Jó étvágyat!
Bajor tojásmártás
Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.
Egy porcelántálban a tojásokat simára keverjük a liszttel, a borecettel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy lábaskában felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd amikor a vaj hólyagosodni kezd, gyorsan elkeverjük az ecetet a tojásos krémben, melyet a lábaskába öntünk. Nagyon lassú tûzön, állandó kevergetés mellett, krémsûrûségûre fõzzük. Azonnal, tehát még forrón is kínálhatjuk párolt zöldséghez, fõtt halhoz, bevert tojáshoz, de jól záródó befõttes üvegben, a hûtõszekrényben napokig eláll. Hidegen is finom!
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!