rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Csirke ragu

  • Share on Tumblr

    Hány személyre: 2 ek. étolaj, 6-8 szelet kicsontozott sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dl víz, 1 doboz gyorsrizs, 20 dkg reszelt mozzarella. A mártáshoz: 3 1/2 dl chiliszósz, 1 csésze ketchup, 1/2 csésze barna cukor, 2 ek. méz, 1 ek. worcester-mártás, 1 ek. erõspaprika-krém, 1 tk. õrölt gyömbér, 1/2 tk. currypor, 1/4 tk. bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Dolgozzuk össze a mártás hozzávalóit és kezdjük el hevíteni. Ha felfõtt tegyünk rá fedõt és takarékon 10 percig fõzzük. Vágjuk kockára a húst és az olajon süssük egy negyed óráig, majd keverjük hozzá az összevágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk néhány percig, majd öntsük le a zaftját.

    A rizst fûzzük ki a vízben és ha elkészült dolgozzuk össze a hússal, valamint a mártással és kanalazzuk és tûzálló tálba. Elõmelegített sütõbe tegyük egy 20 percre, ezután hintsük meg a sajttal és 5 perc alatt készre is pirítjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Füstölt halsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla), 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Sertéssült rizzsel

    Hozzávalók:

    50 dkg sertéscomb, 3 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál szójaszósz, csipetnyi pirospaprika; az ananászos rizshez: 40 dkg ananász, 1 hagyma, 5 dkg thai rizs, 2 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, 3 dl tej, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg mogyoró, 1 kávéskanál koriandermag, õrölt bors

  • Rukkolás, narancsos céklasaláta

    Rukkolás, narancsos céklasalátaA céklát héjastól jó alaposan megmossuk és egy tepsire kiterítünk alufóliát, és rárakjuk a céklákat. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk a céklákat és becsomagoljuk. Előmelegített, forró sütőben puhára sütjük, ha kihűlt, megpucoljuk, szeletekre vágjuk. A rukkolát alaposan megmossuk, a narancsot meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A maradék olívaolajat összekeverjük a mézzel és a citromlével majd egy kicsit megsózzuk. A salátát összeállítjuk végül meglocsoljuk az öntettel. Szezámmaggal megszórjuk.

  • Sajtos csirkemell

    A csirkemelleket kicsontozzuk és mindegyiket pirospaprikás, füszerezett lisztbe forgatjuk.

  • Sajtos-sonkás rizspogácsa

    Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs, (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, 1 mk törött fehér bors, 1 tk csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Sült rizs rákkal

    Hozzávalók: 2 tojás felverve, 1 közepes vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 25 dkg fõtt sonka, 2 ek mogyoró olaj, 25 dkg thai illatos rizs, 5 dkg zöldborsó, 2 ek szójaszósz, 25 dkg konyhakész koktélrák.

  • Café Flambé

    Hozzávalók 4 csészéhez: 5 cl presszókávé, 8 cl Cognac, 8 db kockacukor, 1 narancs.

  • Bableves

    Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só.

  • Karotta leves

    Hozzávalók: 2 csokor zsenge karotta (apró sárgarépa), 2 tyúkhúsleves-kocka, 2 dl tejföl, 2 evõkanál olaj, 1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor, 1 diónyi vöröshagyma, 1 púpozott teáskanál liszt, 1-1 teáskanál piros fûszerpaprika, majoránna, 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só.

  • Golden Drink

    Hozzávalók: 2 cl vodka, 5 cl pezsgõ, 4 cl narancslé, 1 szelet narancs, 1 k.kanál áfonya.

  • Harcsapörkölt

    Hozzávalók 5 személyre:

    1 kg 40 dkg harcsa, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg rétesliszt, 5 dkg tejföl, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg étolaj, 2 dkg só, babérlevél, húsleveskocka

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz.

  • Tejes-habos eperturmix

    Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefõtt, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál méz,1 dl behûtött tej,1/2 dl behûtött tejszín,1 kisebb kivi, 1-2 citromfû levélke.

  • Zöldbab leves

    Körülbelül, egy negyed kiló szép friss zöldbabot két-három részre vágunk s azt sós vízben puhára megfõzzük.

  • Sárgadinnyeleves hidegen

    Hozzávalók:

    1kg sárgadinnye, 10 dkg porcukor, 0,5 dl borpárlat, 1 dl édes fehérbor, 2 dl tejszín, 1 db citrom, só, szegfûszeg, egész fahéj, egész fehér bors

  • Gyömbéres túrókrém

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 4 db tojássárgája, 4 dl tejszín, 15 dkg mazsola, 1 dkg gyömbér, 20 dkg porcukor.

  • Tojássaláta

    Hat tojást keményre fõzünk, megtisztítunk és karikára vágunk. 3-4 db közepes nagyságú burgonyát héjában megfõzünk és megtisztítva ugyancsak karikára vágunk.

  • Olasz gombaleves

    Hozzávalók: fél kg vargányagomba, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Kiwiturmix

    A kivit meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk, Hozzáadjuk a mézet, az õrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. Turmixgépben pépessé keverjük, majd beleöntjük a felforralt, jól lehûtött tejet, és simára keverjük.

  • Újházy-tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 1 kg tyúkhús, 100g kelkáposzta, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej hagyma, 10-15 szem bors, 1 mk. sáfrányos szeklice, 2 gerezd fokhagyma, só, 400g vegyes leveszöldség, 100g gomba, 100g karfiol/spárga, 100g zöldborsó (mélyhutött), 50g cérnametélt, néhány szál petrezselyem;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...