2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Pálma

Hozzávalók: 40 dkg jó minõségû étcsokoládé, 30 dkg cukor, 250 g vaj, 6 tojás, 10 dkg liszt, egy marék mogyoró vagy dió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt melegítsd elõ 180 fokra. A vajat olvaszd meg, majd keverd habosra a cukorral. A csokoládét vízfürdõben olvaszd fel.

Add a vajas cukorhoz a tojássárgáját, a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd az olvadt csokoládét. A végén pedig az apró darabokra tört mogyorót vagy diót. Keverd simára a tésztát. Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltsd, körülbelül kétharmadig, told a sütõbe, és süsd 40 percig. Nem baj, ha a közepe egy kicsit krémes marad. Vaníliafagyi dukál mellé.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!