rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Bajor tojásmártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Egy porcelántálban a tojásokat simára keverjük a liszttel, a borecettel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy lábaskában felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd amikor a vaj hólyagosodni kezd, gyorsan elkeverjük az ecetet a tojásos krémben, melyet a lábaskába öntünk. Nagyon lassú tûzön, állandó kevergetés mellett, krémsûrûségûre fõzzük. Azonnal, tehát még forrón is kínálhatjuk párolt zöldséghez, fõtt halhoz, bevert tojáshoz, de jól záródó befõttes üvegben, a hûtõszekrényben napokig eláll. Hidegen is finom!

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tárkonyos vese

    A veséket félbe vágjuk, és minden fehér, faggyús részt kiszedünk belõlük. Az olajon megfuttatjuk a reszelt hagymát, majd átsütjük rajta a vékony szeletekre vágott vesét. Meghintjük tárkonnyal és egy-két evõkanál vízzel, és nagyon kis lángon, idõnként megkeverve puhára pároljuk. Ezután néhány csepp tárkonyecettel ízesítjük.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej közepes vöröshagyma, 4 dkg vaj, 1 liter csontlé vagy 2 leveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evõkanál liszt, szerecsendió, fehérbors, só, 4 szelet toastkenyér.

  • Borsos tokány

    Legjobb, ha bélszín szélébõl, az úgynevezett pacsniból készítjük. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd puhára pároljuk.

  • Cukkini saláta

    Hozzávalók: 4 kis, vékony cukkini, 2 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl joghurt, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál majonéz, fél citrom leve, 1 csokor metélõhagyma, só, bors, cukor, csípõs pirospaprika.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Aszalt szilvás csokis süti

    Hozzávalók:

    - 6 dkg vaj
    - 17,5 dkg finomliszt
    - 1,5 teáskanál sütõpor
    - 1,5 teáskanál õrölt fahéj
    - 1 evõkanál kakaó
    - 9 dkg cukor
    - 1,4 dl zsíros tej
    - 13 dkg aszalt szilva
    - fél bögre tört csokoládé

  • Tejfölös omlett

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 evõkanál tejföl, 1 dkg porcukor, 3 dkg liszt, csipetnyi só, gyümölcslekvár.

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.

  • Póréhagymával töltött burgonya

    Hozzávalók:

    - 4 nagy burgonya
    - 2 póréhagyma fehér része
    - 1 evõkanál reszelt emmentáli sajt
    - 2 evõkanál reszelt parmezán
    - 1 tojás
    - 5 dkg bacon
    - 2 evõkanál olaj
    - 3 dkg vaj
    - csipetnyi köménymag
    - só, bors

  • Gyors habcsók

    Hozzávalók:

    - 3 tojásfehérje
    - 9 evõkanál cukor
    - 3 kávéskanál ecet
    - pici citromlé

  • Tejfeles nyúlcomb

    Hozzávalók: 4 db házi nyúlcomb, 100 g füstölt szalonna, 50 g fokhagyma, 100 g vöröshagyma, 2 dl tejfel;

    Ízlés szerint: só, bors, 50 g füstölt sajt, 30 g zsemle morzsa, 1 db alma, 1 dl olaj, 50 g liszt;

  • Tofusaláta

    Hozzávalók: 30 dkg tofu, 25 dkg sárgarépa, fél db uborka, 1 csomag újhagyma, 3 db kínaikel-levél, tengeri só vagy szójaszósz, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg tojásmentes tarhonya, 1-2 evõkanál szezámkrém vagy sós mogyorókrém, 1 teáskanál 5 %-os almaecet
    olaj, salátalevelek.

  • Sonkás karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg kagylótészta
    - 6 e.kanál vaj
    - 1 nagy fej hagyma
    - 3 e. kanál liszt
    - 5 dl tej
    - só
    - bors
    - 20 dkg reszelt sajt
    - 25 dkg főtt sonka
    - 30 dkg karfiol
    - 1 e.kanál zsemlemorzsa
    - 2 e.kanál szárított parmezán

  • Szilvás gombóc - Extra variáció

    Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 30 dkg liszt, 25 dkg magvaváló szilva, 15 dkg zsemlemorzsa, 4 evõkanál olaj, 1 egész tojás, 1 dkg vaj, 2 evõkanál kismokka-cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, csipetnyi só, a tetejére fahéjas porcukor.

  • Hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók: 4 db tojás, 4 dl tej, 2 dl szódavíz, 35 dkg liszt, 2 dkg só, 1,5 dl olaj, 4 adag paprikás csirke, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín.

  • Barackos túrólepény

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 csomag sütõpor, 3 evõkanál kakaópor.

  • Jércemellsaláta almával

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé; 1 db kígyóuborka; 10-15 dkg savanykás alma; szûrt citromlé;
    fokhagymás salátaöntet; kevés õrölt fahéj; szezámmag; kevés margarin.

  • Gomba mártás

    Megtisztított gombát apróra vágjuk, zsírban puhára pároljuk, egy kanál lisztet hintünk rá s ha evvel együtt jól felforrt, húslevessel ...

  • Finomfõzelék

    Egy diónyi vöröshagymát metéljünk apróra. 25 dg sárgarépát és 25 dg karalábét tisztítsunk meg, vágjuk kb. 0,5 cm széles kockákra, és a hagymával együtt 1 evõkanál étolajon, 1 púpozott mokkáskanál só, valamint fél mokkáskanál barna cukor hozzáadásával dinszteljük pár percig. Utána engedjük fel 4 dl vízzel, és fedõ alatt fõzzük kb. 5 percig, amíg kissé megpuhul.

  • Hamuzsák

    Hozzávalók:

    64 darabhoz: olaj vaníliás porcukor A tésztához: 35 dkg liszt 25 dkg vaj 8 tojássárgája 1 mokkáskanál só 1 sütõpor A töltelékhez: 30 dkg porcukor 30 dkg darált dió 8 tojásfehérje

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...