rss
  • Dinnyés longdrink

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye (kb. 4-5 evõkanálnyi tiszta gyümölcshús szükséges), 1 db õszibarack, 1 ek aperol (olasz keserû likõr), pár csepp (zöld)citromlé, 0,5 dl limonádé (vagy bátrabbaknak száraz pezsgõ).

    A dinnyét tisztítsuk meg a magoktól, tegyük a barackkal, citromlével és jégkockákkal együtt a turmixba. Mixeljük, majd adjuk hozzá az aperolt és a limonádét (vagy pezsgõt). Röviden mixeljük ismét, majd citromhéjjal dekorálva tálaljuk.

    Nyári koktél friss gyümölcsbõl, pezsgõ nélkül még a nagy melegben sem árt meg!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók:

    2 nagyobb, fõtt burgonya 5 dkg liszt 4 dkg vaj 7 dkg reszelt sajt 1 egész tojás 1 gerezd fokhagyma só, bors zsemlemorzsa, olaj

  • Ördöghal nyárson

    Hozzávalók: 1,2 kg ördöghal, 4 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, olaj, 2,5 dl fehérbor, só, bors.

  • Zöldborsóval töltött sertéskaraj zöldségágyon

    Hozzávalók: 4 szelet csontozott sertéskaraj, 20 dkg zsenge zöldborsó, 1 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 4 sárgarépa, 50 dkg brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Ananászfagylalt

    Hozzávalók: 3 dl tejszín, 1 kis doboz lecsöpögtetett ananászkonzerv, 1,5 dl ananászlé, 5 dkg porcukor, 1 evõkanál citromlé, csipetnyi só.

  • Bolgár pacalleves

    Az olajon aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, beledobom a zúzott fokhagymát, az erõs-paprikát, majd a paradicsompürét, és kevergetve a lisztet. Beleteszem a csíkozott pacalt, majd felöntöm a levessel. Babérlevéllel, borssal, sóval ízesítem és fedõ alatt fél óráig fõzöm. Mikor kész, elkeverem a tejföllel és megszórom a finomra vágott majoránnával.

  • Kagylós vitaminsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g õrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fûszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.

  • Olasz epertorta

    Hozzávalók: 4 db Tojás, 1 dl likõr, 20 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg keményítõ, 75 dkg eper, 10 dkg mandula, 1 dl tej 2.8%, 8 dl tejszín, 2 csomag vaníliás pudingpor.

  • Tepsis bolognai penne

    Hozzávalók: 20 dkg penne tészta, 2 ek olívaolaj, 1 hagyma, 20 dkg darált hús, 1 tasak Bolognai spagetti alap, 2 dl tejföl, 2 tojás, 5 dkg reszelt sajt.

  • Húsvéti keksztojás

    Elkészités:

    A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.

  • Pezsgõmártás

    Hozzávalók: 2,5 dl szárnyas- vagy hal-alaplé, 1 finomra vágott hagyma, 12 szétnyomott borsszem, 2,5 dl pezsgõ, 2 dl tejszín, 5 dkg hideg vaj;

  • Töltött csirkecombok

    Töltött csirkecombokA csirkecombokból éles késsel kivesszük a csontot, és a csont helyétől kétfelé bevágjuk a combokat úgy, hogy kétoldalra kiteríthetőek legyenek, aztán minden oldalukon megsózzuk őket. A reszelt sajtot összekeverjük az apró sonkakockákkal, és egybedolgozzuk a panírozáshoz előkészített felvert tojásból egy evőkanálnyival. A töltelék kb. egynyolcad részét az egyik csirkecombszelet egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét, és a szélét összetűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel. A többi csirkecombot is ugyanígy töltjük meg.

  • Birsalmás csirkemáj

    Hozzávalók: 8 db csirkemáj, 1 közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte), 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 teáskanál cukor, ízlés szerint só és törött fekete bors, késhegynyi õrölt szegfûszeg.

  • Hagymás káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 káposzta, 1 nagy fej hagyma, só, 3-4 EK cukor, 3-4 EK ecet, 2 TK köménymag.

  • Kapros-joghurtos mártás

    Hozzávalók: fél liter joghurt, só, bors, egy citrom leve, 2 ek finomra vágott kapor.

  • Négysajtos mártás

    Hozzávalók: 7 dkg mozzarella, 7 dkg trappista, 5 dkg gorgonzola, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg parmezán, bors.

  • Sajtos karaj

    Hozzávalók: 80 dkg karaj, 2 pohár tejföl, 25 dkg reszelt sajt (a fele lehet füstölt), liszt, só, vaj a kikenéshez.

  • Ricottás-spenótos penne

    Hozzávalók: 1/4 kiló Ricotta, 1/2 kiló mirelit spenótpüré, 1 nagy fej fokhagyma, 3 evõkanál tejföl, 1 csomag penne tészta (vagy bármilyen), 15 dkg trappista sajt, bazsalikom, fehérbors,só, picuri oliva a tésztafõzéshez;

  • Almás krumplis csirkesaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g sült csirkehús, 150 g füstölt sonka, 400 g alma, 300 g fõtt krumpli, 1 fej saláta, 50 ml olívaolaj, 30 ml balzsamecet, só, bors.

  • Gyümölcs bomba

    Készítünk egy piskótát: 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, pici só, 1 kk sütõpor, 3 ek. kakaó, 3 tojás A fehérjét külön felverjük, a sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük robotgéppel, majd nagy mozdulatokkal a két részt összekeverjük. Óvatosan azért, hogy ne essen össze a fehérjehab.

  • Szezámmagos halfilé

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor snidling, 40 dkg mélyhûtött tengeri hal, 2 evõkanál szezámmag, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál tejföl, 1 dl zöldségleves (kockából), frissen õrölt fekete bors, só.