje, 10 dkg darált dió, 10 dkg cukor.

  • Madártej

    Hozzávalók:

    1,5 liter tej
    15 dkg cukor
    4 tojás
    1 evõkanál liszt
    1 zacskó vaníliás cukor
    csipetnyi só.

  • Fûszeres paradicsomos párolt tök

    Hozzávalók 4 személyre: 1 hosszúkás tök (kb. 1 kg), 3 nagy paradicsom, 10 dkg padlizsán, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1,2 dl zöldségerõleves, olaj, só, chili, 1 babérlevél, a díszítéshez citromhéj és friss (thai) bazsalikom

  • Gyümölcsszósz

    Hozzávalók:

    1 üveg meggybefõtt
    3 db alma
    5 evõkanál liszt
    4 dl tej
    2 dl tejföl
    szegfûszeg
    õrölt fahéj
    1 csomag vaníliás cukor
    1 lapos teáskanál só
    4 evõkanál cukor

  • Krémes áfonyaleves

    Krémes áfonyalevesAz áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Egy percnyi főzés után szitán áttörjük. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítsük ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzzük, majd leszűrve hozzáöntjük a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, majd 5 percig együtt forraljuk. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük, ezután sűrítsük be vele a forrásban levő levest. Felforraljuk, és csészékben tálaljuk. Hidegen is, melegen is nagyon finom!

  • Csirkehúsos torta

    Hozzávalók:

    1,2 kg-os csirke, a húsleveshez: 1 dl víz, 1 sárgarépa, 1 zeller, fél-fél csokor petrezselyem és zellerlevél, só; a tésztához: 40 dkg leveles tészta, 2 doboz ananász (darabolt, konzerv), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 3 cl konyak, 2 evõkanál liszt, 2-2 dl száraz fehérbor és húsleves, 3 tojássárgája

  • Kókuszkocka

    Hozzávalók: 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 tojás, 3 ek méz, kevés tej, 1 sütõpor.

  • Kiwiturmix

    Hozzávalók: 80 dkg kiwi, 1 dl méz, fél citrom héja, 1,5 liter tej, õrölt fahéj.

  • Tejfölös lecsó

    Hozzávalók:
    5-6 nagyobb zöldpaprika, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 4-5 dkg zsír vagy 4 evõkanál olaj, 1 bõ teáskanál pirospaprika / édes /, 2 paradicsom, 1 teáskanál liszt, 1 dl tejföl, só ízlés szerint.

  • Tiramisu banánosan

    Hozzávalók:

    - 4 tojássárgája
    - 8 evõkanál porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 40 dkg mascarpone
    - 5 dl tejszín
    - 25 db babapiskóta
    - 1 csésze kakaóital
    - 2 db banán

  • Adventi muffin

    Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg mazsola, 3 evõkanál barackpálinka, 12,5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 25 dkg liszt, fél csomag sütõpor, fél mokkáskanál õrölt fahéj, fél mokkáskanál mézeskalács fûszerkeverék, 2 tojás, 1 evõkanál méz, fél dl tej.

  • Camembertes-mogyorós palacsinta

    Palacsintatészta: 2,5 dl tej, 2 tojás, 7 ek liszt, csipetnyi cukor és só, olaj a sütéshez. Töltelék: 25 dkg Brie 10 dkg darált mogyoró.

  • Olaszos tészta

    Hozzávalók:

    Kockázott baconszalonna, friss csiperke gomba, 3-féle sajt -ebbõl egy füstölt legyen, oregánó, szerecsendió, bazsalikom, fõzõtejszín, szarvacska tészta

  • Mandulában sült szilva

    Hozzávalók: 40 dkg szép, nagy szemû, magvaváló szilva, 10 dkg darált mandula, 2 db egész tojás, kevés porcukor a tetejére.

  • Újhagyma szárából készült krémleves

    Hozzávalók:

    - nagy csokor újhagyma zöld szára
    - 1 nagy krumpli
    - 1 petrezselyemgyökér
    - 1 fokhagyma
    - 1 púpos evőkanál tejföl
    - só

  • Epres-rebarbarás krémleves

    Epres-rebarbarás krémlevesAz epreket megmossuk és egy edénybe tesszük. A rebarbara szárakat megtisztítjuk és összevágjuk kb. 2 centis darabokra, majd belerakjuk az eper mellé a lábasba. Rászórjuk a cukrot és ráfacsarjuk a negyed citrom levét (ez azért is fontos, mert a citromlé segít megtartani a szép piros színt) és alaposan összekeverjük. Majd felöntjük fél liter vízzel és feltesszük kb. 15 percre főni. A negyed óra letelte után beledobjuk a mentaleveleket is és botmixerrel az egészet alaposan leturmixoljuk. Végül felöntjük a tejszínnel, hagyjuk felrottyanni és elzárjuk alatta a gázt.

  • Gyümölcsös fagylaltkehely

    Hozzávalók:

    30 dkg málna, 2 szelet ananász, 4 fél õszibarack (befõtt), 6 evõkanál málnalikõr, 1/2 liter vaniliafagylalt, 2 dl tejszínhab, 1 csomag vaniliáscukor, 6 evõkanál tojáslikör

  • Juhtúrós pogácsa

    Hozzávalók:

    30 dkg finomliszt, 10 dkg juhtúró, 15 dkg margarin, 2 dkgélesztõ, 2 db tojássárgája, 1db egész tojás, 35-40 dkg reszelt trappista sajt, 1 dl tejföl, zsír, só.

  • Csirkemáj fehérborban

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, liszt, só, bors, 4 ek. olaj, 20 dkg szeletelt gomba, 1 zöldhagyma vagy kis fej hagyma aprítva, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 1 babérlevél, 4-6 ek. aprított petrezselyem.

  • Birkapörkölt

    Hozzávalók:

    1-1,5 kg vegyes, csontos birkahús, 15 dkg zsír vagy olaj, 2-3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, ízlés szerint só, pirospaprika, cseresznyepaprika, mustár, vörösbor