2024.04.19. - Emma

Csirke ragu

Hány személyre: 2 ek. étolaj, 6-8 szelet kicsontozott sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dl víz, 1 doboz gyorsrizs, 20 dkg reszelt mozzarella. A mártáshoz: 3 1/2 dl chiliszósz, 1 csésze ketchup, 1/2 csésze barna cukor, 2 ek. méz, 1 ek. worcester-mártás, 1 ek. erõspaprika-krém, 1 tk. õrölt gyömbér, 1/2 tk. currypor, 1/4 tk. bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Dolgozzuk össze a mártás hozzávalóit és kezdjük el hevíteni. Ha felfõtt tegyünk rá fedõt és takarékon 10 percig fõzzük. Vágjuk kockára a húst és az olajon süssük egy negyed óráig, majd keverjük hozzá az összevágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk néhány percig, majd öntsük le a zaftját.

A rizst fûzzük ki a vízben és ha elkészült dolgozzuk össze a hússal, valamint a mártással és kanalazzuk és tûzálló tálba. Elõmelegített sütõbe tegyük egy 20 percre, ezután hintsük meg a sajttal és 5 perc alatt készre is pirítjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!